Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QxQ

Dieta - pomocy /

Polecane posty

Gość QxQ

hej. mam problem 171 wzrost 51 kg oto ja / chce schudnac ale nie wiem jak. moze macie jakiessprawdzone sposoby ? ps. weglowodany sie powinno jesc czy raczej unikac ich ?

Gość chyba Ci
odbiło, masz wagę koścotrupa i jeszcze chesz schudnąć? Przy Twoim wzroście powinnaś ważyć idealnie 71kg , w dolnej granicy 66kg a w górnej 76kg Z takim kościotrupem żaden normalny mężczyzna do łóżka by nie poszedł. Nara.

Gość oświecenie
Chudnij bez wyrzeczeń Waga zależy od wzrostu, budowy, wieku i trybu życia każdego z nas. Zależność od wzrostu charakteryzuje Wskaźnik Masy Ciała (WMC), bardzo przydatny do szybkiego określenia, czy i jaką mamy nadwagę. Każdy może wyliczyć własny WMC, dzieląc dwukrotnie liczbę kilogramów swojej wagi przez wzrost, wyrażony w metrach. Jeśli na przykład ważę 79 kilogramów i mam 1,80 metra wzrostu , dzielę 79 przez 1,80 i otrzymuję liczbę 43,9. Wynik, czyli owe 43,9, dzielę raz jeszcze przez 1,80 - otrzymuję liczbę 24,5. Mój Wskaźnik Masy Ciała wynosi 24,5. Każdy, kto ma WMC wyższy niż 25, powinien zadbać o zmniejszenie wagi. Waga w granicach wskaźnika 18-25 jest uznana za prawidłową. Gdy wskaźnik kształtuje się w granicach 25-30 - mówimy o nadwadze. Powyżej 30 - o otyłości. Wskaźnik w szybki, ale uproszczony sposób określa, czy nasza waga jest prawidłowa czy nie. Ściślejsze wyliczenie idealnej wagi ciała wymaga uważnego rozpatrzenia wielu innych czynników: wieku, uwarunkowań genetycznych, poziomu codziennej aktywności. kuyre Amerykańskie ministerstwo zdrowia uznało, że osoby poniżej 35 roku życia powinny uzyskać wskaźnik 19-25, starsze - 21-27. Niedowaga może być równie niebezpieczna dla zdrowia jak nadwaga. Według norm Światowej Organizacji Zdrowia wartości WMC poniżej 18,0 są nieprawidłowe. Znajdziesz to w necie🌼

Gość mammmmmaaa miaaaaa
kolejna 15latka ktora niedowartosciowana jest i nie wie co w zyciu wazne, nie sądze zeby zgubienie kolejnych kg doprowadziło do tego że bedziesz szczesliwsza, ja mam 19 lat, 172cm waga=65, jestem w pełni szczescia i ciesze sie kazdym dniem z ludzmi ktorrzy mnie otaczaja;))

Gość do mammmy
gratulacje, jesteś w dolnej granicy normy! Masz jeszcze do 10kg by wyglądać dalej seksownie, czyli możesz ważyć 77kg i będzie ok. Pobieżny wzór na wagę: wzrost{cm] - 100+- 5 Przykład: wzrost 172 - 100 = 72kg idealna waga, 67kg dolna granica noemy, 77 górna granica normy

Gość a więc takkkk
77 kg to w jej przypadku już nadwaga. BMI 25 ma przy 73 kg i tyle powinna ważyć maksymalnie. Minimalnie 54 co oznacza moja droga że już masz niedowagę. To co napisał ktoś o 67 jako min i 77 kg maks to bzdura.

Zamiast tracić na wadzę lepiej może zyskać na zdrowiu i zwyczajnie zmienić przyzwyczajenia odnośnie jedzenia. Węglowodanów i tak nie unikniesz bo ich unikając unikasz większości witamin i minerałów zawartych w owocach i warzywach. Zwiększ sobie też ilość błonnika w diecie, na pewno ci to pomoże w oczyszczaniu organizmu, może stracisz kilo może zyskasz a może zyczajnie poczujesz się lepiej.

Gość do a więc takkkk
moja droga, chyba obce jest Ci powiedzenie "Kochanego ciał nigdy za wiele". Założę się, że jesteś "kościotrup" i w łóżku kłujesz kośćmi bioder chłopa, albo sama śpisz.

Gość a więc takkkk
Dwa razy pudlo:p Jestem mężatka i przy 160 cm wzrostu waże 56 kg, a jestem drobnej budowy ;)

Gość do a więc takkkk
ile masz lat i jak masz na imię? Niech zgadnę: pierwsza litera G?

Gość oo rany
ja mam wzrost 159 i wage taką jak ty... czy w związku z tym jestem gruba?? przeciwnie, jestem zgrabna i zadowolona z figury! a ty chudzielcu niewiem co chcesz pokazac tym.... oh

Gość a więc takkkk
Wyście się powściekali z tymi durnymi linkami? Nudzi sie wam że non stop forum zasmiecacie? Kazdy temat potrafice rozwalić... && kg przy 172 to jest nadwaga. Waga która wychodzi z BMI to najzdrowsza waga. A po co Ci mój wiek i imie? Nie jest na G

Gość QxQ
dzieki . to sie moze wydawac ze ja jestem " kosciotrup ale niestety nie. mam strasznie szerokie biodra i kazde spodnie ktore kupie sa obcisle na mnie jakby mialy zaraz peknac a z kolei jak kupie za szerokie to to wygladfa jeszcze gorzej ;/

Jesteś pewna że przyczyną problemu jest tłuszcz? Może po prostu masz szerokie biodra i nic na to nie poradzisz? Bo chudnięcie w Twoim przypadku nie jest wskazane. Nawet przy drobnych kościach i tak juz masz niską wagę. Zresztą dieta spowoduje że schudniesz przede wszystkim tam gdzie nie chcesz, czyli ramiona, ręce, wtedy na pewno będziesz wyglądała jak kościutrup, a do tego będziesz nieproporcjonalna i tylko biodra wydadzą się większe. A jesteś pewna że w ogóle masz szerokie biodra? Może jesteś nieproporcjonalna i u góry zbyt chuda? Tak czy inaczej dieta nie wchodzi w grę, tylko ćwiczenia coś pomogą.