Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rewada

BRZUCH W 2 MIESIACU

Polecane posty

Gość rewada

witam, czy brzuszek w 2 miesiacu ciazy powinien juz byc zauwazalny??

que?? 2 miesiąc to 5-8 tyg. wtedy kobeita zazwyczaj dowiaduje się ze jest w ciąży i brzucha ni chu chu nie widać

Gość trakkonnda
ale glupoty wypisujecie-to zalezy,kazda z nas jest inna.Ja od 3 msc mam juz uwypulony brzuch. znam tez przypadki,u ktorych juz w 8-9 tc rosl brzuszek tak ze otoczenie zaobserwowalo odmienny stan.

Nie wydaje mi się to możliwe, żeby w 2 miesiącu był wioczny brzuszek ciążowy, chyba że ktoś nagle ma wielki apetyt i ma brzuszek jedzeniowy:)

Gość niektóre to i bez ciąży mają
uwypuklone brzuszki :):):) Mój zaczął być lekko widoczny w połowie 4 miesiąca

Gość Dziewczyny wszystko zależy
i od budowy kobiety i od różnych innych czynników, no i od tego ile tyje też. Ja w całej ciąży przytyłam zaledwie 8 kilogramów, dziecko urodziło się w normie (syn 3540g). Szczerze mówiąc, to ci, którzy nie wiedzieli, jeszcze w 6 miesiącu nie orientowali się, ze jestem w ciąży. W 30 tc położna dziwiła się co ten brzuszek taki malutki. Brzuch do samego końca duży nie był. Tuż przed porodem wyglądał jak u wielu kobiet 6-7 miesiąc i wszystko było OK. Bratowa męża miała wielki brzuch, przytyła b. dużo, ponad 20 kg (ale najwyraźniej tak miało być, bo niecały rok po porodzie już zrzuciła), część ludzi myślała, że będą bliźnięta. Urodziła córkę, z tym, ze dużą - 4 kg.

zalezy u kogo, ja w 7mym tyg mialam juz widoczny brzuch w 12tyg musialam juz chodzic w ciazowych spodniach bo nie miescilam sie w zwykle, zalezy od kobiety, nie mozna uogolniac

Gość dzidzetta
ja jestem na przelomie 8-9 tydz i juz widac maly brzuszek mimo ze ciaza bardzo wczesna. nawet osoby co nie wiedza ze jestem w ciazy bacznie mi sie przygladaja.

Gość mamuśka a
u mnie również brzuszka dlugo widac nie bylo. zaliczam sie do osob szczuplych bo w momencie zajscia w ciaze w pasie mialam 60cm w dniu porodu 90cm.jeszcze w 6 miesiacu latwo bylo brzuszek zamaskowac w 8 miesiacu jak bralam cywilny pod luzniejsza sukienka tez nie rzucal sie jakos szczegolnie w oczy;) dziecko urodzilam rowniez o prawidlowej wadze bo ponad 3i pol kg w ciazy porzytylam 8kg

Gość jaaaaa24
ja jestem w 10 tc. od 2 tyg widac u mnie brzuszek. nie jest to spowodowane nadmiernym apetytem bo do 4 tc nie jadlam praktycznie nic prócz owoców i rosołku ,mialam okropne mdlosci i po wszystkim wymiotowalam . wiec to mozliwe ze juz od np 8 tc widac brzuszek.

Gość zalezy czy jesteś szczupła
ja zanim zaszłam w ciąże wazyłam 55kg przy 168 cm a mój brzuszek pod koniec 3 miesiąca był tak widoczny, że wszscy już mi gratulowali odmiennego stanu, a teraz jestem w wciaży i nic nie widac bo waze duzo wiecej:))

Gość u mnie widoczny był
OD RAZU i tak jest też teraz, bo znowu jestem w ciąży w 8tygodniu po prostu mam takie wzdęcie pomimo tego, że nie mam problemów z wypróżnianiem widocznie tak przechodzę ciąże i już moje ciąże były planowane więc wiedziałam o nich jeszcze przed terminem @ przed pierwszą ciążą byłam najszczuplejsza i ważyłam 50 kilo przy 170cm, teraz trochę więcej, bo 54 kg, ale brzuch jest od początku wystający, gdy wcześniej był płaski kazda z nas jest inna i nie ma co uogólniać;)

Gość gość
u mnie byl widoczny juz w 4 tygodniu takie male uwypuklenie . kazda z nas inaczej przechodzi pamietajcie :) objawy mialam juz w pierwszym tygodniu ciazy .. co bylo dla mnie szokiem. jesli brzuszek jest duzy iw odczny juz na poczatku pamietajcie nie oznacza ze bedzie baaaaaaardzo wielki : )

Gość gość
Ja jestem w 23 tc i mnie wywalilo kilka dni temu

Gość Agnieszka 28 Aga
Ja mam koniec 2 miesiąca i u mnie bardzo widać choć szczupła jestem a brzuch zawsze miałam płaski. To nie dziecko bo ono mierzy zaledwie kilka mm Ale to macica wody również organizm gromadzi wodę więc trochę zpuchlam jak to po hormonach antykoncepcyjnych, a przecież w ciąży hormony buzuja. Mam brzuch i mąż się ze mnie śmieje że przytylam ale jak ja tyje to idzie mi w biodra i w nogi bo taka moja budowa i nawet jak bardzo przytylam brzucha nigdy nie miałam. Teraz w ciąży jestem i Mem brzuch a nogi i biodra bez zmian bo w każde spodnie wchodzę. To normalne brzuch mieć w tym mmiesiącu naprawdę zależy od kobiety każda z nas jest inna.

Gość 1984Asia1984
No i chyba zależy, która to ciąża. Bo w drugiej lub kolejnej brzuch rośnie szybciej, bo mięśnie są już porozciągane....

Gość Gosia duży brzuch
To moja druga ciąża i jestem w drugim miesiącu, a mój brzuch jest tak duży jak bym była co najmniej w piątym. Sama się zastanawiam czy to normalne bo w pierwszej ciąży wszystko wyglądało zupełnie inaczej (dobrze).

Gość gość
Na początku października moja dawna grupa z uczelnii zorganizowała spotkanie towarzyskie tak w ramach utrzymania więzi miedzy nami. Jedna z dziewczyn byla wtedy w 4 msc i było po niej widać że jest w ciąży. Ja zaś bylam pod koniec 6 msc, mialam na sobie odcinaną pod biustem tunikę i pewnie nikt by sie nie zorientował gdyby nie uwaga kolegi że mam większy biust :P. Teraz kończe 7 msc i wyglądam jakbym sie napiła za dużo Coli. Ale to chyba u nas rodzinne i wynikające z budowy wewnętrznej organizmu bo jak starsza siostra jechała zimą na porodówkę to w płaszczu nie widać było że jest w ciązy :D

Gość gość
moja koleżanka 3 lata temu, urodziła 13 listopada, a pamiętam, że na majówkę byłysmy na plaży i już miała widoczny brzuszek. Mi z kolei zaokrąglił się w jakimś 14-15 tygodniu.

Gość gość
1984Asia1984 w kolejnej ciąży mięśnie są bardzo porozciągane? To zależy! Ja jestem po pierwszej ciąży, dużo trenuję i takie brzucha, i takich mięśni nie miałam nigdy wcześniej.

Gość gość
Asia1984 wcale nie musi tak być, że w kolejnej ciąży brzuch rośnie szybciej, albo jest większy. Ja mam za sobą cztery ciąże i największy brzuch miałam w pierwszej :-) Najmniejszy w trzeciej i czwartej (92 cm. przed samym porodem w najszerszym miejscu). Każda z nas jest inna i każda ciąża też :-)

Gość gość
ja jestem w 3 miesiącu i brzucha nie mam, wieczorem jak mam wzdęcia to jest wypuklejszy, ale rano znowu wraca do normy, takze do sprawka wzdęć i wiadomo, posiłków przec cały dzień. :)

Gość gość
jestem w 10 tygodniu ciąży i już widać brzuszek jest jak wielkie wzdęcie mam o dobre 7cm więcej w pasie,przed zajściem w ciążę miałam całkowicie płaski brzuch, obecnie ważę nieco ponad 40kg. Pewnie gdybym była nieco grubsza nic nie było by widać, a tak wszystkie narządy wypchnęło mi widocznie do przodu :)

Gość gość
W drugiej ciązy szybciej zaczyna być widoczny brzuszek. W pierwszej ciąży brzuch zaczął mi rosnąć w połowie 5 miesiaca, natomiast w drugiej ciąży uwypuklił mi się trochę już w 2 miesiacu !! I taki trochę wypukły był aż do połowy 4 miesiąca i wtedy zacząl mi rosnąc. Czytałam o tym, że w kolejnej ciąży przeważnie szybciej zaczyna rosnąc brzuszek :)

Gość Maleńka96
U Mnie 8tydzień ciąży i brzuszek już widać,w szoku byłam że tak szybko ale podobno u nie których to normalne

Gość Anitka

U mnie też widać brzuch w 8 tygodniu, jestem w szoku zawsze myślałam że dłużej się czeka na takie rzeczy, myślałam że to wzdęcia które miałam na początku, ale one przeszły, a brzuszek został 😄