Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondyneczka_83

Sylvie czy Harmonet

Polecane posty

Gość blondyneczka_83

Zastanawiam się nad zmianą tabletek antykonceptycjnych. Otóż od kilku lat biorę z powodzeniem Harmonet, aczkolwiek z racji, że praktycznie co 1-2 miesiące jego cena podnosi się do góry, zastanawiam się nad wypróbowaniem jego odpowiednika, czyli Sylvie20 (oczywiście zamiana nastąpiłaby po zakończeniu obecnego opakowania). Chciałabym się spytać, czy któraś z Was ma juz za sobą "przygodę" z Sylvie. Polecacie je? Dla mnie jest to ważne, bowiem Sylvie są tańszę o połowę od Harmonetu. Pozdrawiam

Gość subma
Słyszałam dużo dobrych opinii o Sylvie i to nie tylko o cenie ale i chwali sobie je moja koleżanka bo nie ma żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych.

Jeśli dobrze tolerujesz Harmonet to ja bym nie zmieniała, nie wiadomo jak będziesz reagować na Sylvie.Okaże si,że nie beda Ci pasowały i będziesz chciała wrócić do harmonetu, a organizm może juz drugi raz nie zaakceptować tych samych tabsów.I będziesz miała problem.Przemyśl to jeszcze.pozdrawiam:)

Gość blondyneczka_83
Noctua, tak dobrze toleruje Harmonet, aczkolwiek skład Sylvie jest IDENTYCZNY. Nie jest podobny, tylko taki sam, a więc działanie również powinno być takie samo. Ostatnio jak kupowałam w aptece melisę :)) zapytałam farmaceutki o bliższe informacje dotyczące zamienników, a ona powiedziała, że coraz więcej ludzi się na nie decyduje - prosty wniosek, skoro działanie i skład jest ten sam, a cena niejednokrotnie niższa nawet o 80%, to po po przepłacać i rujnowac się finansowo :P