Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JCpeny

detektor tętna

Polecane posty

Gość JCpeny

Jestem obecnie w końcówce 14tc. jestem po 3 obumarciach płodu, więc zdecydowałam się kupić detektor tętna płodu zeby być bardziej spokojną, a raczej bardziej świadomą co dzieje się z moim dzieckiem. Zazwyczaj wyczuwałam tętno nisko po prawej stronie. Słychać było dudnienie i na monitorku pojawiały się wartości od 140 do 170 - takie skoki usprawidliwoam niedoskonałością aparatu ;) Dziś z ciekawości przyłożyłam aparat po lewej stronie i tez pojawiło się tętno. Przykładałam więc raz z prawej raz z lewej strony i było tak samo słychać. Dodam ze w 12 tygodniu miałam robione USG genetyczne i profesor stwierdził pojedynczą ciąże. Zaczynam się marwić ze to moje tętno!! Dziewczyny jak to jest u Was? po której stronie słyszycie bicie serduszka?

Gość twoje tętno jest ok 2 razy
wolniejsze. no chyba że masz poważne zaburzenia rytmu serca.

Gość evkaa
heh... ja mam tak samo.. mam detektor tetna plodu i myslalam, ze dzidzi jest po prawej, wiec tam sprawdzalam i tetno slyszalam wiec ok. Ale tak sobie pojezdzilam po calym brzuchu i wyszly mi 3 tetna...!! usg jeszcze nie mialam, mam za 2 dni a to juz 13 tydzien. Czy to mozliwe ze blizniaki albo trojaki???? czy jedno dziecko? a tamte tetno to moje...? tylko to dziwne, bo za kazdym razem tetno jest w innym miejscu. A sa wyczuwalne po prawej, po lewej i tak na srodku, tylko tak jak mowie nie sa wyczuwalne w tych samych miejscach, bo zawsze musze szukac ... wiem ze za 2 dni sie dowiem, ale ktos tak mial?? prosze o odpowiedz