Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arramandda

Problemy z cerą i włosami. Miała któraś?

Polecane posty

Gość arramandda

Od jakiegoś czasu (kilka miesięcy) stan mojej cery znacznie sie pogorszył. Kiedyś przed okresem wyskakiwały mi jakies krostki, ale teraz jest ich mnóstwo na czole, a nawet na policzkach, co nigdy mi się nie zdarzało. Do tego od jakiegoś miesiąca zaczęły mi wypadać włosy - przy myciu głowy - garściami. A na dodatek nigdy nie miałam gestych włosów :(. Czy któraś z was też tak miała? Gdzuie mam sie udać, co zbadać? Bo to chyba nie jest normalne... Dodam, że czasem zdarza mi się osłabnąć, ok. raz na miesiąc/dwa miesiące.

Gość a więc takkkk
Idź do dermatologa, musisz zrobić badania. Winna może być tarczyca, hormony płciowe jesli masz zaburzenia miesiaczkowania do tego lub anemia - na co wskazywałyby zasłabnięcia. Idź do lekarza, szkoda czasu na leczenie na własną reke

Gość arramandda
Na dodatek mam bardzo łamliwe i cienkie paznokcie, a okąd pamiętam mam przeraźliwie zimne dłonie i stopy. Jestem niska i bardzo szczupła (z natury, że tak powiem) Tez tak myślę, że powinnam udac się do dermatologa. Obawiam się, że to problemy z tarczycą.

Gość wedżi
o rany ja mam prawie to samo, czasami zdarza mi sie zemdlec ale tlumacze to zmeczeniem i duzym stresem, dochodza jeszcze bole brzucha raz w miesiacu ktore daja sie zlikwidowac podwojna dawka np apapu max wlosy mi nie wypadaja ale za to sa w podobnej kondycji co skora - zniszczone w dodatku wiem, brakuje mi B12 ale nie jem czerwonego miesa a w sumie to miesa w ogole i jednak trudno zastapic "odzywkami" ale tymi naturalnymi boje sie anemii a tymbardziej tarczycy :(

Gość arramandda
a robiłas jakieś badania? ja się boję :O