Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wypada...

Czy wypada iść na pogrzeb z gołymi nogami?

Polecane posty

Gość czy wypada...

Witajcie w poniedziałek pogrzeb, ma być strasznie ciepło i nie chciałabym zakładać ponczoch ani rajstop,spódnica do kolan. Czy wypada tak iść?

Gość wszystko wypada
a może tak w czarnym bikini??

wiesz co, jednak lepiej by wyglądało, jakbyś założyła jakieś cienkie rajstopy

Gość czy wypada...
812 też właśnie tak mi się wydaje, ze nie bardzo te gołe nogi... no coż chyba będę musiała zacisnąć zęby...

Gość czy wypada...
Zmarłej na pewno, ale nie chciałabym tym razem wywołać skandalu.

ja ostatnio na pogrzebie nie mialam rajstop i nikomu tym przykrosci nie sprawilam. tak samo nie jest obowiazkiem isc calkiem na czarno, tym bardziej gdy nie jest t najblizsza rodzina

W kościele będzie chłodniej na pewno niż na dworze, więc myślę, że warto wytrzymać.. ja byłam pod koniec maja i wtedy był niesamowity upał a w kościele już mi było chłodno. Pozdrawiam:*

Gość czy wypada...
Nie jest to dla mnie bardzo bliska rodzina. Jest to babcia mojego partnera. Jednak rodzina tam jest bardzo konserwatywna i nie chciałabym aby później mówili że wyglądałam niestosownie do okazji.

Gość a oczy mam nadal zielone
ja bym jednak założyła pończochy, przecież 8 den to nie jest jakaś niesamowita grubość, da się przeżyć, a wygląda się bardziej elegancko..

co to za sredniowieczne tradycje, ze nie mozna miec golych nog na pogrzed :O przeciez nie zakladasz mini ani szortow :O tylko kiece do kolan...... moim zdaniem bez problemu mozesz isc bez rajstop, ja bym poszla i na pewno skandalu by nie bylo :O

Gość ja bym jednak zalozyla
pończochy... nie kisisz się tak jak w rajstopach (te gacie są okropne), a dużo bardziej elegancko niż z gołą nogą

Ludzie, ale to jednak jest pogrzeb, nie wesele czy coś. Ja wyrazilam swoją opinię.

Ja byłam ostatnio na pogrzebie bez rajstop...Czarna spódnica ołówkowa i czarna bluzka. Nikomu to nie przeszkadzało. Nie wazny ubiór ale to jak się zachowujemy podczas ceremonii

Gość oszolomom religijnym
a idziesz na pogrzeb dla zmarlej czy dla sasiadow? jesli dla zmarlej to juz sobie odpowiedzialas wyzej.

Gość czy wypada...
rajstop nie założę na pewno bo też nie cierpię tych gaci. Ale chyba zostanę przy czekoladowych ponczochach.... Jakoś to chyba zniosę choć pogrzeb o 11 :(

Gość czy wypada...
Oszołom idę dla zmarłej, ale nie chce aby ktoś poczuł się urażony tym że wyglądam "za goło" na takiej uroczystości. Nie obchodzi mnie zdanie ludzi. Tylko własnie fakt aby ktoś nie poczuł sie urażony!

Daj spokój.... Idź z gołymi nogami. Zobaczysz sama jak ludzie będą ubrani. Większość na luzie. Szacunek wyrazisz swoją obecnością i modlitwą, gołe nogi nie mają nic do tego...

Gość czy wypada...
Dziękuję Wam wszystkim za rady. Życzę Wam miłego dnia.

Gość do pana mlodegoo
Czy wypada iść do ślubu bez garnituru??

Gość no jasne........
tylko nie zapomnij zdjac jeszcze majtek.

Ale gamonie... :) Idź Ty lepiej w rajstopach. I koniecznie kup wiązankę sztucznych kwiatów na grób. Tak jest przyjęte przecież...

Gość doświadczyńska
nie wypada z gołymi nogami, najlepiej pończuszki samonośne ale możesz bez majtek - nikt nie zobaczy a będzie przyjemnie....