Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamakotaipsa

mam kompleksy, nienawidze swojego ciala

Polecane posty

Gość alamakotaipsa

poczynajac od glowy az po stopy :o twarz- nie dosc ze nosze okulary (soczewki okazjonalnie bo wyszuszaja mi oczy), to majac ponad 20 lat mam problemy z cera (duze problemy), nie oduczylam sie wyciskania i robiac to przez pare lat mam pelno blizn na twarzy (wyjscie bez makijazu poza dom nie wchodzi w gre) a na zabiegi kosmetyczne i dermatologiczne poki co mnie nie stac :o a do tego dochodzi garbaty nos, krzywe zeby, brak piatki iogolnie zaniedbane zeby- teraz to az wstydze sie isc do dentysty cos z tym zrobic :o dalej to reszta ciala an ktorym tez mam pelno blizny bo od malego wszystko drapalam, a rany ciezko sie goily. czyli i dekolt i rece, i nogi, nawet w okolicach bikini mam ciemne plamy bo wrastaniu wloskow i drapaniu :o z teo pwoodu wstydze sie isc do gina, a mecze sie wciaz z grzybica, no i wypadaloby zrobic ogolne badania raz na jakis czas :/ pachy tez mam brzydkie bo kiedys sie zacielam i zostala okropna ciemna plama/blizna a ja po goleniu mam podraznienia i ciagle to drapie i ciagle mam brzydkie te pachy wiec ich nie pokazuje... nogi...nogi mam krotkie, brzydkie, taks amo pelno blizn, troche krzywe, mam malo pigmentu w lydkach wiec bardzo wolno sie opalaja, podranienia po goleniu i po depilatorze, wrastajace oktopne doslownie czarne wlosy :/ do tego problemy z potliwoscia stop -spoko sa dezodoranty itp- szkoda tylko ze wyszuszaja mi te skore na wior a do tego dochodza jeszcze zrogowacenia (duze) chociaz uzywam pumeksow, tarek, peelingow i roznorakich kremow :/ z tych wszystkich powodow nie chodze na basen, nawet na wf na studiach nie chodzilam (a i tak musze go odrboic) bo trzeba bylo boso calkiem byc... mieszkam w akademiku i ciagle mam nerwy czy mnie ktos czasem nei zobaczy w takim stanie, kochac z facetem lubie sie tylko w mroku bo w dzien nie chce zeby patrzyl an moje nieszczesne okilice bikini :o moglabym tak wymieniac i wymieniac... myslalam nawet nad wizyta u psychologa- ale mysle sobie inni maja duzo wieksze problemy :o

ty idź no do ginekologa z ta grzybica bo zarazisz chłopaka o ile juz tego nie zrobiłaś. poza tym Twoje zdrowie jest najważniejsze. weź sie w garść dziewczyno!

Gość No daj spokój
Ja też mam masę kompleksów i dlatego próbuję coś z tym robić.Weź się za siebie, a na pewno nie wstydź się iść do ginekologa i dentysty.Oni nie takie rzeczy widzieli.Głowa do góry :) Ja się nad sobą użalałam, że gruba jestem itd i w końcu wzięłam się za siebie i jest ok.Zęby też mam krzywe, ale zadbane i bielutkie więc nie rzuca się w oczy.

Gość alamakotaipsa
wiem ze musze wkoncu isc do tych lekarzy- ale i takmi wstyd jak mozna bylo w wieku 20 lat stracic zeba (teraz chodze z resztka w dziasle) obiecalam sobie ze pojde w wakacje wakacji mam koniec za tydzien a dentysta czeka...do gina wybieram sie od paru miesiecy- wczesniej grzybica przeszla po clotrimazolu, profilaktycznie lactovaginal i mialam spokoj na ponad rok teraz znowu wrocila :/ wstydze sie powiedziec o tym facetowi, bo co on sobie pomysli? :/ musze zadbac o siebie ogolnie bo mam zwiekszone ryzyko raka a ja nie chce/nie mam czasu/boje sie isc zrobic te cholerne badania :/

Gość alamakotaipsa
jest juz pozno, moze jutro wiecej osob cos mi odpisze (moze ktos napisze mi cos tak wstrzasajacego i mnie tak opieprzy ze moze podziala i cos zaczne robic ze soba..)

to ja Tobą wstrząsnę! Pomyśl, że śmierdzi Ci z buzi i z pochwy i to dla Twojego faceta jest myslisz fajne?? pewnie Ci jeszcze nie zwrócił uwagi i pewnie tego nie zrobi bo sam czuje sie niezrecznie, tylko Cie zostawi jak zobaczy, że tak o siebie nie dbasz!!!!!! obudź się!!!!!!!!!!!!

Gość koliberek001
koliberek ma racje!! Ja też mam kompleksy, jestem chuda jak anorektyczka 57kilo 178cm. Zerowe piersi. ale trzeba życ dalej. nic na to nie poradzisz. Myslisz że taka Longoria czy Demi Moore albo inne ciziunie z TV takie cudne są? tona tapety na CAŁYM CIELE. na twarzy kolejne 2 tony tapety, trochę dobrego światła, adobe Photoshop i też są cudne.. nie różnimy sie odnich niczym. Jesteś piękna i zaakceptuj siebie!

Gość przynajmniej masz faceta
ja nie mam kompleksow ale za to nie mam faceta, ot, cos za cos :O

Gość alamakotaipsa
wiesz, to sie tak prosto mowi zawsze, ale mnieniestety w domu higieny nie nauczyli- moja matka nigdy nie rozmawiala ze mna o okresie, jeszcze zanim go dostalam sama czytalam o tym w gazetkach dla nastolatek czy w jakis ksiazkach inaczej nie wiedzialabym jak uzywac tampona czy podpaski :o do dentysny matka zabrala mnie gdy mialam 5 czy 6 lat bo wylam z bolu a potem to jedynie kontrole w szkole i nigdy nie powiedziala ze tzreba z tym cos zrobic. o ginie pierwszy raz mi powiedziala ze powinnam isc jak mialam 21 lat! bo nie mialam okresu 4 miesiace i sie wygadalam przypadkiem (ona ma ponad 50 a ostatni raz byla u gina chyba 20 lat temu jak sie urodzila mlodsza siostra:o) zreszta ona do lekarza chodzi tylko jak musi (czyli obowiazkowe badania do pracy) ani na zadne mammografie,cytologie itp kompletnie nic :o dopeiro ost kazala mi isc do dermattologa z twarza bo stwierdzila ze juz za stara jestem na syfy (jak jej pwoiedzialam ze mogla mnei wyslac 5 lat temu to stwierdzila ze w takim wieku kazdy ma i nie bylo akiej potrzeby:o) myslicie ze ja chetnie bym nie chodzila do lekarzy? jak mialam 15 lat nie mialam wzorcow zeby isc do gina (bo niby kto mial mi powiedziec co i jak...), kto mi mial dac na dentyste (jak poszlam panstwowo to kazali mi 3 miesiace z trucizna chodzic w zebie...) sasiadka? :( wiem ze teraz sie tylko tlumacze ale mam po prostu blokade, zbieram sie w sobie i zebrac nie moge :(

Gość wierrka
No to masz nie najlepszy start - ale lepiej zacząć późno niż wcale. Wyrob sobie nawyk, to ci szyko wejdzie w krew - co pół roku do ginekologa, co pół roku do dentysty (jak już wyleczysz to, co masz zaległe). Przypominacz w komórce, ze trzeba umówic termin. Jak masz podraznienia po goleniu, to nie gol, usuwaj wlosy innymi metodami. Nie mozesz siąść i narzekac, bo wszystkiemu winna mama - mama na pewno ci nie pomogła, ale teraz juz jestes dorosła i mozesz sama decydowac, jak o siebie dbasz.

Gość alamakotaipsa
nie pisalam, ze wszystkiemu winna mama. po prostu mam do niej zal, ze w innych rodzinach jets inaczej (przynajmniej w moim srodowisku...) zal mam tez dlateo bo moja siostra ma bulimie od paru lat- i choc o tym wiedziala nigdy z tym n ic nei zrobila (zaczelo sie jako jak miala 16 lat) zawsze udawala ze nie ma problemu, ze nei slyszy, ze to jej zycie...teraz jest juz po stduiach dorosla i ma do niej pretensje, a on wypomina jej ze mogla sie nia zajac jak byla niepelnoletnia :/ do tego ojciec umarl niedawno (na raka- co z tego ze regularnie robil badania, leczyl kazda infekcje, jak lekarz byl niedouczony i bagatelizowal objawy..) a ona teraz tez nie chce chodzic do lekarzy- a w jej wieku powinna :/ przykro mi kiedy widze ze np rodzina mojego faceta (matka, ojciec, ciotka) dbaja o siebie chodza co rusz do lekarzy, robia profilaktyczne badania, a moaj matka nic, a ja mam to po niej :/

to wez sie dziewczyno przestań zastanawiać tylko zrób coś! lekarze i dentyści to nie kosmici!! chcesz pogorszyc sprawę?? to siedź z założonymi rękami i się dołuj dalej! masz zal do mamy ze nie interesowała się wami, Toba i siostrą to teraz Ty o to zadbaj. zajmij sie i soba i siostrą i razem chodźcie na badania. to naprawde nic nie boli, lekarze nie takie przypadki widzieli! chcesz zarosnąć smrodem, brudem i pajęczyną?? bo z tego co widze to tak bedzie bo wszystko sobie potrafisz wytłumaczyc i nie robisz nic tylko się użalasz nad sobą.jestes już dorosła i za rączkę nikt Cie nie zaprowadzi. do roboty nad soba!! już!!! bo potem nie daj Boze bedziesz żałowała.... :O

Gość alamakotaipsa
wiem, juz dotarlo sporo do mnie :) gdy tylko pojawia sie niedlugo pieniazki wybiore sie i na badania i leczyc zeby :)

Gość zadbaj o siebie
skoro nie dbałaś i straciłaś zęba to jeśli nie zadbasz o to teraz to będziesz nosić "szuflady" w wieku 40 lat !!!!! wtedy to w ogóle seksowna będziesz.... no i pomyśl, im szybciej zadbasz o zęby tym mniej to będzie kosztować, im dłużej będziesz zwlekać tym leczenie będzie bardziej kosztowne, bolesne i długotrwałe a co do infekcji intymnych: nieleczone mogą powodować nadżerki a te z kolei prowadzą do raka szyjki macicy nieleczone infekcje mogą też doprowadzić do stanów zapalnych jajników i jajowodów i w efekcie do niepłodności pomyśl o tym teraz byś nie rozpaczała za kilka lat jak zaczniesz się starać z mężem o potomstwo

Gość zadbaj o siebie
i nie przejmuj się niedoskonałościami typu blizny czy przebarwienia, wszystko mozna tuszować balsamem brązującym, wypróbuj kilka aż znajdziesz swój idealny

Gość arthek
Ja mam tylko 1 kompleks , bo twarz , włosy , ciało , zęby mam zajebiste . Tylko moj nos mi sie troche nie podoba , bo ta kosc tak minimalnie odstaje

Gość ann///
Wstydzisz sie isc do ginekologa bo masz blizny w okolicach bikini??!! Co za bzdura!!! To wolisz doprowadzic do dramatu jakim jest rak szyjki macicy, zapalenia jajowodów i jajników i co za tym idzie bezpłodnosc?! Ja po depilacji bikini mam krpsty jak diabli ale stosuje różne kremy itd i chodze do ginekologa bo uwazam ze zdrowie najwazniejsze. A infekcji nie powinno sie leczyc samemu. To ze znikneły objawy to nie znaczy ze infekcja nie ukryła sie głebiej i rozwijała sie w najlepsze. Moja mama miała drożdzyce bez zadnych objawów a dowiedziała sie o tym przypdkiem robiąc cytologie i wymaz. Mamy 21 wiek, lekarze naprawde niejedno juz widzieli.A pozatym to ginekolog raczej nie oglada okolic bikini tylko pochwe, bycmoze nawet nie zauwazy twoich blizn

Gość ann///
A jezeli chodzi o dentyste to im dłuzej poczekasz tym gorzej dla ciebie. Mój mąż zaniedbał jeden ząb, ukruszyła mu sie plomba i tak chodził z tym bardzo długo az doszło do takiego stanu zapalnego ze z bólu chodził po scianach i zadne leki nie pomagały. Byłam swiadkiem jak dentystka dala mu chyba 3 zastrzyki przeciwbólowe i nic to nie pomogło i wyrwała mu ten ząb praktycznie bez znieczulenia. Darł sie w niebogłosy a łzy spływały mu po policzkach a to wkoncu dorosły facet i nie nalezy do jakis szczególnie wrazliwych. Tyle stresu, bólu, cierpienia komplenie bez sensu. a to wszystko spowodowane zaniedbaniem

Gość jak tak dalej pójdzie to twoje
ciało znienawidzi ciebie i odpłaci sie

Gość ann///
A blizny mozna rozjaśnic i czesciowo zlikwidowac. Są specjalne kremy i niektóre bardzo skuteczne. Moze poradz sie farmaceuty albo jakiegos dermatologa