Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiek2402

imie dla dziewczynki

Polecane posty

dziewczyny moze wy mi pomozecie wybrac imie dla dziewczynki bo z mezem zastawiamy sie by dac corce na imie noemi lub wikotria a moze wy macie inne propozycje

Gość to chyba jakas prowokacja
zwariowac z wami tu mozna :O

Gość zola1987
jak dasz na imię Noemi to skrzywdzisz swoją córkę

Gość sabrina 23
kiedys do mojego sklepu przyszla pani z dziecmi nazywaly sie noemi, samuel i sara, wszyscy dziwnie spogladali na kobiete jak ich wołala;-) ja mysle ze musiala byc bardzo religijna;-)

Gość moje ulubione imiona
Mi się podobają imiona, które kojarzą mi się z literaturą np Klara - kojarzy mi się z komediami Fredry, a do tego znaczy "czysta" (ale nie Wyborowa:))) ) albo Laura - to jak z poematu Filon i Laura. Oczywiście Julia - z Szekspira, ale to imię jest już oklepane. Marianna - Rozważna i Romantyczna J. Austen Emilia - to akurat za bardzo z literaturą mi się nie kojarzy, ale jest wdzięczne i kobiece. Amelia również. Podobają mi się również proste polskie imiona: Hanna i Zofia.

Gość niedlugo mezatka
a mnie podoba sie imie gabrysia moja znajoma corcie nazwala hania i tez jest fajne :) wogole to teraz starsze imiona wracaja do mody :P ale bez przesady zeby nazwac bronislawa heh:P

Gość blę26
Noemi śliczne :)

Po co nadawać dziecku dziwadła typu Noemi, co ty murzynka albo arabka jesteś???? Takie imiona są uzasadnione, jeśli dziecko jest z mieszanego małżeństwa i będzie funkcjonować w dwóch krajach i w dwóch kulturach. Jeśli rodzice to biali Polacy z dziada pradziada i będą mieszkać z dzieckiem w Polsce, to imię Noemi jest dziwaczne. I pomyśl jak to będzie brzmieć jak twoja córka będzie kiedyś zajmować jakieś stanowisko i będzie pani dyrektor Noemi Kowalska. Dziwnie!!! Albo jak ktoś powie do Twojej córki "Pani Noemi" Dziwnie!!! Nie mówiąc już o tym, jak to będzie brzmiało jak twoja córa będzie 80-letnią babcią. Z zagranicznych imion podoba mi się Aurora, ale nie ma dla tego imienia uzasadnienia w Polsce. Gdybym miała wychowywać dziecko we Francji, Hiszpanii lub we Włoszech, to takie imię byłoby ok.

Natalia Bardzo ładne i normalne :)

Gość Nicole1988
Gabrysia jest super :)

Gość ja pierdykam
natalia weronika zuzanna laura ewa Kamila dagmara eliza monika marta urszula oto moje NORMALNE propozycje

Gość LENA JEST SLICZNE

Gość jeśli chcesz mieć dziecko
które ma niespotykane imię to daj na imię CZESŁAWA, JÓZEFA bądź KAZIMIERA:) znasz jakąś małą Czesię, Józię czy Kazię?;) a tak poważnie - ANIA:) znasz jakąś malutką Anię? bo ja nie:)

Gość ewelina ladne imie

Ewelina - takie arystokratyczne :) Fajne. Ale mi przez długie lata kojarzyło się z patologicznymi rodzinami. Kiedy byłam dzieckiem na moim osiedlu było kilka rodzin, które określiłabym jako nieco patologiczne i wszystkie dziewczynki z tych rodzin to były Ewelinki. Imię chłopięce, które kojarzy mi się z patologią to Daniel.

Antonina - też fajne. Antosia :)

Gość ja znam małą Anię
ma 2 latka i jest rówieśnicą mojej Kasi :) stawiam na "normalne" ale nie oklepane imiona :)

Gość noemi tez imie z powiesci
zajrzyjcie do usc, noemi dają na imie bez problemu, bo to bohaterka jakiejsc powiesci - znanej podobno. mimo ze imie nie konczy sie na "a". mi sie nawet podoba noemi, fajnie.

Gość moze Eunika nazwij

Gość Gość2
Noemi jest bardzo ładne :) podoba mi sie i mam zamiar tak dac córce na imię :)

Gość gość
To jesteś głupia, co to wogole za imię?

Gość gość
Anastazja bo całe życie będzie Nastką, nawet jak będzie miała 90 lat ;)

Gość gość
Imię Noemi jest hebrajskie, nie żeby mi sie podobało ale jest to imię żeńskie i żadne powieści nic tu do rzeczy nie mają .

Gość gość
A nastka to ładnie brzmi? pani nastko, ale głupota

Gość gość
Rutka jest ładnym imieniem, bardzo mi się spodobało po "Pamiętnik Rutki Laskier"

Gość gość
Moja roczna córeczka ma na imię Anna. Ania Anusia Aneczka Aniołek. Normalne ładne imię. I pasuje do polskiego nazwiska.