Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapuscianaglowa345

Jak zdobyć CAŁOROCZNE ZWOLNIENIE Z WF???

Polecane posty

Gość kapuscianaglowa345

Witam, ide teraz do drugiej klasy liceum, no i znowu musze cos zakombinowac z wuefem. Nie ma mowy, żebyć ćwiczyła, bo po pierwsze nigdy w zyciu nie przebiore sie w którkie spodenki, gdyz mam strasznie chude i białe nogi, jestem dupa w grach zespołowych no i nie umiem biegać. Nie cwicze od 5 klasy podstawówki, bo albo miałam zwychnietą noge, albo zapalenie opon mózgowych, wiec lekarze dawali bez problemu zwolnienia całoroczne. A teraz musze isc i prosic bez konkretnej przyczyny o wypisanie zwolnienia. To znaczy jest przyczyna - fobia społeczna, ktora ujawnia sie takze w takich sytuacjach jak własnie wf. Do tego nerwica. Czy jesli powiem rodzinnemu lekarzowi o tych chorobach (zdiagnozowanych przez psychiatre) to da mi ten świstek? Teoretycznie mogłabym chyba dostac tez go u psychiatry, ale wstydziłabym sie, ze na zwolnieniu jest pieczatka psychiatry..

Gość kapuscianaglowa345
No to nie musze udawac:D Mam tak:D Ale nie chce nic udawac, zadnych chorob, bo jeszcze mnie skieruje na jakies badania dodatkowe, pobieranie krwi brrr:O A ja i tak mam wystarczającą ilosc ruchu - chodze na basen ( wieczorami, na zakryty gdy jest mało ludzi ), na jogę, ćwiczę w domu na rowerku stacjonarnym i ćwiczenia na kręgosłup i mięśnie nóg, oraz jeżdże konno:)

Gość weenuuususss
idz do swojej lekarki rodzinnej.. jak bedzie mila i powiesz ze chcesz zwolnienie z wfu.. i Ci wipisze bez problemu.. to spoko a jak nic na ten temat nie powie.. po tym jak powiesz ze chcesz to zwqolnienie to daj 50 zl :) i Ci napisze.. prostp tylko musisz 50 tych podarowac. jak sie boisz. to idz z matka.. ona zalatwi ;d

Gość kapuscianaglowa345
nie chce płacić państwowej lekarce!:D Spróbuje ja wziac na litosc ;)

Gość pelanka
ja tez ide do 2LO i nie chce chodzic na w-f jak moge to zrobic? słyszalas,ze byla ostatnio z tym jakas afera i mogą nie chciec dać tak o zwolnienia uczniowi... i co ja mam zrobic? nie umiem udawac,ze cos mnie boli..zrobie z siebie kretynke;//

Gość wenuuusus
a panstwowa lekarka nie chce Ci wypisac zwolnienia nie zgodnego z prawda :) jak bedziesz zalatwiac L4 tez Ci za darmo nie dadza.

Gość pelanka
ale to jest łapówka,a jak bedzie wyjątkowo święta i na to nie pojdzie? jeszcze oskarży,ze łapówki dajemy ,a to przeciez jest karalne

Gość kapuscianaglowa345
No, ale ja mam teoretycznie powód. Moje zrypane zdrowie psychiczne:O Nerwica, na samą myśl o tym, że mam ciekać w krótkich spodenkach, grać w siatkę, biegać kilometr na czas...

Gość idz do prywatnego

ja dostawalam przez cale technikum od rodzinnego. chyba za ladne oczy :classic_cool: generalnie nigdy problemu z tym nie bylo, zawsze dawali bez glupich pytac po co, czemu itd. 🖐️

Gość kapuscianaglowa345
Ok, dzieki, a powiedzcie mi jeszcze - bo z tym mam najwiekszy problem - jak zaczac, zeby to moje proszenie o zwolnienie jakos ladnie wyszlo.. wchodze i co? dzienobry, wypisze mi pani zwolnienie? chcialabym jakos bardziej delikatnie:D dziedobry, chce zwolnienie, czy wypisze mi pani zwolnienie bez podowu, o jakie pani ma ładne buty,a wiec jak bedzie z tym zwolnieniem ?;)

Gość prostu z mosttuuu

heheh.nienawidzę biegów wprost nie znoszę.pamiętam jak poszłam do lekarki a ona kurcze chciała mi wypisywać całoroczne zwolnienie:-D ale chciałam tylko z biegów dała mi bez problemu.

ja mialam zwolnienie od 1 liceum ze wzgledu na okulary - bez okularow nie trafialam w pilke a w okularach nie mozna cwiczyc :-( poza tym po bieganiu leciala mi krew z nosa :-( w sumie od psychiatry masz pewniaka jakby co. u mnie dziewczyny mialy zwolnienia od ortopedy niby ze na stawy albo od ginekologa na ciezkie miesiaczki po ktorych dochodzily do siebie caly miesiac zawsze mozesz pojsc do lekarza i powiedziec ze jestes slaba z wfu i ze obniza ci srednia (moim zdaniem glupota jest ze sie liczy do sredniej), powiedz ze cwiczysz sobie prywatnie i stresujesz sie na lekcjach wfu w szkole. moze sie zlituje? wspolczuje serdecznie. zawsze bylam noga z wfu, mialam niedowage, wygladalam jak anorektyczka, nie mialam sily biegac ani rzucac pilka lekarska. i co moja wina ze mialabym ledwo 3 z litosci na koniec roku?

Gość kapuscianaglowa345
Dziekuje :) Bardzo mi pomogliscie.

Gość udawaj omdlenia
i niech ci delikatnie drga reka albo noga. Skieruja Cie na EEG, bezbolesne 20 minutowe badanie,przy drobinie szczescia zdiagnozuja padaczke i dostaniesz zwolnienie z wf :P a jak sie postarasz to nawet orzeczenie o niepelnosprawnosci :P:P

Gość o nie nie
nie chce orzeczenia o niepełnosprawnosci:D Chce tylko spokojnie chodzic sobie do szkoły bez zbednego stresu na wuefie;) 🖐️

Gość gość
podobno od września weszły jakieś nowe przepisy i nie można już załatwić zwolnienia na cały rok tylko z jakichś konkretnych ćwiczeń ;(

Gość Seaman

Słabe jednostki jesteście i tyle. Najlepiej w ogóle ze szkoły was zwolnić, bo szkoda publicznych pieniędzy na was marnować. Idźcie puszki zbierać po śmietnikach, to jakiś pożytek z was będzie!