Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaxs

biała wydzielina

Polecane posty

Gość kasiaxs

od kliku miesiecy z pochwy wylewa sie biała wydzielina przy podnieceniu bardziej co to jest ?? powinnam isc do lekarza??

Gość Majeczka--O--
Pomyliłaś chyba fora moja droga :D

Gość kasiaxs
czy to prawda że to ślina mojego chłopaka ? pluje mi w pipe ? :-O

Gość Majeczka--O--
no ale postaram się Tobie pomóc :) ile ty masz lat wogóle?

Gość Majeczka--O--
Świetny podszyw :D :P

Gość kasiaxs
to wczesniej to nie ja pisałam niewiem kto ot ;/

Gość Majeczka--O--
czyli zakładam że miałaś juz pierwszą miesiaczke tak? pytam bo moja przyjaciólka miała pierwszą w wieku lat 17 :O co było dla mnie szokiem, ale mniejsza z tym :)

Gość kasiaxs
dostałam w tym roku

Gość Majeczka--O--
O 23:26 -> domysliłam się że to podszyw więc spokojnie :D

Gość Majeczka--O--
No to wszystko jasne. Nie masz żadnego powodu do niepokoju. To normalna wydzielina pochwowa (śluz) gdy jesteś podniecona, jest go więcej... dlatego że ma on służyć nawilżeniu pochwy podczas stosunku, żeby nie było otarć itp. Nie ma powodu do niepokoju :) Jeżeli zaś ten śluz zmieni kolor na żólto zielony lub też brązowawy, albo śmierdzi zgłoś się do lekarza :)

Gość kasiaxs
własnie ze smierdzi

Gość Majeczka--O--
Każda wydzielina ma swój charakterystyczny zapach, ale jesli śmierdzi zgłos sie do ginekologa, zbada cię a nastepnie przepisze leki :)

Gość kasiaxs
i w kazdy dzien mam brudna bielizne

Gość Majeczka--O--
z bielizną, musisz sobie poradzić nosząc wkladki :) nie zniszczysz bielizny ... a skoro dostałas okres w tym roku, to normalne, że wydzieliny jest tak dużo :) za jakiś rok lub 2 lata gdy okres ci sie ureguluje jej ilosc się zmniejszy i będzie się pojawiać tylko w dniach płodnych :) a skoro mówisz że śmierdiz, to jednak nie obedzie sie bez wizyty u lekarza, bo może to prowadzić do choróc narządów rodnych ... jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj, chętnie pomogę :)

Gość hhjhjhj
kasiaxs biała i gęsta wydzielina oznacza, ze masz dni niepłodne, jprzy podnieceniu wylewa się jej więcej,eżeli pachnie czymś kwaśnym, tzn. że jest wszytsko ok. W dni płodne wydzielina powinna być bezbarwna i rozciągliwa.

Gość kasiaxs
co to znaczy dni płodne i nie płodne ?

Gość kasiaxs
aha i jak wczesniej o tym czytałam to myslałam ze to jest zapalenie grzybiczne pochwy

Gość Majeczka--O--
Dni płodne to określone dni przed miesiączką w których jest największa możliwość zajścia w ciążę :) a dni niepłodne to dni gdy prawdopodobieństwo jest małe, aczkolwiek nie oznacza to że na pewno nie zajdziesz wtedy w ciażę :D Dawno nie rozmawiałam z nikim w ten sposób i chyba wyszłam z wprawy :D i pomyśleć że kiedyś pracowałam jako ginekolog :D

Gość panna z parasolem

Gość hhjhjhj
płodne - wtedy kiedy możesz zajść w ciążę, niepłodne - odwrotnie. Płodne są tylko przez kilka dni w miesiącu, mniej więcej w połowie cyklu czyli między 1 a 2 miesiączką. Ale skoro podejrzewasz grzybicę to marsz do lekarza, bo ona może w konsekwencji prowadzić nawet do niepłodności.

Gość Majeczka--O--
przez internet nikt nie jest w stanie stwierdzić co to dokładnie jest, można tylko przypuszczać :( więc najlepiej będzie jak udasz się do ginekologa :)

Gość kasiaxs
nie tylko jak wczesniej czytałam ze jak sie wydziela biała wydzielina to to jest zapalenie grzybiczne a wy mi mowicie ze nie tylko to jest normalne. a i mam nie regularnie miesiaczke czy to od razu nie powinno sie miec regularnie a tak w ogóle to boje sie isc do ginekologa

Gość kasiaxs
to nie ja pisałam niewiem co to za idiota/ka co tak pisze brawo

Gość Majeczka--O--
Po pierwsze, biała wydzielina jest normalną sprawą, ale jeśli zaczyna zmieniać kolor lub zapach, wróży to coś niedobrego i wtey powinnaś zgłosić sie do lekarza ... po drugie miesiączka reguluje się mniej więcej po 2 latach od 1 miesiączki i wlaściwie b.rzadko zdarza się żeby kobieta miała od samego początku regularne miesiączki ... po trzecie nie ma się czego bać, ginekolog to lekarz jak każdy inny...nie zrobi ci krzywdy :) każda z nas to przechodziła i uwież mi że to nic strasznego

Gość kasiaxs
aha ok a lepsza jest kobieta czy facet jak do ginekologa słyszałam ze babka jest mniej delikatna ...

Gość Majeczka--O--
Znam zarówno delikatnych jak i niedelikatnych mężczyzn gin jak i delikatne i niedelikatne kobiety. JA osobiście starałam sie być jak najbardziej delikatna. JAko pierwszą wizytę bardziej polecam kobietę, będziejsz mniej skrępowana i łatwiej się rozluźnisz Musisz byc rozluźniona w czasie badania, bo jeśli będziesz spięta może być bolesneh

Gość kasiaxs
aha i jescze ma jakas bała wydzieline z sutków