Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutka7887

blizny po trądziku!

Polecane posty

Gość alutka7887

witam was, czy możecie mi doradzić coś skutecznego do zwalczenia blizn po trądziku? nie mam jakiś dołów w skórze tylko takie czerwone plamki. lekarz zalecił mi cepan, ale nie dość, że po prawie 2 miesiącach nie ma różnicy, to okropnie śmierdzi :( znacie coś skutecznego? jak an razie chronię skórę przed promieniowaniem UV i wklepuje jakieś podkłady, a chciałabym już się nie malować! pomocy

hej!! mam ten sam problem tylko dodatkowo mam oktopny tradzik na zuchwie i szyi.Moja kolezana polecila mi na blizny no-scare (perla inkow),miala taki sam problem i pomoglo..

Gość alutka7887
ja już wyleczyłam trądzik, czasem pojawia się jeden pryszcz na jakiś czas, ale te przebarwienia są wpsomnieniem, że go miałam ! pomóżcie nam jakoś koleżanki :P czy ktoś jeszcze słyszał o perle inków?:)

Gość alutka7887
oczywiście. brałam 10miesięcy antybiotyk tetralysal, stosowałam krem fucidin i w międzyczasie 2 razy dziennie płyn do przemywania Aknemycin Plus. w moim przypadku to pomogło, mimo iż stosowałam też wiele innych preparatów.

Gość hej hej she wolf
czy to oby napewno blizny czy moze glebokie przebarwienia na przebarwienia na te plamki to dobry jest antybiotyk clindacne sama stosuje a tradzik bardzo dawno wyleczylam, natomiast na blizny polecam dermatix oczywiscie jesli nie szkoda Ci pieniazkow kosztuje oko 200 zł starcza na 3 miesiace stosowalam przez rok zlikwidowalam wszystkie blizny ale oprocz tego ja jezdzilam na specjalistycnzy laser pozdrawiam

Gość alutka7887
w sumie racja - to nie są blizny. to są czerwone drobne plamki. myślałam nad jakimś peelingiem, by zlikwidować te przebarwienia, ale przed tym chciałabym spróbować jeszcze jakimiś żelami/kremami, a nóż się uda. przebarwienia występują na czole i drobne na prawym policzku, więc to nie jest az takie tragiczne

Gość alutka7887
nie, a co?

Gość gość
Blizny czasem gorsze niż trądzik, bo czerwone plamki i krostki można przykryć, a bruzd już się nie da, bo to zawsze widać ;/. Mi bardzo pomógł laser frakcyjny Palomar Emerge. Byłam na kilku zabiegach i moja buzia jest nie do poznania!

Gość gość
Ja tez myślałam, że trądzik to najgorsze z czym muszę się zmierzyć a okazało się, że blizny są jeszcze gorsze. Na szczęście zabieg MobiLift M6 bardzo mi pomógł. Doradziła mi go kosmetolog na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Sopocie. Twarz nie dość, że nie ma blizn to wygląda na odżywioną i ma ładny kolorek. Nigdy nie miałam takiej ładnej cery :)