Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łoś super ktoś 201

Stosowanie tabletek dopochwowych

Polecane posty

W itam, jestem młodą osoba, i po raz pierwszy spotkalam sie z koniecznoscią zastosowania tabletek dopochwowych Gyno-Pevaryl , moje pytanie to.. jak ja mam je zaaplikowac? one sa w takiej foli bialej, przylegajacej,dosyc grubej, nie wiem czy mam ta folie zdjac, czy moze trzeba z tą folia, jednoczesnie sie boję ze sie pokalecze bo konce tej foli sa ostre, no i co wowczas jesli ona sie nie rozpusci tam w srodku, blagam pomózcie bo nie wiem jak stosowac ten lek, z gory dziekuje

Gość coś w temacie
ja tych akurat nie stosowałam ale wydaje mi się logiczne ze folie się zdejmuje!!! Bo jak niby z folią Ci się rozpuszczą??? Jak zdejmiesz folie to na pewno się rozpuszczą, niektóre tabletki dodatkowo mozna na chile zamoczyć w przegotowanej wodzie wtedy szybciej się rozpuszczą!!! A w razie wątpliwości wszystko powinno pisać na ulotce!!!

boże drogi no przecież widząc te tabletki od razu wiadomo że trzeba tą folie zdjąć. To tak jakby zakładać prezerwatywę przez opakowanie... dosłownie!!!

Z folii trzeba wyjąć, jeśli globulki są miękkie to wkładasz normalnie mniej więcej na głębokość palca, jeśli są twarde i mają ostre krawędzie to przed włożeniem zamocz na chwilę w ciepłej (nie gorącej), przegotowanej wodzie i dopiero wkładaj.I po problemie.