Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia K.

przyspieszona miesiączka po stosunku, pytania do tego i ciązą. Pomocy.

Polecane posty

Gość Julia K.

Witam. Zwracam się do was z prośbą o pomoc, bo całkiem zgłupiałam. Miesiąc temu odbyłam stosunek płciowy, według moich obliczeń, nastąpiło to w dni płodne, lecz okres dostałam przed terminem, pięć dni przed. Był nieco inny, niż poprzednie. Zawsze w te dni umierałam z bólu a ten był inny, bolało tylko trochę, był to najnormalniejszy okres, trwał 6dni i był obfity. Moje pierwsze pytanie: Czy utrata błony dziewiczej mogła przyspieszyć okres i czy mógł on się zmienić, to znaczy, móg być o wiele mniej bolesny niż poprzednie? Teraz czekam na okres, który ma nadejść jutro. Lecz bardzo się niepokoję, że go nie będzie. Dziś mam bardzo dużo gęstego, białego śluzu, który jest bardzo rozciągliwy, od tygodnia boli mnie brzuch, znaczy tak kłuje w podbrzusze. Przez dwa dni miałam nudność, ale już wszystko jest w porządku. Przez ten czas miała też problem ze wzdęciami. Mój brzuch jest twardy. Obawiam, że jestem w ciąży. Teraz pytanie: Czy jeżeli doszło do zapłodnienia, miesiączka może wystąpić, pięć dni po stosunku, czy nie, czy organizm odrazu zahamuje miesięczne krwawienie? Bo wiem, że brak okresu sugeruje ciąże, ja jednak go miałam, tyle że szybciej. Niepokoje się trochę, czy to coś normalnego. Czy dopiero po miesiączce mogło dojść do zapłodnienia? Trochę się pogubiłam, tyle różnych rzeczy jest napisane w internecie, a co do miesiączki nie znalazłam odpowiedzi na te pytania. Szukałam też w książkach, lecz o tym też nie jest nic wspomniane. Jak będe w ciąży... no to trudno, troche się porozpacza (zwłaszcza rodzice, chociaż mam już 20.. no ale cuż:/) a potem będzie dobrze:). No ale nie wywołujmy wilka z lasu. Bardzo proszę o pomoc. Julia K. PS. Wiem, że długi tekst, ale to bardzo ważne. Być może pojawiały się już te pytania, lecz ja niestety nie znalazłam na nie odpowiedzi.

Gość Julia K.
czy ktoś odpisze?:)

Gość MOIM SKROMNYM ZDANEM
nie jestes w ciazy!

Gość Julia K.
przepraszam, żeczywiście było, ale chciałam jak najszybciej to wiedzieć, zdaję sobię, że zaśmiecam forum. przepraszam. I dziękuję za odpowiedzi:)

Gość preedi
mnie to zastanawia, czy stosunek może przyspieszyc okres, ale chyba niee... zresztą nie wiem. a zastanawie mnie jeszcze to, czy można zajśc w ciąze, gdy okres ma sie pojawić za 5dni. Organizm kobiety to skomplikowana sprawa:)