Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała Orchidea24

czy to jest ciąża urojona czy zwykła? ratunku!!!

Polecane posty

Gość Biała Orchidea24

Pisałam już o tym w innym wątku, ale nikt mi specjalnie nie pomógł, niech ktoś wyrazi swoje zdanie bo czuję że juz mi rozum odchodzi. błagam niech ktoś odpowie na mój problem. Opisuję go jeszcze raz w skrócie: - palcówka bez wytrysku, - leżeliśmy obok siebie nadzy ale do niczego nie doszło, - dotykał mnie ale nie miał na palcach spermy na sto procent bo nie doszło do wytrysku, - nawet preejakulatu nie miał na palcach, chociaż już czytałam na stronach medycznych że udowodniono że z samego pre jest niemożliwa ciąża, no ale mniejsza o to, nawet tego nie miał, - bardziej to były po prostu pieszczoty całego ciała i pocałunki itd - objawy zaczęly mi się pojawiać dwa/trzy dni po, jak zaczęłam fiksować że może może może.....coś mogło się do mnie jakimś cudem dostać - objawy: zawroty głowy, obolałe sutki, ból jajników, ale to ostatnie jakoś tak ustaje, - dwa testy zrobione, ostatni dwa dni temu, oba negatywne - test ostatni to pre-test że niby rozpoznaje już wcześniej jakby coś miało być, - do okresu parę dni odpiszcie proszę i czy miałyście kiedyś podobną sytuację

Gość palcówka bez wytrysku
zainteresowało mnie to :D

Gość urojona jak nic

Gość Biała Orchidea24
ja wiem że to wszystko może wydawać się dla was śmiesznie, ale chcę porozmawiac z ludźmi którzy mnie zrozumieją albo którzy mieli taki sam/podobny kiedys problem, wiem że jest to wręc walnięte, jak tak spojrzeć z boku........

Gość prawdziwa ciąża jak nic
przecież mozna zajśc w ciąze z wrażenia (udowodnione naukowo), a z palca to nie musiało być wytrysku.

Gość jeżeli masz na imię Maria
a twój facet to Józef, to wszystko możliwe. W przeciwnym razie to nie wiem.

Gość nie ma szans na ciąze
Idź dziecko bawić się zabawkami albo do psychiatry! Jak bez wytrysku ma dojśc do ciąży? Nie może, chyba że kolejne niepokalane poczęcie. Zreszta zrób test i daj nam wszystkim świety spokój!

wiem że to niemożliwe, ale strach jest silniejszy, nie jestem dzieckiem mam prawie 25 lat, widocznie miałam w sobie jakieś lęki które teraz się ujawniły:( i baaaardzo duży stres który niedawno przeżyłam, może to wszystko miało wpływ....... no ale skąd te objawy i to zaraz za dwa trzy dni? czy to możliwe że psychika jest do tego zdolna żeby to tak wszystko wmówić?

nawet czytałam na stronach medycznych że udowodniono że w preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, są jakieś tylko upośledzone ruchowo itd......zresztą on nawet nie miał (tak myślę) prejakulatu, nie miałam z nim w każdym razie żadnego kontaktu (tak myślę) no i i tak się boję:(:(

Gość pierwszym i jedynym objawem
ciąży po 2 TYGODNIACH jest brak okresu. Żebys nie wiem jakie inne wymysliła po 2-3 dniach, to ciąża NIE JEST. Poza tym w twojej sytuacji to musiało by być niepokalane poczęcie. Jedno już mielismy i wystarczy. Chociaż w nie też nie wierzę :)

najgorsze są te objawy już na trzeci dzień od tego wydarzenia zaczęłam czuć bolące sutki, póżniej zawroty głowy, póżniej jajniki i tak w kółko:( czy to jest możliwe żeby to wszystko było na tle psychicznym?

Gość gleba___
a może coś mu jednak wytrysło z palca i jesteś w ciąży? nie lekceważ tych objawów, to może być ciąża.

Gość co za głupoty opowiadacie
Ciaża z wrażenia jest jak najbardziej mozliwa! I nie musi być wytrysku z palca

no ale jak ja mogłam je wymyślić skoro ja je czuję? faktycznie kręci mi się w głowie:( czy to możliwe żeby to była psychika, autosugestia albo stres?

Gość a ja mam pytanie do autorki
co to jest palcówka bez wytrysku?

co to jest palcówka bez wytrysku? to był skrót myślowy, chodziło mi o to że to była tylko palcówka, nie było wytrysku (oczywiście wiadomo z jakiej części ciała) nawet na zewnątrz, czyli nigdzie. jeśli macie się tylko naśmiewać i nie pisać nic konkretnego to w ogóle nie piszcie:( po to jest forum żeby pisać, nie chcę nikogo wkurzać jak sie nie podoba to nie wchodźcie i już

nie wiem czy jestem 'ktoś mądry';) ale wiem że psychika może wiele rzeczy wmówić i przez to są możliwe różnego rodzaju objawy somatyczne, kiedyś wmawiałam sobie że mam chore nerki i faktycznie czułam jak mnie bolą. po drugie: w ten sposób moja droga nie zachodzi się w ciążę, jakby tak było to musielibyśmy przeprowadzić się gdzieś na marsa

Gość ja jestem mądra
i powiem Ci że nie jesteś w ciąży !!! lepiej ucz sie to tego egzaminu bo oblejesz .

przez palce nie da sie zajsc chocby nawet umoczył je w spermie. tu bym już uważała...... ale w sytuacji kiedy nawet nie było wytrysku to daj sobie spokój z nerwami......bo okres ci się może opóźnić przez stres bankowo....nie raz tak mialam że nie miałam np ze 2 miesiące ciotki przez stresy

trochę mnie uspokoiłyście ale tylko trochę bo jak strach siedzi w głowie, to podejrzewam ze tak łatwo nie będzie:( co mam teraz robić? kolejny test? (chociaż samo to tyle nerwów mnie kosztuje że hoho) czy czekać na okres i już? a co z tymi zawrotami głowy i piersiami?

Gość gruszkakula
Orchideo, szanse na ciążę w Twoim przypadku są tak absurdalnie małe, że naprawdę nie ma o czym mówić. Po pierwsze nie było wytrysku, już samo to sprawia, że ryzyko ciąży jest niewielkie. To, że w ogóle nie było penetracji znosi je do setnych promila. Poza tym objawy ciąży pojawiają się NAJWCZEŚNIEJ tuż po zagnieżdżeniu zarodka, a samo to trwa ok. tygodnia. Dlatego objawy pojawiające się 3 dni po stosunku po prostu nie mogą (nie ma takiej szansy) pochodzić od ciąży, nawet gdybyś w niej była! Zawroty głowy, które tak Cię niepokoją to jeden z częstszych objawów psychosomatycznych. Psychika potrafi imitować/wywoływać takie objawy chorobowe, że zawroty głowy to przy nich pikuś. Jestem pewna, że to tylko stres i że dostaniesz miesiączkę, jeśli nie w terminie (bo przez te nerwy może Ci się opóźnić), to krótko po nim.

jeśli ktoś słyszł o chociaż jednym udowodnionym przypadku ciaży przez palce to powiedzcie gdzie to było. Plemniki nie przeżyją na powietrzu, jedyne miejsce dla nich to wnętrze pochwy głęboko w drogach rodnych(głęboko, nie taka głębokośc na jaka sięgaja palce). Przestań sobie wmawiac ciążę to i objawy puszczą, chyba ze ci sie okres zbliza lub masz owulke to mogą cię bolec.

Gość gruszkakula
A piersi mogą boleć: a) przed okresem b) ze stresu (duża dawka silnego stresu powoduje zwiększone wydzielanie prolaktyny, która jak najbardziej może powodować obrzmienie i ból piersi). Spokojnie, w ciąży nie jesteś.

Gość gruszkakula
1. Jestem psychologiem. 2. Sama zmagam się od dawna z nerwicą. 3. Moja mama miała ciężką depresję (psychika wkręcała jej silne zawroty głowy, ból serca, szumy w uszach, ściskanie w gardle jakby była opuchnięta, wszystkie badania były OK). Uwierz mi, psychika jest nieprawdopodobna pod tym względem. Z powodów psychicznych można mieć wrażenie, że się dusisz. Że masz sparaliżowaną rękę i NAPRAWDĘ NIE MÓC NIĄ RUSZYĆ! Można mieć takie zawroty głowy, że trudno Ci ustać. Może boleć Cię serce, nerka... Jeśli obawiasz się ciąży i tak się nakręciłaś, to nic dziwnego, że Twój organizm generuje objawy.