Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sissi87

Owczarek niemiecki

Polecane posty

Mam roczną suczkę rasy owczarek niemiecki. Zachowuje się skandalicznie. Niby dla zabawy, ale skacze wszystkim na plecy, gryzie lekko po stopach i rękach. Nie sposób jej okiełznać. Ma ktoś psa (lub sukę) tej rasy i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem dotyczącym wychowania i okiełznania tego żywiołowego stworzenia?

Gość ale czaddd
http://www.swiat-zdrowia.pl/konkurs/8987 moja znajoma ma taki sam problem ze swoim labradorem który ma pł roku i nie da sie nawet podłaskac tylko od razu gryzie bo chce sie bawic :/ tez ma ten problem i szukała nawet szkoły dla zwirząt ale za 2 godz 200zł a minimum 10 spotkań.. czyli 2000 :/

Gość a mi maży sie taka
kobieta jak Twoja suczka :D

Gość ponoć zwierze upodabnia
się do właściciela ;) więc jak to z Toba jest?? :D

Gość wiesz ja znam się
na psach, może razem ją powychowujemy? ;)

Gość kiedyś jak pies skakał ze
szczęścia na ludzi to jakiś uczony wynalazł metode atwania psu na łapach :O działa na 100% bo pies zaczyna się bać witać i nie podchodzi wcale...

Bicie jej po łapach nic nie pomaga, bo ona dopiero wtedy się rozochoca i gryzie :/

A poza tym ona skacze ciągle (chyba, że śpi), wiec nie jest to powitanie właścicieli.

Gość ładnie psa bijesz
????? porozmawiaj z nim!! przemoc w rodzinie jest zakazana! zresztą do animalsów ciebie podam

Gość ma za mało ruchu

Gość hhgjhj
ja mam 5 mies rottweilerka i też sie tak zachowuje, mam go dosc czasmi. Mozna chodzic z jakas psikawką na wode i po pysku go woda jak sie bedzie wygłupiał

Gość suśnia
słuchaj - może rzeczywiscie przyczyną może być brak ruchu . To duze psy potrzebujące sporo ruchu.Ja mam labradora -7 miesiecy - i widze ,ze jak sie nalata to nic jej sie nie chce. Kladzie się na kafle i tylko chrapie:)

Gość ej no przestań
:d wiadomo że ciebie nie podam :d sam miałbym dosyć bycia wiecznie uszarganym od psa... mówie ci nailepszy jest spacer!! mój św. pamięci Borysek też owczarek niemiecki :) był taki sam... jak miał 2 lata dopiero zrobił sie spokojniejszy. Pomagały spacery, jak pobiegał z 2 godz to miał wszystkiego dosyć :D

Gość też skakał na mnie podgryzał
tylko żebym sie z nim bawił :D Pamiętaj to są spore psy i one muszą się wyszaleć :)

Gość ile czasu dziennie z nim
jesteś na spacerze i jaki to jest spacer? aktywny czy po prostu łażenie bez celu

Gość krokodylekkk
Ty nie masz go bic po łapach tylko ją niby przypadkiem nadepnąc. powtarzac to za każdym razem , aż pies się oduczy.

Gość dokładnie tylko z wyczuciem
nie postawić nogę ale przycisnąć delikatnie. tyle że to nie jest humanitarne

Gość suśnia
ja znalazla w okolicy podobnego psa do mojej suczki- podobnego w masie - i jak się razem zlapia to omal zawału dostają .A ja sobie w tym czasie mogę uciąć pogawędkę z wlasicielką kolegi mojej suńki . I obie jesteśmy zadowolone :)

Sara właśnie dużo biega, całe podwórko jest jej (a jest naprawdę duże). Biega w sumie naokrągło. Więc to chyba nie jest brak ruchu...

Gość Krokodylekk
Mogłabyś wrzucic zdjęcie tej Sary?:D Bo ja właśnie też mam dwu miesięcznego owczarka (suke)- Krokodylka :D