Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda____

AUTYZM DZIECIĘCY

Polecane posty

Gość młoda____

U siostrzyczki (prawie 1,5 roku) mojej przyjaciółki stwierdzono autyzm. Tak naprawdę to jeden lekarz mówi, że to autyzm a drugi, że nie. Mała przestała mówić, nie ma kontaktu z otoczeniem, nie reaguje na głosy oraz swoje imię, zamknęła się w swoim świecie. Objawy dokładnie jakby z opisów autyzmu. Mogę się pogodzić z tym, że dziecko jest chore. Ale czy naprawdę nie można mu pomóc? Czy mogę coś zrobić aby potem było jej lżej? Np. gdyby nie mówiła to nauczyć się języka migowego? Czy takie dziecko nigdy nie odzyska świadomości? Czy ktoś z Was wie jak postępować z autystycznym dzieckiem? Czytałam trochę na ten temat, ale prawdziwe doświadczenia wiele uczą.

Gość młoda____
?

Gość młoda____
?

Są specjalistyczne ośrodki oraz stowarzyszenia założone przez rodziców dzieci z autyzmem zajmujące się dziećmi z autyzmem i ich rehabilitacją wspieraniem wszechstronnego rozwoju, istnieje program wczesnej interwencji wspierający rozwój dziecka, warto szukać rehabilitacja i zajęcia są nieodpłatne opłata za przynależenie do stowarzyszenia jest symboliczna 100 - 120 zł rocznie poszukaj na internecie http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/5163 http://www.aperio.org.pl/node/3 i wiele innych autyzm to zbiór różnych dysfunkcji nasilenie ich jest inne w zależności od dziecka, nie zawsze perspektywy dziecka są złe, zależy to od nasilenia autyzmu wsparcia rodziców ich za angażowania w terapię dziecka, dziecko jest jeszcze małe trzeba mieć nadzieje że będzie dobrze.

Gość mam doświadczenie
lekarz powinien skierować dziecko na badania przede wszystkim do placówki specjalizującej się w autyzmie- np. w rejonie łódzkim jest to "Navicula". Pod okiem specjalistów jest szansa na znaczną poprawę. Trzeba tylko jak najszybciej zacząć terapię

Gość Zielony Banan
http://www.autyzm.zgora.pl im wczesniej zaczyna sie terapię z dzieckiem tym lepiej, ale wazne jest aby rodzice równiez pracowaly z dzieckiem, a nie tylko terapeuci.

Można podobno niemal z tego wyjsc.... Jedną z ważniejszych rzeczy oprcz rehabilitacji jest przestrzeganie specjalistycznej diety, która znacznie osłabia objawy

Gość gość
Czy moje dziecko 15 miesieczne moze miec autyzm. Pytam bo nie wiem co muslec. Jak narazie to bawi sie chetnie z dzieciakami cieszy sie jak zobaczy babcie ciocie i tatusia czasami zareaguje na imie reaguje na slowo nie wolno bawi sie zabawkami bawi sie w chowanego czy aku ku tanczy do muzyki z reguly ppkazuje ze cos chce jak siedzi to probuje sam siegnac po to czym jest zainteresowany klaszcze w rece ale nie robi papa mowi dam mniam tata jedynie to jak mowie daj mamie zabawke to nie da nie podaje pilki o noe buduje z klockow tylko ke oglada i nimi udetza w inne zabawki

Gość romka7811
W przypadku diagnozowania autyzmu warto zwrócić się do Kliniki Psychomedic. Nawet jeśli objawy są niejednoznacznie. Dzieckiem zajmuje się tam zespół lekarzy. Są tam profesjonaliści, dlatego nie ma mowy o pomyłce. Tel. do rejestracji to 22 253 88 88 .