Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 36 t.c. ...

Niski poziom trombocytów !!!

Polecane posty

Gość 36 t.c. ...

Dziewczyny, czy któraś z Was ma niski poziom trombocytów (płytek krwi)? Boję się, bo spadają mi od początku ciąży, ale do tej pory ich poziom był dopuszczalny, a teraz spadł poniżej normy - 98. Lekarka powiedziała mi, że płytki są odpowiedzialne za procesy krzepnięcia krwi, i jeśli spadną do 50 mogę mieć problem podczas porodu, chodzi o krwawienie.... No i to będzie przeciwwskazanie do cesarki. Trochę mnie to przeraziło. Najgorsze, że dieta niewiele pomoże, bo organizm sam "organizuje" sobie proces wytwarzania płytek. Dowiedziałam się, że jeśli płytki nadal będą spadać to może przetoczą mi płytki do mojej krwi.... Brrrr.... albo podadzą silne sterydy, ale to w ostatecznosci, bo to jest groźne dla dziecka i dla mnie.... Napiszcie coś od siebie jeśli któraś to miała.... Proszę....

Gość 36 t.c ....
up

Gość no to niezła tromba z ciebie

Ja cierpie na wrodzona trombocytopenie czyli maloplytkowosc. Spadek plytek na poczatku ciazy to norma, byle nie za duzo spadl ich poziom. Powinnas jesc duzo pomidorow, papryki, czekolady. Wszystko co zawiera zelazo i magnez.Glownie chodzi o zelazo, bo to ono jest odpowiedzialne za produkcje plytek. Moja siostra ktora cierpi na ta sama chorobe co ja w okresie ciazy miala tylko 15 tys. plytek.Prawie cala ciaze lezala, ciaza byla podtrzymywana farmakologicznie.Urodzila przez cesarke duza zdrowa dziewczynke. Najwazniejsze teraz zebys dbala o siebie, nie przemeczala sie i dobrze sie odzywiala

Gość 36 t.c. ...
Aniele ciemności - dziękuję za słowa otuchy. A do niezłej tromby - co to w ogóle za komentarz? Zupełnie nie na mniejscu... Czekam na kolejne wpisy.

Gość 36 t.c. ...
Podnoszę temat