Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksjomat logicznej natury

Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie?

Polecane posty

"Niech każdy żyje jak chce. Jeśli kobieta chce poświęcić się macierzyństwu i pracy w domu, niech to robi, jeśli ma ochotę robić karierę, powinna mieć taką możliwość. Podobnie mężczyzna, jeśli chce zostać w domu z dziećmi, niech zostaje, jeśli chce robić karierę, niech ją robi. " Ale przeciez każdy może żyć jak chce. :o O co Ci w ogóle chodzi? 🖐️ Wazne żeby tylko nie było jawnej dyskryminacji (czyt. parytetów i innych tego typu wynalazków). 🖐️ A co do męzczyzn zajmujących się domem(niepracujących), tacy raczej nie są szanowani przez same kobiety, które w większości chcą jednak zaradnego faceta, który będzie na nie zarabiał. :o🖐️

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Prawiczku Takiego faceta chcą kobiety zindoktrynowane przez społeczeństwo, które siebie widzą jako chodzącą macicę, a mężczyznę jako byka rozpłodowego oraz chodzący bankomat. Mi na tym nie zależy, ja chcę mężczyzny, który będzie szanował mnie jako człowieka, rozumiał moją potrzebę samorealizacji i zgodzi się zostać na urlopie ojcowskim w domu, oczywiście pół na pół ze mną.

"dlaczego w takim razie są to wyłącznie mężczyźni?" To wszystko wymyśliły i stworzyły ich żony/kochanki/dziewczyny, a oni tylko swoją siłą fizyczną wymusili na nich zatajenie prawdy. :classic_cool:🖐️

Gość a dlaczego zaraz
Odpowiadam na pytanie w temacie, postów nie czytałam. Nie usiłuję dorównać mężczyxnie. Nigdy nie równam w dół.

"Mi na tym nie zależy, ja chcę mężczyzny, który będzie szanował mnie jako człowieka, rozumiał moją potrzebę samorealizacji i zgodzi się zostać na urlopie ojcowskim w domu, oczywiście pół na pół ze mną. " Owszem ale faceta, który by nie pracował, tylko zajmował sie domem byś nie chciała. 🖐️ Facet ma utrzymywać dom i jeszcze w nim tyrać, wtedy dopiero kobiety są zadowolone. :classic_cool:🖐️

Gość fg
offerma Poczekaj jeszcze kilkanascie lat, a zobaczysz, że również kobiety będą odnosić te twoje sukcesy, tak jak pan Gates.

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Ja tyram i zajmuję się domem, więc pan też może tyrać i zajmować się domem. Gdyby odpowiadał mi jako człowiek i dawał mi pod względem emocjonalnym to, czego potrzebuję, to mógłby sobie siedzieć w domu.

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Ofermo Też uważam, że parytety to bzdura. I odwrotna dyskryminacja (tym razem mężczyzn, dla odmiany). Poza tym, parytety są poniżające dla kobiet, bo sugerują, że bez parytetów kobiety nie poradziłyby sobie. Nie w parytetach rzecz, ale w zmianie mentalności. W myśleniu mężczyzn o kobietach i kobiet o sobie samych, bo co tu dużo mówić, kobiety same się ograniczają bardzo często.

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Ofermo Jestem pewna, że twoje poglądy są podyktowane tym, że jesteś mężczyzną. Gdybyś był kobietą, nie pisałbyś tego, co piszesz teraz. Ale tak jak napisałam, możesz odetchnąć z ulgą, bo to kobieta jest uwiązana w domu z dziećmi, a ty możesz sobie robić karierę i chodzić jak wolny elektron. Na szczęście nie ma jeszcze prawa, które nakazuje kobiecie rodzić dzieci i zabrania jej robić kariery zawodowej.

Gość prawda prawda tak
jarek.84 a w czym my mamy dorównywać samicom skoro we wszystkim je przewyższamy? mamy zaniżać poziom?" jak ja to lubie

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
offerma Ale zauważ, że ci czarni tez byli przez wiele lat dyskryminowani i nie mogli robić kariery w sporcie, chociaż do biegania nadają się lepiej niż biali. "Czarnym" odmawiano wstępu na uniwersytety i dostępu do stanowisk dlatego, że uważano, że rasa czarna jest gorsza, głupsza i mniej poradna pod każdym względem. Kiedyś oglądałam taki film o kobiecie, która chciała służyć w amerykańskiej armii. Dorównywała swoim kolegom pod każdym względem, ale cały czas rzucano jej kłody pod nogi. Pewnego dnia jej kolega murzyn powiedział coś takiego "30 lat temu mój ojciec chciał służyć w armii, ale mógł zostać tylko kucharzem, bo dowództwo twierdziło, że czarny nie nadaje się na żołnierza. Ty jesteś takim współczesnym murzynem"

Gość sfsdtw
offerma- jak tak dalej będziesz pierdolił farmazony na forum dla kobiet zamiast zająć się czymś pożytecznym, to też nie osiągniesz w życiu nic ciekawego, mimo że jesteś facetem :D

Gość offerma idź już lepiej na piwo

Gość drgteryes
patrzcie, poszedł :D

Bo dawniej były czasy antyfeministyczne i pewnie do teraz tak zostało, że tylko facet jest w pełni człowiekiem co jest kompletną bzdurą.