Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie proszę

co osłabia działanie tabletek anty?

Polecane posty

Gość doradźcie proszę

Mam 20lat i stałego partnera, niedlugo zaczne brac swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne- Novinette. Czy moglybyście mi wymienić, co osłabia działanie tabletek? moj ginekolog nie chciał w ogole ze mna rozmawiac, splawil mnie w 5minut, a ja mam mnostwo watpliwosci:/ nie chce znow placic 70zl za wizyte tylko, zeby porozmawiac. Wiem, ze to moze byc: -alkohol - nieregularne branie tabletki -wymioty - biegunka - antybiotyki - slyszalam, ze ponoc tez chrom z tabletek odchudzających co jeszcze? chcialabym dodatkowo zabezpieczac sie prezerwatywa w przypadku wystapienia tych czynnikow, zeby miec pewnosc. Bardzo prosze o pomoc, bo chce wiedziec jak najwiecej zanim zaczne brac tabletki.

wszystko co masz wymienione w ulotce. u mnie alkoholu nie ma, więc piję na zdrowie ;) to Ty powinnaś spławić takiego lekarza. płacisz za prywatną wizytę, to powinien jednak porozmawiać a nie tylko grzebnąć i wypisać receptę. to samo zresztą dotyczy wizyty "państwowej". masz prawo wiedzieć, co Ci przepisuj, jak tabletki brać i jakie są ich skutki. masz prawo dowiadywać się o swoje zdrowie a nie tylko "bo taka jest pani uroda"

alkohol nie osłabia działania tabletek, wymioty i biegunka tylko wtedy, gdy wystąpią do 4 godzin po zażyciu tabletki. Również dziurawiec zmniejsza działanie tabletek.

Gość doradźcie proszę
dzięki za odpowiedzi, moze ktos jeszcze moze mi cos doradzić, zebym czula sie pewnie, gdy bede je brac?

Gość doradźcie proszę
up

Gość Wiktoriaaaaaaaa
A co jeśli podczas brania tabletek antykoncepcyjnych wystąpi biegunka? Czy jeśli wezmę tabletkę i jakimś cudem uda mi się wstrzymać biegunkę te 4 godziny po zażyciu tabletki to czy zadziala ona tak, jak powinna?

Gość ulala***
O matko bralam to swinstwo i w miesiac prawie cala wylysialam, nigdy wiecej :O

Gość Wiktoriaaaa
Bardzo proszę o odpowiedź

Gość w wypadku biegunki lub wymiotó
bierzesz drugą pigułkę tego samego dnia. A następnego kolejną, o tej porze co zwykle. Podobnie jeśli zapomnisz o pigule. Możesz się spóźnić (bez konsekwencji) nawet do 12 godzin, a działanie antykoncepcyjne i tak zostanie zachowane. Oczywiście nie należy tak robić codziennie, ale pojedyncze spóźnienia nie szkodzą. Tak jak ktoś tu już napisał - wszystko jest w ulotce dołączonej do leku. Najlepiej zacząć brać pigułkę od pierwszego dnia okresu, wtedy działa od razu. jeśli zaczniesz w trakcie cyklu, zabezpieczona przed ciążą jesteś po ok.tygodniu.

Gość asia88-84
wszytsko co wymienilas alkohol pije 2 piwa dziennie i jest ok - nieregularne branie tabletki -wymioty - biegunka ostra - antybiotyki niektore - slyszalam, ze ponoc tez chrom z tabletek odchudzających po co ci gumka ? chcesz faszerowac zoladek tabletami a bedziesz uzywac gumek? jeszcze mi powiedz ze jak gumka peknie to poleciesz do gina po recepte na tabl 72 h po stosunku!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Wiktoriaaaaa
Dziękuję bardzo za pomoc :)

Wiktoriaaaa co masz na ten temat w ulotce? to by musiała być biegunka potężnej mocy a takiej nie zatrzymasz siłą woli ;) tabletka wchłania się 4 godziny więc przez ten czas lepiej nie mieć żadnych "przygód", później to już do woli, aż do następnej.

Gość gość
Jak bralam tabletki przez 3 dni i dopiero na drugi dzien dostalam biegunke kilku dniowa to oslabilo dzialanie tabletek ?