Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina czerwona jarzebina

Szpital

Polecane posty

jak jest ze szpitalami? Jeżeli zgłoszę się z bólem podbrzusza, spóźniającym się okresem i mdłościami na oddział ginekologiczny (albo wieczorem, na pogotowie) to zbadaja mnie czy odeślą do przychodni??

nikt nie wie???

Gość zbadaja a jak bedzie
ok to do domu odesla

Najlepiej wzywać karetkę, gdy coś ci jest. Bo jak przyjdzisz tak z ulicy do szpitala, to mogą cię nie przyjąć, a nawet nie zbadać, tylko każą iść do przychodni.

Gość a nie możesz iść normalnie do
ginekologa??

byłam normalnie... u jedynego normalnego u mnie w miescie, ale nie bardzo mu wierze. Jest jeszcze jeden dobry doktor ale nie prowadzi prywatnego gabinetu, przyjmuje jedynie w szpitalu.

Gość gruszkakula
Ja poszłam kiedyś do mojego rodzinnego z silnym bólem podbrzusza i spóźnionym okresem. Wysłał mnie do szpitala na wszelki wypadek i w skierowaniu wpisał podejrzenie ciąży pozamacicznej, żeby mnie na pewno przyjęli (bo to jest zagrożenie życia). Przyjęli, choć szpital miał jakieś strajki wtedy (okazało się, że to pęcherzyk przetrwały, zostawili mnie w szpitalu). Zdaje się, że wszystko zależy od dobrej woli lekarzy... Według prawa, to chyba szpital nie ma obowiązku Cię przyjąć, ale pogotowie - tak. I mogą na oddział ginekologiczny ewentualnie odesłać, ale głowy nie dam.

Gość tak karetkę
najlepiej. i jeszcze na sygnale niech przyjedzie. świetny pomysł, szkoda że w tym czasie może być naprawdę potrzebna. idź do szpitala ale wieczorem, powiedz że ból się nasilił