Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarancza w kawalkach

Nie umiem sie zdecydowac czy lepiej mi w Polsce czy w Anglii

Polecane posty

teraz jestem w polsce, juz kilka m-cy. Zostanie na dluzej napawa mnie lekiem. Nic mnie tu nie trzyma, no bo chyba nie praca za 1200zl miesiecznie? W anglii czuje sie obco, mieszkalam 2 lata, czulam sie samotna. Ale teraz mam wiecej doswiadczenia i jest ktos na kim mi zalezy moze byloby latwiej? tylko boje sie ze gdy wroce tam, po paru m-cach stwierdze to samo co w polsce! Nie wiem co mam robic...

Gość wyjedz na ukraine

to nie wchodzi w gre..

Gość a do rosji
?

Gość vedere
Co robilas tam(zawodowo), a co robisz w polsce?

Pracuje jako pracownik biurowy, niestety mieszkam z rodzicami, jesli wynajmne pokoj za 500zl, plus jedzenie itd co mi bedzie zostawac, co to za zycie? Tam pracowalam jako recepcjonistka, pozniej asystenka zarzadu, nie zarabialam kokosow ale spokojnie mozna bylo odlozyc 300 funtow i sie nie martwic, moglam isc kupic jakis nowy kosmetyk czy cos...ale tam czulam sie jakos obco..nosz k*rwa nie wiem juz sama co mam robic, przeprasza musze sie wyzalic troche

Gość piia
jesli latwiej ci bylo finansowo w UK to nie ma co zostawac w Polsce za 1200 zl. Ale rozumiem ze moze byc czasem ciezko, zwlaszcza jesli nie znasz ludzi. Jednym bledem polakow ktorzy wyjezdzaja jest to ze nie probuja sie zintegrowac z anglikami, tylko tak na zewnatrz tej kultury zostaja, maja znajomych posrod obcokrajowcow wiec caly czas czuja sie obco. Ja mieszkam we Francji, od 8 lat, udalo mi sie niezle zintegrowac w tym kraju ktory teraz uwazam troche za druga ojczyzne, mam znajomych francuzow, nie mowie ze polakow nie, ale integracja jest bardzo wazna jesli chcesz naprawde dobrze sie poczuc w obcym kraju

Jesli sie zyje w innym kraju to TRZEBA zyc tak jak ONI. Polacy nie intergruja sie z innymi,zyja sami ze soba,to jest najwiekszy blad emigrantow. Jednak tutaj chodzi o cos innego. Tesknota zawsze bedzie i zycie polega na kompromisach. Musisz wiedziec z czego jestes w stanie bardziej zrezygnowac,czy z tych 300 funtow wiecej na kosmetyki czy z byciem ze znajomymi z dziecinstwa,z przyjaciol,z rodziny,ktorej na pewno Ci brakowalo w Anglii.

Gość Pracownik biurowy w Uk
Jakie masz kwalifikacje? napewno znasz jezyk jesli masz taka prace. CZEMU W PL MASZ PRACOWAC ZA 1200zl???? tego nie rozumiem....

hej, dziekuje za te wypowiedzi. I wlasnie tu obie trafilyscie w sedno. Pia masz racje trzeba sie integrowac z anglikami, tyle ze mi to nie wychodzilo! Znajomych mialam ze wszystkich krajow poza anglikami, co prawda byly wyjatki, ale raczej pamietam wiecej nieprzychylnych sytuacji ze strony anglikow. Dlatego mialam dosc. I tu prawda jest to co napisala imoneil, zawsze bedzie tesknota. Bardzo mi brakowalo rodziny i bardzo tesknilam. Tyle ze teraz jak wrocilam to mamy gorsze relacje niz jak bylam za granica. I prawda jest taka ze wlasnie nie umiem zdecydowac. Boje sie ze gdy wroce do Anglii za pare lat bede miala wyrzuty sumienia ze robilam "kariere" za zostawilam bliskich, przeciez czas nie stoi w miejscu, a chwile spedzone z najblizszymi sa bardzo cenne. Ale tu w pl czego sie dorobie?

Gość whitney22
Pomarancza, a od poczatku mialas biurowa prace? Jak taka znalezc? Oczywiscie w UK.

Gość 28latkaaaaaaaaa
Ja jestem w Anglii od 5 m-cy, z chlopakiem Anglikiem i caly czas sie zastanawiam jak mi tu jest. Tesknie za "rzeczami" (osobami, rzeczami, miejscami itp) w Polsce ale teraz tu jest moj dom. Ale mam rozne mysli, uczucia. Ja jeszcze mysle o rodzicach, ktorzy zostali w Polsce i ktorzy w przyszlosci beda potrzebowali pomocy... Co wtedy? Mam nadzieje, ze podejmniesz jakas decyzje i wiem, ze nie jest to latwe. Pamietam jak podejmowalam decyzje o wyjezdzie do Anglii! A praca biurowa w Anglii tez mnie interesuje bo mam doswiadczenie ale jedynie z Polski

Czuje sie jakbym byla zawieszona w prozni jak narazie:/ nie wiem strasznie mi trudno podjac jakkokolwiek decyzje. Jesli chodzi o prace biurowa (wogole o jakkokolwiek prace) szukalam na www.jobcentreplus.gov.uk chyba najlepsza strona z ogloszeniami. A kolejna przez agencje reed strona www.reed.co.uk Powodzenia