Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roxyrox

Praca a pracownik

Polecane posty

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tegoroczną absolwentką szkoły średniej. Udało mi się zdać bardzo ładnie szkołę jak i maturę. Teraz jednak poszukuję pracy już od kwietnia codziennie. Wszyscy pracodawcy liczą sobie doświadczenie, ale skąd mam je wziąć skoro nikt nie daje szansy osobie, która na prawde ma bardzo duże chęci do pracy i ambicje. Jak to jest w naszym kraju?? Pracy nie brakuje, ale dlaczego nikt nie chce dać szansy młodym osobom, które tak jak ja żyją już na własny rachunek i są odpowiedzialne?? Zarejestrowałam się w urzędzie i nadal szukam pracy codziennie. Pomyślałam nawet o odbyciu stażu (zawsze są jakieś pieniądze no i przynajmniej czegoś się nauczę) jednak i przy stażu pracodawcy postępują tak jakby szukali zwykłego pracownika, ale przecież to nie oni będą mi płacić tylko Urząd Pracy. Nie mam już siły. Wracam z kolejnych spotkań kwalifikacyjnych i płaczę. Co mam zrobić??

Może jest tutaj ktoś w podobnej sytuacji?? Albo ktoś kto był w takiej sytuacji??

mozesz tez sie wybrac na roczne studium,zawsze jakis dodatkowy papier,bo w sumie idac do liceum liczylas sie chyba z tym,ze po nim powinnas wybrac studia,bo jak sama nazwa mowi l.OGOLNOksztalcace

szukam obojętnie jakiej pracy byleby mieć jakieś zajęcie i zarabiać bo z czego żyć.... ekspedientka, sprzedawca, kasjer, konsultant, obsługa klienta, doradztwo wszystko...

Nie byłam w liceum ogólnokształcącym! Jestem po profilu zarządzanie informacją czyli obróbka plików zdjęc filmów programy biurowe i dokładnie pakiet office typowo biurowy profil

Mam zamiar iść na studia zaoczne z psychologii, ale do tego też są pieniądfze potrzebne

Gość Macieq_SWE
Zawsze mozesz pomyslec o sponsoringu. 3 spotkania w tygodniu, po 2 godziny. Wyjdzie 6 godzin na tydzien, srednio ok. 25 godzin na miesiac a mozesz spokojnie otrzymac 2000zl, czyli 80zl na godzine netto. Pomarzyc o takich stawkach, nawet ja, za granica, tyle nie mam. Zawsze mozesz trafic na kulturalnego, zadbanego przystojniaka a czas z nim spedzony traktowac jako dobra forme rozrywki, a przy okazji troche zarobisz. Co o tym myslisz?

Myślę że taka forma "pracy" (o ile tak to można nazwać) mnie całkowicie nie interesuje

Nie wiem, jaka jest Twoja sytuacja finansowa, ale może warto byłoby odbyć bezpłatne praktyki w jakimś miejscu pracy ?? Da Ci to doświadczenie zawodowe a i pracodawca będzie mógł Cię poznać i może później zatrudnić?