Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćówa

pomocy...

Polecane posty

Gość gośćówa

Witam! Na początku roku przeszłam dwie poważne operacje prawego kolana. Po kilku kontrolach w szpitalu mogę jedynie pływać i jeździć na rowerze (i to też nie długo). Męczy mnie to ponieważ jestem młodą osobą, ktora niegdyś dużo ćwiczyła. Teraz nie mogę nic, wszystko jest wykluczone, a lekarze grożą mi kolejnymi problemami z kolanem. I tu zaczyna sie mój problem. Mam normalną budowę, nie powiem ze jestem szczupła. Jedynie uda są o wiele większe od reszty. Wszystklo nasiliło się po operacji. Coraz wiecej jem, coraz mniej cwicze a efekty są wiadome. Powiedzcie mi wiec co mam robic aby zrzucić zbedny tłucz z ud (a takze posladkow) nie meczac przy tym kolana?

pójdz do najbliższej siłowni i skonsultuj sie z trenerem:)

moja droga polecam ćwiczenia izometryczne. Polegają one na napinaniu i rozluźnianiu mięśni. Taki trening rozwija mięśnie wokół kości czyli nie przybywa Ci widocznej masy mięśniowej ale widocznie wysmuklisz pięknie ciało.

nie chodzi mi o ćwiczenie na siłowni alecz konsultacje z trenerem on wie najlepiej....

Gość anabolitos steridos
uprawiaj więcej seksu to na pewno zachowasz piękną linie

To fakt lekarzami to oni nie są. jeśli siłownia lub fitnes to wtedy tylko z trenerem, wcześniej sprawdziła bym rechabilitację może być bardziej skuteczna nić siłka

Gość gośćówa
dzieki za rady :) moglabym tez sprobowac diety, zna ktos moze diete, ktora jest dobra dla mlodego wieku (18 lat) i da sie z nia wytrzymac wiecej niz tyydzien? :)

Dietę sama sobie ułóż - serio polecam wszystkie diety ale i tak najważniejszy jest w nich reżim którego trzeba przestrzegać aby dawał efekt. Co ułożysz sama z chęcią zjesz - no i te kalorie jakoś sobie oblicz

Najlepsza dieta pod słońcem to MŻ - czyli mniej żreć ;) Najlepsze jest jedzenie pięciu posiłków dziennie, z czego dwa z nich - drugie śniadanie i podwieczorek to może być jogurt, jabłko czy inny owoc, jak również garść orzechów. Ważne jest jedzenie regularne. Kolacje w zależności od pory o której się kładziesz, jedz najpóźniej na około 3 godziny przez spaniem. Ogranicz słodycze i fast foody. Jeśli już ciągnie Cię do czegośc słodkiego to wybierz jogurt lub kostke gorzkiej czekolady. Pij dużo wody, zwłaszcza niegazowanej, zielonej herbaty. Pieczywo najlepiej ciemne, wieloziarniste. Co do ćwiczeń to najlepsza byłaby konsultacja ze specjalistą, ale chyba najlepiej by było zapisać się na basen. Może jakiś aqua areobic? Nie powinien obciążać kolan.