Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DariaMonika87

problem z jelitami

Polecane posty

Gość DariaMonika87

Witam Otóż od dwuch lat mam hemoroidy, zaczeło się po porodzie. Ostatnio zauwarzyłam w kale krew podczas silnego zaparcia taki sluz z krwia na kale. Na drugi dzień też była krew ale znaczniue mniej. Poszłam z tym do lekarza rodzinnego, który po oględzinach stwierdził jakieś guzki krwawiczne przepisał mi maść procto - glyvenol i dał skierowanie do chirurga ze wzgledu na tą krew. Nie robił mi badania per rectrum. To było tydzień temu od tego czasu na stolcu nie ma krwi. Rok temu miałam robione badanie wlew w jelito z kontrastem wyszło ok poza jakąś niewydolnością zastawki bauchina, niestety niewiem co to jest bo nie znalazłam w internece rzadnych informacji na ten temat. Ostatnio zauwarzyłam że po każdym posiłku brzuch robi mi się bardzo wzdęty, nie mam apetytu, mdli mnie. Mam zaparcia (tz oddaje codziennie stolec ale bardzo twardy) przez pare dni puźniej natomiast oddaję dość luźne. Czasami bardzo boli mnie odbyt gdy mam te zaparcia. Gdy ide do toalety czesto mam wrazenie że nie wypróżniam sie do konca. Zastanawiam się czy może to byc spowodowane jakimś efektem ubocznym bromergonu gdyż zażywam ten lek ze wzgledu na gruczolaka przysadki. Czy powinnam się martwić czy te dolegliwosci moga byc spowodowane hemoroidami lub tym bromergonem? Jutro mam wizytę u chirurga ale zastanawiamsię czy jest ona potrzebna skoro rok temu wlew w jelito wyszedł dobrze a krwi na kale juz nie ma... Prosze doradźcie

Gość musisz
udać się do gastrologa on da ci skierowanie na kolonoskopię możesz być chora np.na crona

Gość dariaMonika87
czy ktos jeszcze coś doradzi ?

Gość GASTROLOG KONIECZNIE

Mój mąz narobił rabanu ze ma hemoroidy, i mu samo przeszło, kupiłam mu czopki takie za 7 zeta, chyba pomogły.

Gość DariaMonika87
Ja równiez kiedys stosowałam te czopki i to nawet dwa rodzaje ale mi to nie pomagało

Jemu pomogło nawet szybko, sama sie zdziwiłam, ale mąz ma silny organizm, ma mnóstwo energi do pokonania takich spraw. Ja pewno tez mam takie zaległe hemo , ale nie zwracam na nie uwagi, bo bóle głowy i zawroty nie pozwalaja mnie sie skupiac na hemoroidach. :(

Gość DariaMonika87
Dodam ze strasznie schudłam. Ważyłam 49 teraz waze 45 przy wzroscie 161

Gość DariaMonika87
*Złoty jak mozesz mi pomóc?

Oj, to moze musisz to zbadac. ja natomoaist mam ataki obżarstwa, zwłaszcza przed i po migrenie. no i te zawroty w głowie są koszmrane. Wiesz jak masz krwawiace hemoroidy to musiałaa bys iśc do lekarza. Tylko, ze do nich iśc, nim dojda do czegos, to sie nalatasz i nic, będa Cie uwazali za symulantkę, albo wariatkę. Tak to jest.

Gość DariaMonika87
Wiesz plumcia, wiem ze żeby postawic w miare trafna diagnozę potrzeba dużo nerwów i kasy przedewszystkim. Lekarze jak chodziłam ze wzgledu na bóle gowy wmawiali mi migreny, albo nerwy że od tego głowa boli. Duzo czasu mineło zanim ktos sie zlitował w koncu i dał skierowanie na rezonans

Ja miałam tomograf, wyszły zmiany fizjologiczne czy jakos, w kazdym razie jakies złogi . Boli mnie ta głowa, mdli mnie , ale lekarka powtarza, ze te złogi nic nie maja wspolnego z bólami. neurolog tez nie wiele mi pomogła. czyli kicha.

Gość dariaMonika87
Plumcia najlepiej zebys sie wybrała do endokrynokoga i zrobiła rezonans najlepiej z kontrastem bo jest najdokładniejszy tomograf nie wykarze małych zmian

Dario Moniko, ja jak miałam hemoroide to mnie pomogła taka maśc, która juz wycofano ze sprzedazy chyba , nazywała sie RECTOSOL.Jest zamiennik, ale on nie ma czegos w składzie z tamtej maści.

DariaMonika87 bardzo prosto trzeba zlikwidować hemoroidy i przywrócić naturalne parcie na stolec

Gość dariaMonika87
Bądź wytrwała ktos ci napewno da skierowanie chocby dla świętego spokoju, albo jeśli Cię stać zrób prywatnie

No pomysle, a ty kup sobie ten Rektosol, jest dobry, mam zamiennik w domu rectosec, mąz tez tym smarował, no i czopki. ide juz spac, dobranoc, kup te czokpi.

Gość DariaMonika87
Dziękuję za radę

Gość zastawka
Zastawka Bauchina oddziela jelito grube od cienkiego i nie pozwala na swobodna wedrowke bakterii z jelita grubego po cienkim. Jezeli masz niewydolnosc to mozliwe ze bakterie sie przemieszczaja. Od kilku lat nie mam zastawki - usunieto mi ja w czasie operacji i tez mam ciagle problemy z jelitami. M.in ciagle wzdecia i wrazenie ze nie wyprozniam sie do konca. Nie miewam tylko zaparc. Ale ciage biegunki tez nie sa mile:O

Gość DariaMonika87
Witam ponownie, wczoraj byłam u chirurga i stwierdził ze nie mam rzadnych hemoroidów,( w każdym razie napewno nie one były przyczyną krwawienia) robił mi badanie per rectrum i okazało się ze wszystko ok. Jednak dla pewności zlecił mi kolonoskopię. Termin mam na 16 września. Niewiem czego moge sie spodziewać...

Gość gość
Mysle ze hemoroidy mogly pojawic sie po bromergonie. Ja mam 27lat i nigdy wcześniej nie mialam ich. Rok po poronieniu zaczęłam przyjmowac clo i bromergon (w terapi po nieudanych probach zajscia w ciążę). I po 4dniach bromergonu pojawily sie hemoroidy. Jutro ide do ginekolog.