Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bronka bez ogonka

Pytanie do panów w okolicy 30-stki

Polecane posty

Sytuacja wyglada tak: ja mam 23 lata, a podoba mi sie facet 30 - letni. mamy rzadki kontakt niestety, rozmawiamy bardzo malo a w zasadzie wcale. On jest pieronsko niesmialy i skryty w sobie,a ja tez do osob zbyt wylewnych nie naleze. Chcialabym jakos zaciesnic ta znajomosc, bo wydaje mi sie bardzo fajnym i porzadnym facetem tylko jest jedno ale : CZY JEST TAKIE RYZYKO, ze on moze mnie miec za malolatę i siksę z racji tej roznicy wieku? Dodam, ze jestem raczej spokojna, dosc powazna nawet jak na swoj wiek i przy nim wlasnie tak sie zachowuje. Nie wiem tylko co moge zrobic, zeby to pchnac jakos do przodu? :( I czy rzeczwiscie moge byc dla niego "za mloda"? najbardziej zalezy mi na opinii Panów, ale oczywiscie za wszystkie bede bardzo wdzieczna :D

Gość mwojcik
a co mi dasz jak ci powiem dojrzala 23 latko?

Mellygion, rozumiem ze jestes od niej starszy mniej wiecej tyle, ile on ode mnie? :) Nie miales jakichs oporow, ze taka roznica wieku moze byc przeszkoda? On jest strasznie niesmialym typem faceta, przy mnie zachowuje sie bardzo powaznie.. nawet wydaje mi sie jakby troche sie mnie bal :| nie mam pojecia dlaczego :( zawsze jestem mila i usmiechnieta :( co jeszcze moge robic? :(

Moze zwyczajna szczera rozmowa. nie tam zaraz wyznawanie uczuc. daj facetowi do zrozumienia ze lubisz go troche bardziej niz innych

Tylko, ze my sie w ogole prawie nie znamy :( Jesli juz gadamy to tyle ile trzeba powiedziec i nic ponadto (czasem sie spotykamy w pracy). Czasem chcialam zagadac do niego, tak po kumpelsku, powiedziec cos wiecej albo zapytac o cos, to sie płoszył :( Wyglada to tak jakby sie mnie bal :(

Gość płoszy się bo jest prawiczkiem
daj mu trochę czasu, może z 5 lat, jak mu się coś trafi, to nabierze odwagi i wasze rozmowy nabiorą rumieńców ;)

Ania, oczywiscie biore to pod uwage, ale np. do wspolpracy w pewnych zleceniach zawsze prosi mnie, chociaz ma do wyboru kilka osob,w tym facetow. A czy prawiczkiem jest, tego nie wiem :P

Wyślij mu to zaproszenie bez obaw. Taka różnica wieku to pryszcz, ja mam trochę więcej niż tu piszesz, a na codzień spotykam się zawodowo z dziewuchami w Twoim wieku i przez myśl mi jeszcze nigdy nie przeszło by myśleć o nich jak o siksach, jak piszesz. W sprawach uczuć bariera wieku nie istnieje. A co zrobić? Prowokuj delikatnie. Niczego się nie wstydź i nie obawiaj, facet czasem też potrzebuje odrobinę zachęty. A Ty będziesz zdobywać życiowe doświadczenie.

Gość facet 29 letni
ja mam 29l, raczej rozglądam się za pannami do 24l :) starsze np moje kleżanki rozglądają się za facetami w wieku około 35l

Gość BRODATY25
Och wy kobiety,facet na pewno leci na ciebie tylko ma te same obawy co ty,tylko że na odwrót czyli czy nie jest za stary do ciebie i że na pewno się mu nie podobasz i wolisz swoich rówieśników,weź i wywal mu prosto z rury o co ci chodzi i co do niego czujesz,a potem mi podziękuj za to że skleiłem wasz związek.

Gość wyślij mu to zaproszenie
Skoro rzeczywiście jest nieśmiały i być może zainteresowany, to może go to trochę ośmieli. A przynajmniej przekona, że Ty też jesteś zainteresowana i to nie tylko jego wyobraźnia (o ile zauważa)

No wlasnie wyslalam i przyjal :P Brodaty, ja Ci juz teraz dziekuje za wypowiedz, tylko problem jest taki, ze my sie prawie nie znamy, jak ja mam mu z grubej rury wszystko wylozyc :( chcialabym tak malymi kroczkami, zreszta ja tez jestem dosc niesmiala :( :( Tylko nie wiem co i jak :( On mowi do mnie tylko tyle ile musi, nie zapyta co slychac itd. Rownoczesnie kiedy ja probuje zaczac jakis temat, to sie PLOSZY, udaje superpowaznego i odpowiada na moja zaczepke jednym zdaniem :P

spróbuj go zagadać, za pomocą jakiejś wymówki, przez net'a Może w ten sposób jest bardziej otwarty, śmiały itd. i to przełoży się na realność.

Moze faktycznie to jest jakies wyjscie :) Ostatnio jak sie z nim widzialam, to stalam troche przed nim. On chcial sie mnie o cos zapytac :P i zamiast podejsc normalnie, to przysuwal sie co chwile po kawaleczku, po 2 kroczki az w koncu po jakichs 15 minutach kiedy byl blisko dopiero zadal mi to pytanie :P :P Smiac mi sie chce jak sobie to przypomne :D

Próbuj, przecież Cię nie pogryzie. Zrób rozpoznanie, jeśli to możliwe, o jego zainteresowaniach.

Gość freez
To bardzo ciekawe co piszesz,bo mnie tez młodsza zaczepiła,,tyle ze przez net.Na początku nie zwracałem uwagi bo myślałem że wieku nie doczytała,ale napisała że woli starszych i było ok.

Wiem czym sie interesuje - przede wzystkim muzyka i tu w sumie mamy wspolny punkt zaczepienia bo ja tez jestem muzykiem z wyksztalcenia :) freez, a jaka jest roznica wieku miedzy Wami?

To jak masz taki świetny punkt zaczepienia, to działaj w tym kierunku. Może miej "przez przypadek" dwa bilety na jakiś koncert i brak osoby towarzyszącej. Może pożycz od niego jakąś płytę. Zresztą sama lepiej wiesz co w tej bajce by się nadało.

Gość freez
ona 26 ja 38

Freez, a jesli moge spytac, nigdy nie myslales o Niej, jako o osobie zbyt mlodej dla Ciebie? Nie wiem czy jest jakas regula, ale moze tacy faceci kolo 30 szukaja partnerek w swoim wieku? jesli chodzi o te wspolne zainteresowania... to ja wiem i rozumiem, ze to jest szansa, tylko ile razy ja probuje cos jakos luzniej sie odezwac, to on nagle robi sie sztywny i taki bardzo "formalny", a mnie to skutecznie zniecheca, zawsze po fakcie wydaje mi sie ze zrobilam z siebie idiotke, skoro on tak zareagowal :(:(:(