Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna9581

czy mam bulimie??

Polecane posty

od półtorej miesiąca zaczełam bardzo dużo jeść a potem wywoływac wymioty kilka razy dziennie, miałam tydzień przerwy bo raz przy wymiotach z buzi wyleciało mi troche krwi wiec sie przestraszyłam, ale po kilku dniach dalej zaczełam. kazdego dnia czekam tylko aż zostane sama w domu bo wtedy spokojnie moge iśc do lazienki wiedzac że nikt nie zauważy. czy to bulimia?? pomóżcie, powiedzcie czy jestem na cos chora??

Gość Kasztanowłosy Nefryt
dla mnie to JEST bulimia. Poważnie zastanowiłabym się nad zmianą postrzegania siebie itd. Dziewczyno, nie wplątuj się w to! Zrypiesz swoje zdrowie, psychiczne i fizyczne. A im częściej będziesz to robić, tym bardziej częstotoliwość tego będziesz chciała zwiększyć. Nie wyniszczaj się!!!

tak. radzęodwiedzić kkogoś z poradni zdrowegfo żywienia, psychologa, szkoda zdrowia, zębów, przełyku i żołądka

dodam tez że mam wrzody. i z tego powodu pierwszy raz spróbowałam bo złe sie czułam. a teraz moge jeść ile chce i nie boje sie że przytyje. ale to nie jest tak łatwo przestać.;(

Wiem, ale musisz udać sie do lekarza, tak jak Ci radzono w poprzedniej wypowiedzi. Nie ma się tu nad czym zastanawiać. Nie wstydź się tego problemu, tylko pogadaj o tym z mamą np. czy kims bliskim, zapisz się na wizytę, bo zdrowie anjważniejsze.

odpada....mamie nie powiem bo to jakoś tak głupio:( wolalabym chłopakowi ale nie wiem czy to dobry pomyśł. a moze po prostu mogłabym sama przestać tak za dwa miesiące czy to raczej niemożliwe??

Kobieto, ja już musze lecieć. Ale jedno Ci powiem. To wcale nie jest głupie. To spotykane i to bardzo często. I możesz sama przestać.... ale będziesz chciała więcej i możesz się złamać! Musisz mieć wsparcie! A jak chcesz z tego wyjść to JAK NAJSZYBCIEJ I NIE ODKŁADAJ NICZEGO!!!! NIE MOŻESZ! i nie wstydź się. I lepiej powiedz komuś dorosłemu. Pozdrawiam i powiem cos jeszcze, z calą sympatią :) NIE BĄDŹ GŁUPIA :) pa :)

Gość czerwone ferrari
widzę, koleżanko że wdałaś się w burzliwy romans, nie tak łatwo będzie go zakończyć, bulimia to wymagająca kochanka...jak masz możliwość i odwage to idź do psychologa powodzenia

Gość na 100 procent
niestety :(

tylko ze przeważnie po jedzeniu chce mi sie wymiotować, mam mdłości ale ide do łazienki i zmuszam wymioty, i przez to mam wątpliwośći czy to napewno bulimia?

Gość ojojoj taak
najpierw zrób sobie badania, czy wszystkie wyniki masz prawidłowe. Powiedz lekarzowi, że po jedzeniu miewasz mdłości. Jeśli lekarz nie stwierdzi choroby układu pokarmowego, to niestety będzie to choroba psychiczna - czyt. bulimia.

Gość ojojoj taak
no to już wszystko wyjaśnia....niestety są to objawy bulimii. Porozmawiaj z kimś komu ufasz.

Gość oasssssssssssis
od prowokowania wymiotów będzie cię szczeka bolała, jakby ci zęby wypadały..

szczęka tez mnie boli. ale skąd ta opuchlizna...zawsze wszyscy mi zazdrościli owalnego krztałtu twarzy, a teraz moja buzia zrobiła sie okragła jak kulka:(

Skoro masz wrzody, robi Ci się niedobrze po jedzeniu, to ja bym raczył kojarzył wymioty właśnie z wrzodami. Tym bardziej, że - jak mówisz - wymiotowałaś odrobiną krwi. Być morze wrzód pęka. Lepiej idź z tym do lekarza, do jak wrzód będzie perforował ścianę żołądka to może się to skończyć zapaleniem otrzewnej lub krwotokiem do otrzewnej a to bywa śmiertelne. Być może opuchlizna na twarzy jest skutkiem problemów w obrębie jamy otrzewnowej. Nie jestem lekarzem, ale jeśli wymiotujesz nie dlatego, że boisz się przytyć, a dlatego, że po jedzeniu robi Ci się niedobrze, to dla mnie logicznym jest, iż to nie bulimia, tylko wrzody się odzywają.

Gość gość
Nie jesteś sama :))