Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

zaburzenia / nie wiem co mi jest problem z nieregularnymi cyklami/

Polecane posty

Witam mam 20 lat ostatni okres miałam 28 lipca ( 25 dzien cyklu) , dzisiaj wypada dopiero 24 dzień cyklu i znowu dostalam okres !! na dodatek jest bolseny i mocny.Czuje sie oslabiona z tego powodu:/ Byłam niedawno u ginekologa przepisala mi lekarka 2 opakowania luteiny ale akurat po wizycie dostalam swoj okres wiec nawet ich nie bralam.Czy powinnam znowu odwiedzic ginekologa? slyszalam ze ginekolodzy proponuja kuracje tabletakim antykoncepcyjnymi na wyregulowanie cykli , czy koras z Was byla w podobnej sytuacji, jesli tak to co zalecil ginekolg jakies badania hormonalne ? robilam wynik hormonu testosteronu i mam w normie , czy powinnam zrobic inne badania wizyte mam pod koniec wrzesnia do gienkologa. dziekuje za porady

Gość tak powinnaś zrobić
jeszcze badanie progesteronu w 2 fazie cyklu, jego niski poziom powoduje skrócenie cyklu. Być może tez problem leży w jakiś zaburzeniach z owulacją. Przydałby się też USG dopochwowe. Generalnie luteina ci nie zaszkodzi, ale innych leków nie bierz bez badań hormonalnych (w tym tabletek anty), jeśli lekarz będzie chcial ci je przepisać bez badań - zmień gina.

Gość jedyna rada
to zajść w ciążę, urodzić dziecko i będzie po problemie.

Gość tak powinnaś zrobić
to raczej głupia rada bo przy tak krótkiej fazie lutealnej słabe szanse, że ciąża się utrzyma.

Jestem dziewica wiec chyba usg dopochwowe odpada czy lekarka tez robi takie badanie, mialam robione badanie usg na dole brzucha i wszystko ok i badanie ginekologiczne przez pochwe jakims malym chyba wziernikiem nie wiem dokladnie bo bylam w szoku! i bolalo :/ i tez lekarka stwerdzila ze jest w porzadku

mysle zeby zrobic prywatnie badanie hormonu na prolaktyne czy to dobry pomysl, czytalam ze jesli sie ma problemy z prolaktyna to efektem sa m.in nieregularne cykle