Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem45

proszę o radę-czy tak wypada??

Polecane posty

Gość jestem45

Jestem kobieta po 50 ce moj przyjaciel jest odemnie o 11 lat starszy.Ma nie dobry zwyczaj przy pierwszej lepszej okazji podkreśla jak to młoda kobieta to zawsze młoda.Niby wszysstko jest miedzy nami ok ,wyglądam na swój wiek dość atrakcyjnie(takie jest zdanie moich znajomych).Tajemnicą poliszynela jest ,że dla mężczyzny czym młodsza kobieta to bardziej atrakcyjny kąsek do "pozarcia".Jest inteligentny ,a nie rozumie tego ,że to może być dla mnie nieprzyjemne.....i jeszcze jedno bedąc na tygodniowy wypadzie opowiada jak to sie dowartościował mając obok na spacerach młodą kobietę u boku...o co chodzi ???Czy musiał się tym chwalić?Czy tak wypada ..chciałabym mu dac elegancko do zrozumienia ,że on jest z tym śmieszny i takie zachowanie nieświadczy o jego wysokiej kulturze ...jakie macie na ten temat zdanie?Zaznaczam to nie jest zazdrość.Piszcie!!!!!

Gość 1234567......
moja droga znasz powiedzenie pewnie że jak głowa siwieje to d....a szaleje :) ale uważam że mężczyzna w tym wieku powinien mieć w sobie na tyle kultury żeby nie opowiadać o swoich ewentualnych zdobyczach bo to tylko świadczy o jego braku dyskrecji i klasy ja na Twoim miejscu dałabym mu delikatnie do zrozumienia że mężczyzna z klasą nie wygłasza takich tekstów nie wiem wprawdzie co Was łączy ?....przyjaciel może mieć różnie znaczenia ? ale jeśli jesteście gdzieś tam parą to nie powinien przy Tobie mówić takich słów bo przecież to Ciebie rani

to moze powiedz mu wprost, ze to co do ciebie mowi .... sprawia ci przykrosc... i zobacz jak zareaguje.

Gość tego chyba nie idzie elegancko
dac do zrozumienia...albo z nim porozmawiasz szczerze i powiesz mu ze takie uwagi sa dla Ciebie nie przyjemne albo powiedz mu ze w jego wieku jest poprostu smieszny bo wiekszosc tych "młodych" kobiet tak sie zachowuje z grzeczności (albo ze strachu o to zeby dziadkowi pikawa nie wysiadła)..... swoją drogą ten facet to idiota....i tu nie chodzi o Ciebie bo on by tak kazdej kobiecie mowił (nawet o 30 lat mlodszej) a wiesz dlaczego? bo on po prostu ma kompleks na punkcie swojego wieku.

Gość gwena
może byc tak jak napisano wyżej - facet ma kompleksy na punkcie swojego wieku, albo daje Ci zrozumienia, że dla młodych kobiet ciągle jest atrakcyjny (tak mu się wydaje :P), ale jednak woli Ciebie ;)

Gość jestem45
Bardzo bliski przyjaciel do wszystkiego i mówi o wspolnej przyszłości ...a ja w tej chwili zaczynam się zastanawiać ....czy takie zachowanie można akceptować i czy to w przyszłości nie przerodzi sie w jakieś znęcanie się psychiczne...nie wprowadzi mnie w doła....dzieki za wypowiedzi są dla mnie bardzo cenne..

Gość tego chyba nie idzie elegancko
doła na pewno idzie od takiego głupiego gadania złapać... To tak jakby szczupłej kobiecie mowić ze anorektyczki są bardziej pociagające (i w ten sposob dac do zrozumienia ze powinna sie odchudzac) natomiast czy znecanie psychiczne to zalezy...mi sie wydaje ze on to robi nieswiadomie... tak wiec najlepiej szczerze mu powiedz ze nie zyczysz sobie słuchać takich bredni i ze nie masz zadnych problemow ze swoim wiekiem (w koncu jestes od niego mlodsza o 11 lat!!- przypomnij mu o tym) a jesli on ma to przykro ale niech sobie z tym radzi w inny sposob. jak nie podziała to rozwaz czy chcesz sie wiazac z kims kto gada takie glupoty i czy to wytrzymasz...

Gość Magicca
On ewidentnie ma problem sam ze soba, z faktem, ze sie starzeje. To co mowi jest nieeleganckie. Zauwaz, tzw. mezczyzni z klasa ani sie w ten sposob nie wypowiadaja, ani nie szukaja sobie kochanek duzo mlodszych. Wszystkie ich zwiazki sa z kobietami mniej wiecej w tym samym wieku. Tak wiec Twoj przyjaciel przegina, co stawia go w zlym swietle. A dodatkowo wcale nie mysli o tym, ze sprawia Ci przykrosc. Na Twoim miejscu - kiedys, gdy nadarzy sie okazja - bym na wesolo sobie zadrwila z tego co mowi o tych mlodych kobietach. Ze te mlode sa dla mlodych, albo cos w tym rodzaju, ale z usmiechem na twarzy. Moze zalapie. Powodzenia:)