Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona2829

Rozmowa kwalifikacyjna w prokuraturze - pomocy!

Polecane posty

Gość wystraszona2829

Czy ktoś wie jakie pytania zadają w III etapie na rozmowie kwalifikacyjnej w Prokuraturze? Zakres materiału to : - ustawa o prokuraturze, - regulamin wewnętrznego urzędowania powszechnych jednostek prokuratury, - ustawa o pracownikach sądów i prokuratury, - Zarządzenie Ministra Sprawiedliwości w sprawie działalności sekretariatów w prokuraturze. Tego materiału jest tak dużo, że nie wiem jakich pytań mogę się spodziewać. Jestem przerażona i mam ochotę zrezygnować Dodam, że chodzi o staż urzędniczy. Będę baaaaaardzo wdzięczna za pomoc!

Gość wystraszona2829
up

Gość wystraszona2829
Za kilka dni, a ja zielona jestem..

Gość wystraszona2829
Siedzę nad tym już drugi dzień, ale bez flaszki tych ustaw nie rozgryziesz.. więc zrobiłam drinka i czytam dalej. Ale coś słabo mi idzie :) Oczywiście nikt nigdy nie był na rozmowie w prokuraturze.. tego mogłam się spodziewać!

Gość wystraszona2829
Brzydki jakiś Ty błyskotliwy :D a mylisz że co robię od 2 dni? :D Dziękuję za pomocną radę, sama bym na to nie wpadła :D

na rozmowie kwalifikacyjnej w prokuraturze nie byłam, le te ustawy nie są takie straszne, jak się wczytasz dostrzeżesz monolit ustawowy, są bardzo zbliżone jeśli chodzi o staż, to te ustawy będą Ci potrzebne w trakcie pracy i prawdopodobnie będziesz z nich na koniec zdawała egzamin, jeśli zechcesz pracować w prokuraturze [tak jest w sądach] nie stresuj się tak, miejsce pracy jak każde inne

Hmmm szczerze to jeśli to jest III etap to zakładam, że drugi i pierwszy były sprawdzeniem wiedzy -pewnie testy z wiedzy, więc myślę (powiem z własnego doświadczenia- kiedyś starałam się o pracę w sądzie) , że rozmowa kwalifikacyjna nie będzie jakimś za bardzo sprawdzeniem wiedzy, bo o tym świadczy obecność w 3 etapie, tylko pewnie ogólne pytania o sobie i jakieś ogólne z zakresu prokuratury. Ja na 3 etpaie w sądzie miałam właśnie 4 ogólne pytania typu doświdczenie itp, bo na drugim etapie był test i tam sprawdzili wiedzę merytoryczną.

Gość wystraszona2829
W sądach jest trochę inaczej. Tam zadają ogólne pytania, właśnie tak jak mówisz.. typu powiedz coś o sobie, dlaczego chcesz tu pracować. Natomiast w prokuraturze wymagają znajomości ustaw. Nie wiem czy nastawiać się na szczegółowe pytania, czy bardziej ogólnikowe. Np. jeśli chodzi o regulamin, to tam nie da się "wyłapać" tego co najważniesze.. jest mnóstwo informacji czego nie sposób spamiętać. Zależy mi na informacji o przykładowych pytaniach..

ja akurat starałam się kiedyś do wydziału finansowego w sądzie, w którym w ogłoszeniu wymienili ze 3 ustawy, o finansach publicznych, o rachunkowości i zagadnienia z księgowości budżetowej , a na rozmowie wcale o to nie zahaczyli, tylko ogólne sprawy. No ale co do prokuratury to nie wiem, jak tam jest.

Gość wystraszona2829
Byłam kiedyś w sądzie, więc wiem jak jest.. Zupełnie inna bajka.. jak zajrzałam w te ustawy których wymaga prokuratura to mi się odechciało. Prawie jak na aplikację.. Nawet egzamin przy komputerze w każdej z tych jednostek wyglądał inaczej, prokuratura wymagała 2x więcej.

Gość wystraszona2829
taaaaaaaaak... pocieszające :D

Gość EWKA NIE MIAŁAŚ GDZIE
SIĘ ZWRÓCIĆ O POMOC TYLKO NA KAFE WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wystraszona2829
ewka? :D