Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiąca nie tylko na to

Przewlekle problemy z pecherzem,cewka i pochwa

Polecane posty

Gość cierpiąca nie tylko na to

Moze ktos potrafi doradzic... od paru lat bezskutecznie leczę się na objawy zwiazane z zapaleniem pochwy,cewki moczowej i pecherza, teraz doszedl mi nowy objaw i to mnie dodatkowo zaniepokoilo: malutki guzek,jakby zgrubienie na zewnatrz wargi sromowej,przy dotyku jest to taki klujaco-piekacy bol... chce zrobic posiew konkretnie z tego miejsca,z warg sromowych,czy robi sie takie posiewy?? o wspolzyciu moge zapomniec,takie pieczenie i bol:(

Gość już mi się nic nie chce
a posiew z pochwy robiłaś???? Ja już też nie wiem co robić:/ od dłuższego czasu się męczę, niby dużych upławów nie mam ale ciągły dyskomfort/pieczenie itp. Przez dłuższy czas byłam leczona w ciemno, dopiero z 3 mies temu sie okazało, ze mam streptococcus agalactiae miałam juz antybiotyki i dalej to samo. O seksie też moge zapomnieć, popęd totalnie obnizony od dłużzego czasu, już mi się psychika od tego sypie totalnie bo nie wiem co robić:/ oczywiście te lacibiosy cały czas używam oprócz innych leków, zcasem nawet jak się wydaje że mnie nie piecze to jak już się zbierze na coś więcej mimo tego że jestem podniecona dalej cholernie piecze i z seksu nici już mi się tego wszystkiego odechciewa totalnie:/ Ja nie weim 21 wiek a głupiej infekcji nie można wyleczyć:(

Gość cięrpiąca nie tylko na to
ja już jestem calkowicie zalamana.... posiewy z pochwy robilam i nic nie wychodzi, z moczu to samo a Ty masz problem tylko z pochwą?? Tak mysle,ze zrobie teraz ten posiew z warg sromowych,tylko nie wiem gdzie kupic taki sterylny specjalny patyczek do posiewow, orientujesz sie czy w aptece mozna to kupic??

Gość cierpiaca nie tylko na to
a robilas badania partnerowi??? mojemu mezowi wyszla bakteria enterobacter cloacae na zoledzi,tylko on nie ma zadnych objawow ani zmian na penisie,podejrzewam ze ja tez musze miec ta bakterie tylko ze u mnie nie wyszla i lekarka nic nie przepisala

Gość już mi się nic nie chce
hmhm te probówki można kupić w aptece tylko proś o te z podłożem transportowym czy jakoś tak...ja czasem sama kupowałam szłam do lekarza z prośbą o pobranie i płaciłam sobie sama za to badanie.... Do tego że posiewy nie wychodzą: są rózne opcje....Czy za każdym razem jak miałąś robioony posiew, to minął ok tydzień czasu od użycia jakiejś dopochwowej globulki??? Problem może być też w złej probówce( bez tego podłoża transportowego bo wtedy śluz szybko wysycha, czasem nawet przed tym , zanim dadzą go do laboratorium). ( O tym mówił mi lekarz - bo sama miałam robione wcześniej posiewy i nic nie wychodziło, a na pewno coś było)...Mogło mi też nie wychodzić bo np. tylko 3 dni minęło od zużytej globulki( bo tak mi mówili że można) Wychodzi na to że optymalny czas to tydzień. W niektórych laboratoriach u nas też jak ktoś ma grzybice to nie wychdozi, bo oni to za krótko trzymają i nie zdąży nic wyrosnąć. A zawsze miałąś analizowane w tym samym laboratorium? Może idź do innego..... I czy ttylko to mi jest hmmm no podrażnione okolice pochwy/sromu Obniżone libido, ja się boje że może po prostu coś z hormonami nie tak, bo też mam czasem b. bolesne okresy, ale jak coś powiem o hormonach to oni od razu by mi recepte dali, a jak mówie ze kleidyś brałam 3 rodzaje i mi nie służyły to temat się zamyka. Mam też małą nadżerkę, której podobno się nie rusza. Ale nie wiem czy ona jest powodem stanów zapalnych, czy stany zapalne ją spowodowały. Co do reszty....Jakiś czas temu wykryłam sobie jakieś guzek taki przesuwalny w piersi...poszłam do lekarza miałąm nawet zrobione usg powiedział że wszystko ok tylko żeby kontrolować i chodze od zcasu do czasu, jest za mały do biopsji razcej się zmniejszył niż powiększył, no i przed okresem jak mnie piersi bolą to czasem gruczalowłokniaka jakiegos wyczuwam( tak powiedział lekarz) I od pewnego zcasu mam lekko powiększone węzły chłonne, czym się martwie...Jakiś czas temu ten lekarz od piersi powiedział, że moze od maszynki....więc zaczełam używac kremów i niby były ok, potem z kilka razy użyłam maszynki, ale cały czas teraz już używam kremów i dalej sa lekko powiększone, więc nie wiem czy to ma związek....No a przecież owłosiona nie będe pod pachami łazić:/ i tak staram się depilować jak najrzadziej.... Tak sobie myśle że może po protu toksoplazmoza...hmhm. tak mi przyszło do głowy bo kontakt z kotami od zawsze mam a że objawem mogą być powiększone węzły chłonne i się tym martwie bardzo, no ale znowóż jestem pod kontrolą dobrego onkologa(podobno) to gdyby z tymi piersiami czy pachami było coś nie tak to by zareagował...... Tak ogólnie to się dobrze czuje ( no poza tym dyskomfortem mjiejsc intymnych) No i psychicznie to jest już nie najlepiej no bo ileż można:/ A w jakim wieku Ty jesteś?? Ja mam 24....

Gość Juz mi się nic nie chce
On nie miał robionych żadnych badań, ale prawie w ogóle nie współżyjemy, te kontakty co były między nami to nawet seksem tego nazwac nie można:/ bo po prostu boli i piecze. A ta bakteria co mam teraz podobno normalnie występuje w pochwie kobiety, tylko gdy jest jej za dużo, to wtedy są objawy itp, więc lekarz mówił że inne bakterie koniecznie się u partnerów leczy, ale przy tej nie trzeba. Skoro Twojemu mężoiwi wyszła, to pewnie rzeczywiście to masz a lekarka o tym wiedziała i nie dała Ci żadnych leków??? Spróbuj z tym posiewem jeszcze raz gdzieś....

To tak: jesli chodzi o te posiewy..zawsze material byl pobrany prawidlowo, wlozony do tej probki ze specjalnym zelem. Tak samo nie bylo nigdy takiej sytuacji,zebym robila posiew niedlugo po skonczeniu globulek czy antybiotykow.Ja lekow juz od dawna nie bralam(tylko gynoflor),bo lekarka nie wiedziala i do tej pory nie wie co mi jest. Mialam robiony zestaw chormonow i te wyszly w porzadku. Teraz mam w planach wybrac sie do lekarza urologa,ktory kiedys mi wykryl kamien w nerce,pokaze mu ten wynik mojego meza i powiem,ze ja mam objawy. Zobacze co powie. Planuje tez wybrac sie do Warszawy do laboratorium na Inzynierskiej(teraz juz chyba sie przeniesli na inna ulice).To laboratorium ma bardzo dobra renome i jako jedyne w Polsce robi badania bardzo dokladnie na 9 pozywkach(inne lab.robia na 1,2) i material trzymaja dluzej. Teraz ten malutki guzek mnie dobil,bo w zyciu czegos takiego nie mialam,a boli mam wrazenie bardziej niz na poczatku. Widzisz jesli chodzi o sex to jest masakra tak piecze,a po stosunku najczesciej przechodzi na pecherz i cewke:( Juz nawet sie zastanawialam czy moje problemy nie wynikaja z nadmiernej ilosci paleczek kwasu mlekowego bo kiedys w badaniu czystosci pochwy to wyszlo i ze moze poniewaz tego kwasu jest za duzo to on wyzera sluzowki..ale teraz to juz sama nie wiem,nie wyskoczyloby mi to dziadostwo na wargach. A dlugo sie na to leczysz??Mam 28 lat,a ciagnie mi sie to juz dobrych pare lat!! Moze popros lekarza o skierowanie na badania hormonow?? A mialas robione USG pochwy od wewnatrz??

Gość walcząca z problemem
Oj bardzo Wam współczuję. Ja na szczęście borykam się "tylko" z zapaleniami pęcherza i cewki moczowej. A oto co mi pomaga, może i Wam pomoże: picie dużej ilości wody (grubo ponad 2 litry), łykanie kapsułek żurawinowych i witaminy C (żeby zakwasić mocz, bo w kwaśnym środowisku bakterie nie rozmnażają się), za przeproszeniem podcieram się tylko ziołowymi papierami toaletowymi (najchętniej mola herbal sensitive, bo jest dobrze tymi ziołami nasączona i delikatna), biorę prysznic zamiast kąpieli w wannie, nie chodzę na basen i do jacuzzi, po każdym seksie biorę od razu prysznic, noszę tylko bawełniane gatki, nie używam wkładek higienicznych (wolę nawet dwa razy dziennie zmienić majtki, ale ta folia i klej bardzo mnie podrażniają). Jakiekolwiek odstępstwo od tych reguł w moim przypadku niestety grozi katastrofą. Może komuś przydadzą się moje rady . Pozdrawiam

To masz wiecej szczescia... Ja pije non stop,juz mam obsesje na punkcie picia wody,bo wiem ze jak tylko malo pije albo wcale przez dluzszy czas to mi sie pogarsza.Przez to latam co chwile do lazienki z bolem pecherza jakby mi plyny probowaly go rozerwac:O Uzywam tylko bielizny bawelnianej,ale wkladek tez(mam wrazenie ze proszek podraznia mnie bardziej).Wit.C ani zurawina nigdy mi nie pomagaly.Jak tylko zaczyna sie ostry stan zapalny biore furagin,ktory lagodzi dolegliwosci i nie dopuszcza do ostrego rozwoju.Tez biore prysznic zamiast kapieli w wannie(sporadycznie mi sie zdarza).

czy ktos jeszcze ma taki problem?? wiecie moze czy posiew z warg sromowych glownie z tego guzka to dobry pomysl???????

Gość refresching

Gość gość
Podnosze. Widze,ze nie tylko ja mam takie problemy.Czytajac Wasze wypowiedzi,az mi sie plakac chce. Przewlekla infekcja pecherza zawladnela moim zyciem. Jeden dzien seksu na drogi dzien z lozka nie wstaje. Nie wiem juz co mam robic jak z tym walczyc, antybiotyki nawet nie pomagaja. Wlasnie bylam wziasc goraca kapiel zeby zalagodzic bol, 10min ulgi a teraz znowu sie zwijam w lozku z bolu :( Jak z tym sie uporac?? Pomocy!!! :(

Gość gość
przede wszystkim partner musi się leczyć równolegle przecież widać od razu, że to on Cie ciągle zaraża, skoro dzień po seksie objawy wracają u mężczyzn zwykle nie ma objawów, ale chorobę przenoszą a ze swojej strony, po wyleczeniu infekcji polecam Cystone (ziołowy lek, trudno dostać, ale przez neta daje radę) i Lacibios Femina - oba te przez dłuższy czas, potem przypominająco trzeba do nich wracać

Gość Patelenka
Część Dziewczyny ! Miałam podobny problem przez wiele lat !! odkad skończyłam 15 lat cierpiałam na bardzo silne zapalenie pęcherza moczowego i grzybicze zapalenie pochwy. Wszystko się zaczęło jak zaczęłam współżyć z chłopakiem. Nad ranem, po wieczornym seksie zwijałam się już bólu, ból był tak silny, że łzy cisnęły mi się do oczu, a z łazienki właściwie w ogóle nie wychodziłam! Zdarzało się nawet tak, że w moczu pojawiała się krew. Miałam różne badania, posiewy, nawet USG nerek i NIC ! żadnych bakterii. Leczyłam się furaginum, lecz z czasem przestał działać, potem były antybiotyki i dalej nic. Poprawa była chwilowa. Brałam kapsułki z wit C i z wyciągiem z żurawiny podajże ProUro, dopiero one załagodziły moje objawy na dłużej, czyli średnio na ok 1-2 miesiące. Pomimo używania płynu do higieny intymnej, podmywaniu, nawet po każdym siusianiu, częstej zmiany bielizny, brania kapsułek ochronnych i wit C itd nadal co chwilę mnie to dopadało. Aż w końcu wyjechałam za granicę i nie miałam już kontaktów z chłopakiem, wtedy wszystko nagle przeszło !!! Teraz jestem z nowym partnerem, i odkąd jesteśmy razem, czyli od 6 miesięcy , nie mam ani zapalenia układu moczowego, ani grzybiczego zapalenia pochwy, a zaznaczam mój ex dbał o higienę i też używał maści by pozbyć się bakterii, bez skutku. Wydaje mi się, że to załuga albo prezerwatyw, które używamy teraz z chłopakiem , lecz nie zawsze (z ex nie), albo zmiana partnera. Pozdrawiam i życzę efektownej walki z tym paskudztwem!

Gość gość
Wlasnie tez zauwazylam,ze zaczely sie problemy jak zaczelam wspolzyc.Potem bylam z kim innym przez dlugi czas i nic. Teraz jestem z moim przyszlym juz mezem i nie daje juz sobie z tym rady!! Myslicie,ze to moze tez wychodzic od niego? Zasugerowac,zebym moze poszedl do lekarza sie przebadac. Bo dluzej tak sie nie da zyc!! :( Od kad jestesmy razem ciagle jestem w bolu. Co przejdzie na kilka dni to zaraz wraca. Od 4m-cy jestem na antybiotykach :( Partnera nie chce zmieniac :( :(

Gość Patelenka
Niech pójdzie do lekarza się zbadać. Bo ile dziewczyno masz się męczyć, w końcu całkiem odechce Ci się seksu, wasze życie seksualne w końcu zniknie całkowicie i wtedy będzie już coraz gorzej.

Gość gość
Dziewczyny słuchajcie ja miałam dokładnie to samo co Wy. Po każdym stosunku po około 24 albo 48 godzinach dopadało mnie to świństwo. Miałam straszne pieczenie i ból w cewce moczowej i oczywiscie musiałam za każdym razem brać furagin. Leczyłam się nim np tydzień lub dwa ale jak tylko przestawałam to wracało. Jednak od ponad roku nie mam już praktycznie tych "ataków" bo ponad rok temu przez 3 miesiące przeszłam kurację szczepionką URO VAXOM!!! To jest doustna szczepionka którą bierze sie codziennie przez 3 miesiące. Można w trakcie tej kuracji przyjmować furagin. Najlepsze jest to ze po dwoch miesiącach stosowania tej kuracji chciałam sprawdzić czy działa i nie wziełam po kochaniu się z chlopakiem furaginy i oczywiscie po dwoch dniach to samo-zapalenie pecherza i cewki. Byłam zalamana ze nawet szczepionka mi nie pomaga. Jakie bylo moje zdziwienie gdy po zakonczeniu calej kuracji nie miałam już zadnych napadów!! Może jedynie lekkie pieczenie jeśli tylko w ciągu dnia nie pije dużo wody, ale naprawdę z porównianiem do tego co miałam to bardzo mało mnie piekło. Dziewczyny jeśli przyczyną waszych cierpień jest bakteria E. Coli ( a wyjdzie to przy kazdym badaniu ogólnym moczu + posiewie moczu) to nie zastnawiajcie sie tylko idzcie do lekarza po recepte na ta wspaniała szczepionke! bierzcie 3 miesiace i moze Wam ona również pomoże albo chociaz złagodzi tą okropną dolegliwość! I PIJCIE DUŻO DUŻO WODY bo wtedy sie wypłukują bakterie z dróg moczowych.