Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina4

Wrastające włoski. Co wybrać depilator czy maszynkę?

Polecane posty

Witam. Niedawno kupiłam depilator ale naczytałam sie w necie o wrastających wloskach, bliznach, krosto-ropach i teraz boje sie go użyc po raz drugi. Zastąpić go maszynką a może depilacja cukrowa?. Dodam jeszcze że mam brauna takiego żółtego i niezbyt wyrywa włoski ale częściej je urywa. Może zle nim depiluje, doradzcie jak dobrze depilować. Pachy też sprobowałam i teraz boje sie tych cholernych wrostów. Opisujcie własne przygody z depilacją, doradzajcie- depilator ZA czy przeciw?

ja jestem za mimo tego że cudów nie ma... właśnie muszę iść po niego i się powyrywać... jesli masz problem z wrastającymi włoskami, to depilator nie jest dobry, bo będą wrastać

Ellinka a jak mogłabyś cofnąć czas i wybierać między depilatorem a maszynką to co byś wybrała. A i po tych wrostach widoczne,niezchodzące blizny zostają?.

czy blizny zostaja to raczej nie depilatora zaczelam uzywac bo dostalam od mamy na gwiazdke najlepszy chyba jest wosk tylko ze drogo wychodzi ewentualnie pasta cukrowa ale jeszcze nie probowalam

Ja chyba sprobuje tej depilacji cukrowej jak tylko włoski będą miały odpowiednią długosc. Jak okaże sie dobra to nie będe używac depilatora. Podobno trudno ją zrobic samemu no ale cóż pozostaje?

Gość Lutka80
Wrastające włoski są konsekwencją częstej depilacji. Włosy się osłabiają i nie mają siły przebić się ponad skórę. Skutecznym środkiem na wrastające włoski jest krem Keranorm, ktorym naleźy smarować nogi po depilacji.

Gość Jasienin
Też stosuję keranorm po depilacji i faktycznie nie mam już problemu z wrastajcymi włoskami. A na dodatek niweluje czerwone podrażnienia po depilacji.