Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiek1

Bóle w podbrzuszu po stosunku

Polecane posty

Mam spory problem i nie wiem kogo mam sie spytac o rade. Szukalam odpowiedzi w necie,ale bez skutku niestety. Zaczna od tego,ze mam ostatnio jakies dziwne problemy zdrowotne,ktore nie wystepowaly nigdy wczesniej czyli: krwawienie miedzy miesiaczkami (nie tylko w polowie cyklu), zle samopoczucie, strasznie przetluszczajace sie wlosy, skora na twarzy i te cholerne wypryski jak u nastolatki oraz bole jajnikow. Bylam u lekarza w tym tygodniu (niestety mieszkam w uk gdzie oni sa troszke niedouczeni). Zrobiono mi badania krwi i pobrano wymazy (wyniki dopiero za kilka tygodni. Pani doktor jedynie spytala sie czy robilam test ciazowy (nie robialm,bo od 2 lat staram sie o dziecko niestety bez rezultatow, bo prolaktyne mam wysoka itp ale wczesniej mimo tego takich objawowo nie mialam). Nawet mnie porzadnie nie zbadala tylko kazala czekac na wyniki. Wczoraj wieczorem kochalam sie z moim partnerem i po stosunku poczulam okropny bol w podbrzuszu. Naprawde byl nie do zniesienia i do tego zaczelam wymiotowac. Moze mi ktos powiedziec co to moze byc bo jest przerazona! Przepraszam za tak chaotyczny styl pisania, ale nie moge sie skupic. Prosze o jakies rady

Nie mam pojecia co to jest. Dzisiaj juz mnie tak mocno nie boli tylko lekko jakby kluje

Gość skoro starasz sie o dziecko
to bardzo prawdopodobne ze wlasnie sie udalo - test koniecznie!

tylko skad ten bol? czy to normalne jak sie jest w ciazy? nigdy o czyms takim nie slyszalam

gosiek powiem Ci tak...jesli to nie ciąża-życzę Ci,bo sama się staram:),więc wiem co czujesz,to podobne masz objawy do endometriozy!! Nie chcę Cię straszyć,ale pojedź może do Polski i zrób badania porządne, bo wiem,że za granicą jest troszkę gorzej w tym zakresie... Oby to nie było to, bo endo powoduje bezpłodność,ale lepiej zaradzić zawczasu..Życzę dużo cierpliwości i głowa do góry!

Gość cxcscds
obawy mogą też wskazywać na zespól policystycznych jajników, poczytaj w necie, może sama sobie postawisz diagnozę

Gość dvsavdsvs
"cxcscds obawy mogą też wskazywać na zespól policystycznych jajników, poczytaj w necie, może sama sobie postawisz diagnozę" prawidłową diagnozę może postawić tylko lekarz, po badaniu, sama sobie do środka nie zajrzy nawet, poza tym diagnoza to tylko stwierdzenie faktu, najistotniejsze jest leczenie

No wlasnie jestem pewna,ze nie mam zadnej z tych chorob, bo jestem po scisla opieka lekarza caly czas. Co 3 miesiace mam robione cytologie i usg dopochwowe plus wszelkie badania hormonalne, wiec nie wiem co sie dzieje

Gość cxcscds
dvsavdsvs czy gdzies napisałam, że ma porzucić całe badania po postawieniu sobie diagnozy?Nie wyciągaj pochopnych wniosków z moich wypowiedzi, ok? Autorka jest zaniepokojona swoją sytuacją, gdyż nie mieszka w kraju, a lekarze z uk jak twierdzi są niedouczeni i na dodatek musi czekać na wyniki, więc chyba może sama dociekać na własną rękę co jej jest. Być może zaznajamiając się z literaturą skojarzy jakieś fakty, z którymi podzieli się następnie z lekarzem i OCZYWIŚCIE podejmie się leczenia w porozumieniu z lekarzem.

Ja caly czas jestem pod opieka lekarzy w Polsce (przynajmniej co 3 miesiace przyjezdzam na badania), a teraz poszlamtutaj tylko dlatego ze to wszystko zaczelo mnie niepokoic. Ale mowie, ze mialam 3 miesiace temu cytologie, badania hormonalne, normalne badania krwi i usg dopochowowe i absolutnie nie bylo zadnych zmin oprocz podwyzszonej prolaktyny

Gość uikzo
moze to wynik uderzenia w jaja ? TEz mnie boli w podbrzuszu jak dostane piłką. Moj kolega dostał raz na W-F i leżał 45 minut na ziemi

Gość dvsavdsvs
ok, ok... bo już się bałam, że nakłaniasz do jakichś niecnych czynów :P typu przerzucenie się tylko na medycynę naturalną Gosiek, a miałaś stresy ostatnio? może to nerwy są? organizm może dawać tak przeróżne objawy przez to, a wyniki badań będą nadal dobre (wiem, bo sama mam nerwicę)

Gość dvsavdsvs
tfu, chodziło mi o samoleczenei , nie medycyne naturalną :P

Stresow jakich powaznych to ja nie mam :) Jestem dosc opanowana i raczej sie nie stresuje niepotrzebnie (a wlasciwie rzadko mi sie zdarza wogole stresowac)

Gość powiem takkkkk
endometriozy nie wykryje USG jedynie laporoskopia-dlatego czesto pacjentki za pozno sie dowiaduja ze ja maja i nie moga potem miec dzieci...posrednim badaniem jest marker CA 125!!!! Radze Ci go zrobic,bo bol w podbrzuszu -to 1 sygnal dla dobrego ginekologa,ze moze byc to endometrioza!!!

Gość dvsavdsvs
skoro tak mówisz... chociaż wiesz - ja też wydawało by się jestem opanowana itp, a jednak na organizmie to się odbija a jelita miałaś badane? bo to nie musi być ginekologiczne

Gość powiem takkkkk
bol w podbrzuszu przy stosunku oczywisice.. a masz moze bolesne miesiaczki??

bolesne miesiaczki zawsze mialam tak jak wszystkie kobiety u mnie w rodzienie. Sa bolesne, ale krokie i nie sa mocno obfite

Gość powiem takkkk
Gosiek no nie wiem-ja bym na Twoim miejscu zrobila ten marker,choc to tylko posrednie badanie... Ponadto masz podwyzszona prolaktyne,co tez jest niejako objawem... Ale oczywisice nie jestem ginekologiem-sama o to pytalam swojego,bo kiedys mialam torbiela i balam sie endo!! Na szczescie nie mam-mialam laporoskopie i wykluczyla!!Pozdrawiam i glowa do gory!!

Prolaktyne mam od mikrogruczolaka przysadki (zapomnialam napisac). Ale nie mialam wczesniej zadych objawow takich i nie powinnam miec

Gość powiem takkkk
no to juz sama nie wiem co mam Ci doradzic...Ja powiem Ci,ze czasem jak 1 lekarz mowi,ze jest ok, a w ciaze zajsc nie mozesz,to ZMIEN LEKARZA...ja tak zrobilam,bo po 4 latach zapewnien,ze jest ok,okazuje sie,ze mam polipa w macicy,co dziala jak wkladka domaciczna i blokuje zagniezdzenie sie zarodka;)Takze jestem na dobrej drodze...zycze tego samegO!

Jush zmienilam lekarza, bo poprzedni wlasnie zapewnial mnie ze wszystko ze mna ok itd (nawet nie zlecal zadnych badan). Dopiero po zmianie lekarza okazalo sie, ze mam problemy z prolaktyna i mikrogruczolaka przysadki. Babka jest naprawde swietna, bo jak trzeba bylo to wszystkie badania mi zalatwiala w bardzo krotkim czasie ze wzgledu na to ze przylatuje z uk. Jestem u niej zawsze przebadana baaardzo dokladnie i nigdy nie lekcewazy najdrobniejszych szczegolow, dlatego wlasnie tak mnie dziwi to co sie dzieje teraz

Gość dvsavdsvs
a może to jest coś nagłego? jakieś zapalenie, któego wcześniej nie było po prostu?