Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa 33

no to szyję tą firankę...

Polecane posty

Kupiłam 4 metry firanki do kuchni, właśnie ją ciachnęłam z wysokości do 1,2 metra, założe i wszysję taśmę - pierwszy raz będę wszywać taśmę Ciekawe, jak mi wyjdzie Kupujecie gotowe firany czy szyjecie same?

Gość a ja wręcz przeciwnie
:D powodzonka ! Jak mam szyć - to wolę kupić za 10 złotych, ale gotowe :) Po co się męczyć za 3 złote :p

Powodzenia.Ja nie szyję nic,nawet z guzikiem mam problemy :)

obręłam już boki i gorę, teraz wszywam taśmę nawet nieźle mi idzie :)

na maszynie 4 metry ręcznie zaobrębić i trzy szwy w taśmie... do rana bym dziergała :) został mi ostatni szew przy taśmie :)

jakbym szyla firane to moze po 5 godzinach wyszlaby z tego zazdrostka do kuchni 😴 tak btw nie mam w ogole firan w domu ;)

Gość Nie mam ogonkow
Ale TE nie TA...madralo

własnie skończyłam idę wieszać :) btw. wiem ale obie formy są obecnie poprawne :)

Gość a ja wręcz przeciwnie
I jak poszło ? Czy wymiary idealne ?

su[er wygląda :) wszystkim sie podoba jeszcze musze zasłonki zmienić i okienko będzie jak z żurnala :) składam maszynę i czas robić kanapki do pracy na jutro

Gość pokaż jak Ci wyszła
:) ja nie mam ręki ani oka do firan:P koleżanki kupują za grosze fadnie uszyte firany, a jak ja pójde do sklepu to za coś co mi się średnio podoba wołają kilkasetek za jedno okno, a bynajmniej nie mam jakichś wielkich okien

Gość moze pochwal sie i wklej
zdjecie, chetnie zobacze ;)

Gość jhggjhgjhg
Firanki to straszna wiocha :P

Gość moze pochwal sie i wklej
tak poza tym to ja kupuję na metry firanki i sama je obszywam ale nie potrafie uszyc firanki z roznymi "udziwnieniami" :p

ja to zawsze jeszcze mam taki problem - że sobie wymyślę taką firankę/zasłonkę, jakiej w sklepie nie ma poza tym akurat teraz mam w kuchni niestandartowe wymiary, chciałam firankę 1,2 metra wys. - nie ma takich w sprzedaży zasłonki musze miec kazda innej długości, bo jeden z blatów mam podwyższony tak więc same widzicie - szycie mnie nie minie :)

wkleję, jak kupię i uszyję zasłonki, a to nie będzie szybko, bo najpierw urlop - 2 tyg., potem meble - 1 tydz., potem fugi w kuchni i na koniec zasłonki wynajdę, kupię, uszyję i pstryknę fotkę po calości :)

Gość Ewa wytyka błędy innym
Tą czy tę? Które zdanie jest poprawne? Podaj mi tą książkę czy Widziałam Cię z tą książką ? poprawna odpowiedź – widziałam Cię z tą książką. Dlaczego? Ponieważ tą używa się tylko w połączeniu z narzędnikiem. (z) kim, (z) czym? z tą książką. Dlaczego podaj mi tą książkę jest niepoprawnie? Ponieważ w połączeniu z biernikiem (a książka przybrała tutaj właśnie taki przypadek) używamy w liczbie pojedynczej wyłącznie tę! kogo, co? tę książkę. Zatem podsumowując: W formi pisanej używamy: tę – w połączeniu z biernikiem tą – w połączeniu z narzędnikiem więc: kocham tę osobę ale kocham się z tą osobą Pamiętajcie, że jest to prawidłowa pisana forma. Jeśli chodzi o mówioną, to zarówno tę jak i tą możemy uznać za dopuszczalne

Gość mona_dziek
Ja szyję firany sama w domu, czasem też jakieś ciuchy dla siebie i dzieci, takie moje hobby. Mężowi to rzadziej, woli chodzić w kupnych. A w materiały zaopatruję się w http://tkaninki.com/ gdzie mają piękne wzory, warto ich sprawdzić.

Gość madziaks

ja ostatnio zaczęłam swoją przygodę z szyciem i musze przyznać, że idzie mi całkiem nieźle ale duża w tym zasługa dziewczyn z forum przepisnaszycie.pl gdyż udzielają przydatnych porad 🙂