Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora nie wiem na co

bole kregoslupa w odcinku ledzwiowym i dretwienie konczyn

Polecane posty

Gość chora nie wiem na co

Moja historia jest dluga, ale postaram sie krotko i tresciwie. Zaczelo sie prawie 3 miesiace temy kiedy to zdretwiala mi lewa noga i po paru dniach dolaczyla do tego lewa reka. Trafilam do neurologa, dostalam rozne dziwne leki przeciwzapalne i przeciwbolowe i do tego sterydy. Sterydy spowodowalay ze owszem te dretwienia to w miare ustapily, ale pojawial sie bardzo duzy bol miesni i w lewej nodze i rece, bralam je okolo miesiaca i w koncu odstawilam bo nie pomogly. Po miesiacu mniej wiecej od wystapienia tych dretwien mialam robione rozne badania, tzn. tomografie glowy - ale wszystko ok, morfologie i szczegolowa chemie krwi - tez bez zmien, czyli wszystko ok, test czy nie mam boleriozy - nie mam, czynnik ASO - czy nie mam jakiegos reumatyzmu - tez wszystko ok, tarczyca - tez ok. Okolo poltora miesiaca temu do tego doszedl bol kregoslupa w okolicy ledzwiowej/krzyzowej i trwal okolo 2 tygodni. Potem plecy przesaly mnie bolec i jakby wszystko ucichlo na ponad 2 tygodnie. Juz myslalam ze po wszystkim a tu tydzien temu znowu zaczely mnie bolec plecy w tym smamy miejscu, do tego doszly dretwienia i mrowienia ale w sumie we wszystkich konczynach. :( Mialam zrobione RTG kregoslupa i znowu nic nie wykazalo. Ja juz nie wiem co mi jest. :( Bol jest tak silny ze nie moge siedziec za dlugo stac za dlugo, nawet lezec. Wzglednie jest jak chodze. Czy ktos tak mial> czy ktos moze mi doradzic jakie badania powinnam dlaej robic?

Gość beita
Witaj mialam podobne objawy, tez robilam różne badania i nic nie wiadomo z czego, aż trafiłam do ginekologa i okazało się że to przewlekle zapalenie więzadeł macicy.

Moja mama miała podobny problem do Ciebie. Bolał ją kręgosłup i drętwiały ręce od promieniującego bólu kręgosłupa. Lekarza nic nie byli w stanie stwierdzić i nie wiedzieli gdzie leży przyczyna jej problemów. Zaczęła się leczyć na własną ręke. Zaczęła chodzić na masaże, ćwiczy czasami w domu. Przeczytała kiedyś na necie, że powinna też zadbać o prawidłowe ułożenie kręgosłupa podczas snu. Buszując po stronach znalazła poduchę do spania, wielkości jaśka wypełnioną gryką. Śpi na tej poduszce, ćwiczy, do tego masaże i mówi, że widzi różnice. Ból zaczyna odchodzić i coraz rzadziej jej drętwieją ręce. Zajrzyj na lepszysen.pl poczytaj sobie na ten temat.

Gość jesli masz pieniadze
zrob sobie rezonans magnetyczny kregoslupa, moze masz gdzies jakas przepukline?? jakis ucisk na nerw??? a cwiczyc na wlasna reke nie powinno sie bo mozna sobie jeszcze bardziej zaszkodzic, ewentualnie wybierz sie jeszcze do innego neurologa i moze do poradni rehabilitacyjnej