Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda789

co lepsze??

Polecane posty

Gość magda789

Hej chciałabym poprosić Was o opinie które kosmetyki są lepsze pharmaceris m czy avene?? Zastanawiam się nad kupnem całej lini gamy jednej z tych firm. Chcę dodać że moja cera jest z problemami, trądzik, przebarwienia, sucha skóra. Proszę o opinie.

zmień dietę a raczej sposób odżywiania wiecej surowego mniej miesa cukru buraczanego bo miodu morzesz jesc chemii unikaj typu wegety i co pisze na etykiecie z litera e - numer

Gość zle pielegnuujesz skóre
skoro masz tradzik oznacza to ze Twoja cera jest TŁUSTA (pryszcze powstaja poprzez zatkanie porów skóry przez nadmiar wydzielanego przez skóre sebum a szczególnie łoju wchodzącego w jego skład) mowisz ze jest sucha bo uzywasz do niej nieodpowiednich kosmetyków które ja przesuszają co z kolei prowadzi do zaostrzenia sie tradziku dzieje sie tak dlatego ze gdy oczyscisz skóre nieodpowiednim kosmetykiem to ona pozbawiona płaszcza wodno-lipidowego, który stanowi de facto dla niej ochrone min. przed nadmiernym wysuszeniem chce sobie szybko zrekompensować jego brak i produkuje sebum w nadmiarze...przebarwienia natomiast masz jak sądze równiez od tradziku (ewentualnie ich przyczyną mogą być pigułki antynkoncepcyjne).... Polecam wizyte u DOBREGO dermatologa bo eksperymentowanie na wlasna reke nie wyszlo ci dobrze a twarz masz tylko jedną.

Gość magda789
Hej tylko widzisz ja własnie chodzę do prawdopodobnie najlepszego dermatologa w mojej okolicy, i to on mi powiedział ze mam cere mieszaną i ale też i suchą, on mi zaznaczył pharmaceris i avee lub też iwostin. Więc ja pytam co z tego wybrać. Nie biore tabetek anty, natomiast biore termolisan i masc na noc nie pamiętam nazwy i na dzien Deferin , trazik jest tylko na brodzie i na policzkach. mam pytanie czy w ziwazku z tym czy cere taka z trądzikiem trzeba również nawilżac, ja od tego wwszytkiego głupieje i bardzo prosze o jakies podpowiedzi, pytałam lekarza jak dbać ale jemu nie chcialo sie tak dokładnie tego wszytkiego wyjaśniac zaznaczył mi tylko pianke głeboko oczyszczającą z pharmaceris gdzie czytam na forum ze nie jest naj choć uznana jako KWC na wizażu ale nie kązdy zadowolny. wiec prosze pomóżcie.