Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaufana

czy ktoś też ma NIEDOCIŚNIENIE?

Polecane posty

właśnie się okazało, że prawdopodobnie to mam. leczycie sie farmakologicznie? czy tylko jakaś dieta, nie wiem?

Gość dziiiiiwna
JA nie biore zadnych lekow, po prostu zaczelam zdrowo jesc, unikam naglego wysilku itd. Generalnie uwazam na siebie, wiec nie jest zle, wydaje mi sie, ze duzo ludzi to ma i nawet o tym nie wie i jakos zyja.

Gość zuff
dietka, kontrola cisnienia, nie pije.

Gość daj.mi.te.noc
chm.... nie wiem czy bardzo mądrym jest nieleczenie się z niedociśnienia, bo to wcale nie jest taka łagodna choróbka, co to "tylu ludzi ją i jakoś żyją". u mnie też na początku to niby nic nie było, raz na jakiś czas kręciło mi się w głowie, byłam ospała itd. niestety w zeszłe wakacje zdarzyło mi się stracić przytomność na łódce, gdzie nie bardzo było jak mi pomóc, nie mówiąc o tym, że wpadłam do wody, z której dzięki Bogu koledzy - ratownicy mnie wyciągnęli, bo nie wiem co by było. lekarz mnie opierniczył, że nic nie biorę i przepisał Gutron. działa - nie mam już tego rodzaju przygód. ale zdecydowanie radzę przejść się do lekarza wszystkim, którzy myślą, że "dietka" wszystko załatwi.

Gość Renius
Niedociśnienie tzn jakie ciśnienie? Też jestem wiecznie ospała ciśnienie mam 50-60 na 110-120.

Gość daj.mi.te.noc
moim zdaniem to jesteś tak na granicy, możesz się tak czuć, to pewne. pójdź do lekarza, zobacz co powie.

Ja miałam i minęło mi z wiekiem. Bo nikt mi nie wmówi, że od papierosów i mocnej czarnej herbaty :P

Gość ja mam 90-60
kawa kawa kawa ,tabsy i krople nic nie dawaly

Gość daj.mi.te.noc
chm... to dziwne, że nie działały. może powinnaś spróbować jeszcze raz, teraz leki są zdecydowanie nowszej generacji. jeśli chcesz sobie rozwalać żołądek kawą to też można, ale chyba jednak rozsądniej byłoby poeksplorować farmaceutyki :P a już na pewno nie można lekceważyć, bo, jak już mówiłam, bywa groźnie.

Gość Renius
Najbardziej wkurzająca jest ta ospałość ! Dziewczyny ileż kawy można pić???

Gość lamka 2
No to witam w klubie, ja mam okolo 90/50 dla mnie posprzatanie mieszkania, to jest ogromny wysilek, z tego powodu mam zawsze czysto :p, bo nie doprowadzam do balaganu, ale od casu do czasu musze wymyc okna, to juz jest tak jakbym z kopalini wyszla. Do tego ta ospalosc, podkrążone wiecznie oczy! czy tez macie tak z oczami? Bardzo rzadko zwlaszcza jak cos czytam, to potem widze podwojnie, myslicie, ze to tez moze byc od cisnienia?

Gość zeberkakaka
Kto wie. Różne rzeczy się dzieją. Poza lekarzem pierwszego kontaktu odwiedź też neurologa...

ja mam koszmarnie niskie cisnienie, jak rodzilam to mialam cisnienie 80/60 prawie mnie reanimowali, plustem tego jest to ze moge pic duzzzo kawy ktora uwielbiam ale minusem sa zawroty glowy, takie mroczki szook

Gość ludzie no poważnie
idźcie żesz wy do lekarza! ja też mam niedociśnienie, biore też ten Gutron i nie mam żadnych mroczków ani zawrotów, ani nie muszę pić hektolotrów kawy! co się musi stać żebyście wreszcie wzięli się i umówili na wizytę? bożesz kochany!

Gość widia
Ja też to mam,jak nie łyknę rano kawy to ledwo chodzę,ale regularnie biegam ,plywam ,z roku na rok jest lepiej,jak skończę 50 lat to może dobiję do 100/60:)Nie łykam żadnych tabletek ale często boli mnie głowa,mam zawroty.Neurologicznie jest w porządku i jeśli nie wykonuję żadnych gwałtownych ruchów to jest dobrze.Trzeba nauczyć się z tym żyć.Chyba lepiej jest mieć niedocisnienie niz nadciśnienie.

Gość widia
Nie łykam tabletek ale jeśli ktoś słabnie na ulicy czy boi się pływać to nie ma się nad czym zastanawiać-wtedy tabletki są niezbędne.Nie ma po co zwlekać z wizytą u doktora

Gość ja tez sie dopisuje

Najlepszym sposobem na niskie ciśnienie jest regularny sport. Ja już uprawiam go od trzech tygodni i zaczynam powoli czuc się lepiej. Najtrudniej się zmobilizować kiedy człowiek jest taki ospały, ale pomaga

Gość basel123
hehe mi kawa "pomogła' tak że ciśnienie miałam 150/58 teraz niezbyt się czuję bo głowa mnie boli i spać mi się chce w dodatku mam lodowate ręce

Gość khymkhymkhym
A ja wyleczylam niedocisnienie (80/60 to byla norma) popijajac rano napar z rozmarynu (poprawia krazenie obwodowe i co za tym idzie rowniez zimne rece i nogi, podnosi cisnienie) i z tymianku (kop energetyczny, mozna gory przenosic, red bulle i inne c..le wysiadaja). Zmielony rozmaryn i tymianek w proporcji 3/1 ; co rano lyzeczka od herbaty zalana szklanka wrzatku, po 10 min parzenia mozna pic i zyc.

Gość sara3535
Przez wiele lat miałam niedocisnienie 90/50 80/50 ale gdy poszlam kilka razy do lekarza to powiedzieli mi że to nie choroba a poza tym będę długo zyła. Mdlalam w tramwaju , autobusie, rano gdy wstalam to lekarz mowił abym gdy czuję słabośc to miała w pobliżu coś miękkiego na co mogę paśc. Mowy nie było o jakiś lekach. A teraz mam skoki ciśnienia i lekarz mowi że jak mi mierzy to mam dobre i dalej nic. A poza tym w tym wieku to tak już jest. Niedociśnieniowcy mają przechlapane.

Gość maragrettaczer
ja ostatnie 3 dni mialam cisnienie 69/50 i bardzo wysoki puls prawie 100 ( chyba 97) to co to moze znaczyc dodam ze mam 22 lata czesto kreci mi sie w glowie i mam zabuzenia rownowagi..