Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantakiro

Przebarwienia po trądziku - jak się ich pozbyć??

Polecane posty

Gość fantakiro

Hej! Mam bardzo dużo przebarwień, które zostały mi po trądziku:( Trądziku jeszcze się nie pozbyłam, ale myślę, że jestem na dobrej drodze. Znacie jakieś sposoby, aby pozbyć się przebarwień? Tylko chodzi mi o szybkie pozbycie się ich. Ja mam takie małe kropeczki, ale bardzo czerwone i jest ich bardzo dużo. Proszę o rady.

Gość heeermenegiilda
najlepiej jest zrobić cały szereg mikro dermabrazji u kosmetyczki, jednak sporo to kosztuje.

Gość fantakiro
Cały szereg?? Tzn ile takich zabiegów musiałabym wykonać??

Gość heeermenegiilda
zależy w jakim stanie jest twoja cera. czy dużo tych przebarwień i jak bardzo "głębokie" są. jednym pomaga 3-5 zabiegów, innym 10. zawsze możesz spytac się kosmetyczki ile u Ciebie w mieście kosztuje taki zabieg. Powinna także powiedziec Ci ile mniej wiecej zabiegów potrzebujesz. Ale zapewniam, że już po pierwszym razie zobaczysz efekty

Gość fantakiro
No mam nadzieję, że będą jakieś efekty... Bo ja mam bardzo dużo przebarwień, ale są bardzo małe. Tylko właśnie boję się iść do kosmetyczki, bo wiele osób mówi, że potrafią zepsuć robotę...:/ A dermatolog wykonuje takie zabiegi?

Gość heeermenegiilda
Hmm.. dobre pytanie, ale niestety nie znam na nie odpowiedzi. Jeśli trafisz na dobrą kosmetyczkę, powinno być ok :) Gdy będziesz w salonie, rozejrzyj się czy ma powieszone jakieś certyfikaty, itp, ponieważ wiele dobrych kosmetyczek wiesza różne dyplomy na ścianach, aby przekonać klientki, że jest dobra w tym, co robi, skoro ma certyfikat, dyplom, itd. Warto także popytać koleżanek czy mogą polecić jakiś dobry salon. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Gość filimona
podobno mikrodermabrazja albo kwasy :) mówię podobno, bo tak tylko słyszałam od koleżanki. ja już lecząc trądzik, większość przearwień i trądziku mi zniknęła ale to dośc normalne przy aknenorminie ;)