Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pizza Girl

Jak u licha ściągnąć szkło kontaktowe?!

Polecane posty

Gość Pizza Girl

Błagam... Niech mi ktoś powie jak ściągnąć je z oka... :(

Gość mala zielona zaba
uspokuj sie pewnie podraznilas oko jak sciagasz na sile mozesz pezmyc oko plynem co trzymasz soczewki tylko czystym

Gość mala zielona zaba
najlepiej patrz w gok i przylusz opuszek do bialka delikatnie zsun soczewke prawie nie dotykajac zrenicy

Gość Pizza Girl
spróbuję... pierwszy raz noszę szkło (jedno tylko) i samo założenie mi 2h z mamą zajęło... a teraz trza by zdjąć :( to jakiś koszmar...

Gość Pizza Girl
nigdy tego nie ściągnę, do końca życia będę z nim łazić :o

Gość woow.
A Już chciałem Cie zbesztać za to szkło kontaktowe ,myśląc że chcesz ściągnąć ten program co leci na TVN .:D

Gość Pizza Girl
nie :( to byłby pikuś przy moim problemiem... maszakra...

Gość grenadinne
zwilz palec plynem do soczewek, a pozniej zsun soczewke z oka - rob takie ruchy, jakbys glaskala sobie galke oczna - powoli z gory na dol - nie sciskaj tej galki, tylko patrz w gore i przejezdzaj palcem po oku z gory na dol dopoki soczewka ci nie zejdzie.

Gość na mokro będzie lepiej
kciuk i palec wskazujący i uszczy soczewkę na oku - zostanie ci wtedy w palcach.

Właśnie, uszczypnij soczewkę, to najprostszy sposób. Zsuwać to będziesz do usranej śmierci.

patrz do gory i sciagnij lekko soczewke na bok w dol, do zewnetrznej czesc i oka i lekko uszczypnij, zreszta juz powinna sma sie przylepic do palca. nie martw sie , ja pierwsze soczewki zakladalam rowno godzine :D pozniej - kilka sekund

Gość Pizza Girl
jezuuuu... to zsuwanie nie działa... jakby się przykleiła :O spróbuję tym szczypaniem, ale już mam zaczerwienione oko, piecze mnie, paznokciem się w białko ukułam i teraz mam takie czerwone żyłki:( trzeba mi było nie łamać okularów :(

spokojnie ,gorna powieke jednym palcem lekko do gory, za rzesy i palcem scianij w bok soczewke a ja k cos to kup nastepnym razem soczewki na dzien i na noc

Gość grenadinne
moze za dlugo mialas ta soczewke na oku? bywa, ze wtedy sie przykleja na amen i ciezko ja sciagnac. sprobuj wkroplic troche plynu do soczewek do oka. pozniej sprobuj zsunac w dol lub na bok i dopiero jak jest na bialku, to szczypnij i wyciagnij... bo takie szczypanie po teczowce jest bardziej drazniace niz po bialku

Gość Pizza Girl
mawronka, ona się nie zsuwa w ogóle :( nie rusza się z miejsca... zaczynam panikować... grenadinne, szkła mam na miesiąc takie co niby można dzień i noc mieć na oku, myślałam że taka jestem cwana, że nie będę się codzień męczyć z zakładaniem i ściąganiem tylko raz w miesiącu i teraz mam :( doigrałam się... ale piecze :(

Gość postscriptum
kazdy ma na poczatku problemy, ale bez nerwów, spoko sciagniesz. po prostu spróbuj troche nawilżyć oko płynem i jezdxij sobie palcem z nią lekko po oku zeby sie "odkleiła". i potem opuszkiem delikatnie, uszvczypnij, tylko nie paznokciem i jak masz choć lekko dłuższe wyspające to d*pa, lepiej krótkie. i może tez od razu po płynie nie grzeb bo i tak sie bedzie slizgać. poczekaj chwilke

zakroploj oko i zostaw na piec minut, nie dlub i nie wierc. a sprobuj przy zamknietej powiece ruszyc pod spodem soczewke, i jezeli masz te soczewki to moze zostaw na noc i jutro do okulisty pojedz

I jak Ci idzie? chiałam sobie kupić te soczewki koloryzujące [nie mam wady wzroku] ale teraz chyba zrezygnuje :D

Gość grenadinne
ło matko! chodzilas w tej soczewce miesiac? kurcze :( ja po 2 godzinnej drzemce mam problemy ze zdjeciem soczewki, nie wyobrazam sobie 2 dni nawet nie sciagac... no trudno, na przyszlosc pamietaj, zeby sciagac ta soczewke na noc ZAWSZE. dzialaj z tym plynem, przeplucz nim porzadnie oko z soczewka, nawet kilka razy jesli trzeba i probuj sciagnac. jesli sie nie da, to do okulisty... ja pierdziele, wspolczuje, wiem co to za bol... i pamietaj, ze na poczatku kazdy ma problemy z zakladaniem i sciaganiem soczewek, wprawa przychodzi z czasem. ja swoje soczewki tez sciagalam chyba z godzine, chociaz na oczach mialam je moze z 6 godzin pierwszego dnia

Gość no niby sa takie
na caly miesiac ale... po 1 to jednak to niezdrowe dla oczu, zawsze jak mozesz to sciagaj, po 2- one sie gorzej sciagaja :P mam takie od niedawna to wiem :P na przyszlosc radze soczewki dobierac pod kontrola okulisty, nie wiem doprawdy dlaczego mozna je sobie ot tak kupic :O

Gość Pizza Girl
no strasznie zabawne... ja mam wadę -0,5 i -0,25, poprostu nie lubię okularów, no i myślałam że jak raz w miesiącu założę i ściągnę to będzie ok, a tu kicha... idę do łazienki jeszcze raz sprobować... wyciągnę sobie oko z oczodołu najlepiej :/ jutro do okulisty nie pójdę, bo muszę do pracy niestety...

Gość z taka wada to nie warto
oczu meczyc soczewkami :O mozna spokojnie zyc bez okularow i soczewek :O nie przesadzaj juz, toz to przeciez zadna wada

Gość Pizza Girl
grenadine - nie cały miesiąc, mama mi kazała zdjąć je po tygodniu i przepłukać, ale jakoś mi się zapomniało i się bałam... teraz będą 2 tygodnie jak je noszę... w ogóle sporo moich znajomych nosi i nawet je gubią... a to podczas kąpieli, a to podczas mycia głowy... mnie oczywiście, o ironio, sama nie wylecie, as always :o

Gość dziewczyno a jaka masz moc so
czewek jak masz taka LILIPUCIA wade???????? :O przeciez soczewki powinny miec ok 1 dioptrii mniejsza od wady! omg! sama je sobie dobieralas? ja mam -5 wade a nosze soczewki -4 ,

Gość Pizza Girl
no i do tej pory żyłam i bez soczewek i unikałam okularów, no chyba że na uczelni, bo nie zawsze ostro widzę z końca sali przez te wady... ale ten miesiąc pracuję i muszę niestety ostro widzieć i z daleka, okulary nie chcący połamałam po raz drugi więc chciałam soczewek spróbować... tak... no i mam za swoje :(

ojc to musi bolec.... wiem bo moje pierwsze soczewki byly koszmarne... :(( wlasciwie tylko jedna (-4,5 lewe oczko), ale teraz nie dosc ze widze to jeszcze zmieniam kolorki :) kwestia wprawy... plyn do oczka, paluszek na soczewke i sciagnij ja na bilko i zlam... a jak masz paznokietki to radze obciac

Gość powiedz jaka jest moc
tych soczewek bo jestem bardzo ciekawa

do dziewczyno a jaka masz.... radze zmienic okuliste jak ci takich glupotek nagadal.... soczewki dobiera okulista, i taka jaka ma sie wade a nie :) czasami tak sie robi przy okularach i duzej rozbieznosci w wadach pomiedzy oczkami. chcesz nr do mojego okulisty???

Gość Pizza Girl
nie wiem jaka to moc, powiedziałam jaką mam wadę i na taką mi sprzedali soczewki, tzn na -0,25 już nie sprowadzają się dowiedziałam dlatego tylko na jedno oko mam lusia1326 - paznokci się właśnie pozbywam z bólem (serca i oka) :/ bnb - to niemożliwe bazienka - to jest to oko, jestem pewna