Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gilella

Linea nigra i dni

Polecane posty

Gość gilella

kiedy pojawia się Linea nigra? jak wyglądają dni miesięczne kobiety która jest w ciąży?(oczywiście okresu nie ma) czy brzuch boli tak jak w czasie okresu, jaki jest śluz? czy brzuch w czasie ciązy jest twardy?

Linia ciążowa nie zawsze się pojawia. Ja nie miałam w ogóle w obydwu ciążach. W dniach,kiedy miałam przed ciążą okres jedyne co mi dolegało to wykwity na twarzy. I to było jedyne wspomnienie okresu :-d Poza tym, żadnych innych przyjemności i różnic w śluzie. Trudno określić , czy brzuch w ciaży jest twardy, czy nie. Na początku nie czułam żadnej różnicy, później zależało wszystko od położenia maluszka a w 3 trymestrze miałam prawie cały czas twardy jak kamień ale to z racji częstych skurczy, które zagrażały mojej ciąży i brałam odpowiednie leki na ich złagodzenie. Pytania, które zadałaś mają sens ale nie da się na nie jednoznacznie odpowiedzieć bo każda ciąża jest inna.

Gość gilella
dziękuję Ci, że odpowiedziałaś:). Oczywiście zdaję sobię sprawę z tego, że każda ciąża jest inna, bo każda kobieta jest inna. A co do tej Linea nigra, czytałam, że pojawia się ona dopiero w 2 lub 3 trymestrze. Lecz ja mam takie coś już od kąd pamiętam, a teraz gdy mam podejżania co do ciązy trochę się zdezoriętowałam... Bo teraz miałam dostac okres, ale jak narazie mam straszne skurcze, ze az mi niedobrze i słabo... a czy w ciązy mozna brac takie leki typu Apap? orętujesz się może?

Można oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Każdy lek przechodzi do łożyska także trzeba mieć to na uwadze. Można brać Paracetamol (APAP) spokojnie :-D

Gość gilella
a co sądzisz o moich dolegliwościach? mogę być w ciąży? Pytam o te leki, bo jak się okaże, że jestem, to chciałabym zadbac o zdrowie dziecka już na samym początku, nie wiedząc jeszcze czy jest w brzuchu czy nie. Chociaz stres gorzej pewnie szkodzi niż te leki, no zestresowana to ja zawsze byłam:D

Może tak a może nie ;-D Jeśli bardzo ci zależy to pewnie się dopatrujesz ale rozwiejesz soje wątpliwości robiąc test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki :-D Jeśli o mnie chodzi to będąc w pierwszej ciąży na początku spędziłam z mężem i znajomymi szalone 4 dni pod żaglami, suto zakrapiane alkoholem :-D Nie wiedziałam wtedy, ze jestem w ciąży. Dziecku nie zaszkodziło, urodziłam śliczną i zdrową córeczkę. Druga była planowana, więc na takie wyskoki sobie nie pozwalałam :-D

Gość gilella
jutro kupie test, bo dziś miałam dostać okres, ale jak narazie to są straszne skurcze... szok. Zresztą ostatnio mam nieregularne okresy, jeden miałam już po 20dniach, co mnie zaszokowało. a teraz niby 26dzień (ostatnio tak miałam). No ale się okaże. No jak coś ciąza nieplanowana, ale jak będzie, to mysle, że nie będzie źle:) (nawet już sobie wyobrażam to zycie:)). Zresztą zawsze miałam wizje na temat życia z dzieckiem:D. Chociaż mam chłopaka, nie meza jeszcze, ale jest dla mnie dobry bardzo i jest bardzo dojżały (nie w kwestii wieku:D). No ale musze poczekac, teścik zrobić i sie okaże. A Ty masz parke? Bo wyczytałam, że masz córeczkę, bardzo gratuluję:). Bo ja jak rozmawiam z przyjaciołką na temat dzieci, to ja w przyszłości chciałabym synka:D. No ale z regoły jestem optymistka, a więc jak nie teraz to też dobrze, to zdąze uregulowac życie, a potem to chce na 100% dziecko:)

Gość gilella
a mam pytanie, jak jest się w ciązy, to ma się wysoką temperaturę.. tak 37stopni? bo ja jakaś "zimna" jestem , bo moja normalna temp. to 35.5C i tak mam rano, po południu 36 a wieczorem 35.8. jakos tak. Bo jak bym była w ciązy, to wyliczyłam, ze to juz miesiąc...:)