Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna w opalach

soki owocowe z butelki - pijecie?

Polecane posty

Gość ciezarna w opalach

Bo jedni mi mwia by spoko pic a inni odradzaja mwiac, ze jest ryzyko zarazenia sie toxo, knserwanty, nawet aspartam co moze szkodzic plodowi. Jak na razie to musze zadowolic sie chyba sama woda mineralna:((

ja szukam takich sokow bez aspartanu i innych dziadostw;)poza tym rozcienczam je jeszcze z woda,poniewaz wszystkie soki nagle zrobily sie dla mnie za slodkie.

Gość ciezarna w opalach
no ja przez chwila wypilam wode z cytryna (tez kupiona) i tez sie niezbyt po niej czuje. ja juz wariuje co jesc i co pic bo mam wrazenie, ze wszedzie czycha niebezpieczenstwo.

Gość mama tez
poszukaj sokow niedosladzanych i problem z glowy a toksoplazmoza raczej nie musisz sie przejmowac bo takie soki sa co najmniej pasteryzowane o ile nie sterylizowane.

Gość polecam czytać skład
szukaj soków, które kosztują powyżej 8 zł za litr i czytaj skład, można znaleźć takie bez słodzików i konserwantów, a tylko pasteryzowane toxo się nie zarazisz pijąc sok pasteryzowany, prędzej z niedomytych owoców i warzyw, lub przygotowując obiad, toxo lubi siedzieć na surowym mięsie :) nie popadaj w paranoję, bo to jest najgorsze :) polecam herbatę rooibos, bez teiny, a za to ma sporo żelaza, bardzo wskazana w ciąży i pyszna, nie trzeba jej słodzić np. z firmy astra czy bioactiv

Gość mama tez
a najlepiej zainwestuj w sokowirowke i rob sobie soki swieze-warzywne, owocowe-potrzebne sa takie zrodla witamin szczegolnie w ciazy. na necie znajdziesz sporo przepisow, ja robilam np.taki: duza garsc lisci szpinaku 1/4 swiezego ananasa 1 jablko 1 gruby plaster cytryny Wszystko przepuscic przez sokowirowke. Zwykle rozcienczalam troche woda. Mozna jeszcze wiele innych, ten jest dobry jesli chodzi o zawartosc zelaza i przede wszystkim swiezy, nie z kartonu czy butelki

Gość mama tez
mozesz laczyc jablka z marchewka, szpinak z jablkami,cukinia i limetka, wariacji jest mnostwo, sama marchewke...

Gość ASSSSSSSSSS
ja tam pije wszystko ;] cole,soki,piwko czasami ;]

ja nie pjię żadnych soków, jestem właściwie całą ciąże na wodzie mineralnej niegazowanej, bo najbardziej mi pasuje. Jedyne rzeczy, po które jeszcze sięgam to kakao, mleko i czasami kawa z mlekiem - nic więcej. Aaaa, i kilka łyczków coli ściągnęłam przez te 8 miesięcy ;)