Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reccce

Escapelle! Ciaza! Pomocy!

Polecane posty

Gość Reccce

Witam, ponad tydzien temu kochalam sie z chlopakiem i pekla nam gumka, nie doszlo do wytrysku. Po okolo 27 godzinach wzielam escapelle, nie odczuwalam zadnych skutkow ubocznych co mnie bardzo martwi. Co gorsza, byl to sam srodek cyklu :/ Nie mialam zadnego plamienia po escapelle, boje sie ze nie zadzialala :( Od paru dni bola mnie strasznie piersi i co chwile chodze sikac. Za tydzien powinnam miec okres, ale strasznie sie boje, ze tabletka nie zadzialala. I te bolace piersi nie daja mi spokoju. Prosze pomozcie, duze jest prawdopodobienstwo ze zaszlam?

Gość Recce
Boje sie, ze cos zle zrobilam.

Gość escapelle
Jaka skuteczność?: Szacowana jest ona na 99% przy zażyciu w pierwszej dobie po stosunku. Im wcześniej przyjęto tabletkę po niezabezpieczonym stosunku tym skuteczność wyższa. Jak działa?: W zależności od dnia cyklu w którym tabletka została przyjęta Escapelle ma różne działanie. Tabletka przyjęta przed owulacją hamuje jej wystąpienie, uniemożliwiając zajście w ciążę. Przyjęcie tabletki po owulacji powoduje zmiany w błonie śluzowej zmniejszające możliwość implantacji.

Gość escapelle
Czy jest to lek wczesnoporonny?: Nie. Escapelle nie powoduje przerywania ciąży! Jeśli preparat zostanie przyjęty zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w ściance macicy, nie spowoduje jej usunięcia. Zadziała wspomagająco na rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem.

Gość escapelle
po kilku dniach powinno pojawic sie krwawienie u ciebie moze w ogole nie jetses w ciazy co panikujesz skoro nie bylo wytrysku

Gość Reccce
Pleminiki sa rowniez w prejakulajcie wiec ni potrzeba wytrysku. Prosze o odpowiedzi... bo escapelle nie bardzo mi pomogl/a.

Gość na 100 nie jesteś w ciąży
Nie panikuj. Wszystkie zawsze panikujecie z tym prejakulatem a prawda jest taka że liczba pleminków w prejakulacie jest znikoma i zwykle sa one bardzo słabe. Co prawda są przypadki ze zachodzi się tak w ciążę ale ja bym powiedziała że prawdowpodobieństwo jest znikome.

Gość KaSSia taka
nie bój się. ja też brałam escapelle i tez nic nie czułam, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Powinnaś sie cieszyć że ich nie masz! I pamiętaj ze przez stres opóźnia się miesiączka- chociaż ja też po ścianach chodziłam :|