Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość styczlut

odchudzanie a miesiączka i ciąża

Polecane posty

Gość styczlut

Witam serdecznie, zwracam się z takim problemem i z góry dziękuję za pomoc i zrozumienie. Około 7 lat temu dzięki diecie 1000 kcal schudłam w przeciągu 3 miesięcy 16 kg. Rezultatem tego było też zatrzymanie miesiączki. Lekarz przypisał mi luteinę, ale ona nie pomogła. Miałam robione badanie hormonów - wszystko było w normie. Dostałam więc tabletki antykoncepcyjne - Harmonet. Po roku czasu harmonet odstawiłam, dostałam krwawienie z odstawienia i po upływie 26 dni naturalną miesiączkę (dość skąpą, trwała 4 dni). Potem okres znowu zanikł, wywołany został luteiną, a na jego uregulowanie ginekolog przypisał mi diane - 35. Po upływie 2,5 roku lekarz zasugerował zrobienie przerwy na 2 miesiące. Miesiączki nie dostałam, na jej wywołanie nie pomógł też duphaston, więc lekarz znowu przypisał mi diane-35. Po 2 latach zmieniłam na yasmin, który biorę do tej pory. Chcę go jednak niedługo odstawić i w związku z tym mam pytanie czy mam szansę, aby wróciła prawdziwa miesiączka, dodam tylko, że wróciłam do wagi sprzed odchudzania i nie zamierzam przechodzić na jakąkolwiek dietę. Mam też kolejne pytanie, czy są szanse, abym zaszła w ciążę, czy konieczna bedzie indukcja owulacji i czy ona może przynieść jakieś rezultaty? Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich. Anka.

takie pytania to skieruj do lekarza watpie zeby ktokolwiek dał ci jednoznaczna odpowiedz tutaj nawet znawcy tematu nie powiedza ci jak zareauje twoj organizm

Gość wybierz się do dobrego
endokrynologa żeby skierował cię na badania hormonalne ...no i zacznij sama obserwować swój organizm-NPR

Gość kassikkkkkkaa
Dziewczyno!!!8 lat temu mialam podobny przypadek..Zaczelam sieodchudzac-schudl tragicznie duzo -wazylam 47 kg przy 172 cm!! Nie mialam okresu 8 mscy!!! Poszlam do lekarza i przepisala mi luteine,niestety nie zadzialalo.Pozniej dala mi hormony,ale nie takie tabletki-JESTEM W SZOKU,ZE LEKARZ DAL CI TABLETKI ANTYKONCEPC!!!!!!!!!-tylko podajrze z tego co pamietam CycloProgrynowa!!!! hormony ktore zniknely przez odchudzanie!!! zmien lekarza!!!! koniecznie..Mi okres wrocil po Cyclo od razu i do tej pory jest wszystko ok-aha przytylam po cyclo i to z efektem jojo-do 58 kg :))) pozdrawiam

Gość styczlut
Dziękuję za odpowiedzi. Mam pytanko: nadal przyjmujesz te leki, czy już je odstawiłas i masz naturalną miesiączkę? A jeśli tak, to jak długo musiałaś je brać?

Gość kasssssiiiikkkaaa
Hej no ja nie pamietam ile je bralam,ale moze tak z miesiac,gora dwa!!! Pozniej odstawilam i od razu dostalam okres,no i przez 8 lat -do tej pory mam:))Wszystko wrocilo do normy!!! Moze zmien lekarza,bo z tego co wiem to nie powinnas dostawac tabletek anty tylko normalne pelne hormony,ktore stracilas poprzez odchudzanie:) Zycze zdrowia..Aha ile mialas lat jak przestalas miesiaczkowac?To tez wazne..Czy bylas juz po okresie dojrzewania?

Gość styczlut
OK.Bardzo dziękuję za odpowiedź. Miałam 22 lata, więc miałam już regularne cykle.A lekarza zmienię na pewno, choć bardzo trudno trafić na dobrego. Pozdrowionka.

Gość kassssiiikakaaa
zycze powodzenia!!! na pewno wroci wszystko do normy!! zaleci Ci na pewno badanie hormonow-ja mialam wszystko prawie zerowe...i wyszlam z tego i teraz mam ksiazkowe cykle wraz z owulacja:)) Zycze duzo zdrowia!

Gość kasssiiikkaaa
Jak moge tylko cos poradzic-jak ktos wyzej napisal-zacznij mierzyc temperature,obserwowac sluz i szyjke..Gdybys nie wiedziala jak sie to robi daje linka: http://npr.pl//index.php/content/view/29/43/ To super sprawa-od razu wiadomo czy z organizmem i hormonami ok,czy cos nie tak!!

Gość styczlut
Super, dzięki bardzo za pomoc :) Pocieszyłaś mnie :)

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!