Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaIena

2 skok temperatury w przypadku ciąży

Polecane posty

Gość MagdaIena

Sytuacja ma się tak że zazwyczaj mam cykle 27 dni, dni płodne mi przypadają między 9 a 15 dniem cyklu. Szansa na zapłodnienie była ale nie martwię się ciążą czy jest czy nie ma. Chodzi o to że jestem w 23 dniu cyklu i od 2 dni mam stan podgorączkowy, o pół stopnia wyższa temperatura niż wcześniej, zakłóceń brak, pomyślałabym że to może choroba ale żadnych innych dolegliwości nie mam tylko ten stan podgorączkowy. Podobno temperatura skacze dopiero przed okresem w przypadku ciąży, czy to możliwe że 5 dni wczesniej?

Mierzyłam temp kilka miesięcy przed zajściem w ciążę i zawsze po owulacji temperatura wzrasta i utrzymuje się aż do okresu. Zawsze tak jest. Spada dopiero dzień przed okresem albo w dzień w którym dostaniesz okres, nie spadnie tylko wtedy gdy zajdziesz w ciążę.

Gość MagdaIena
Ale chodzi mi o ten skok gdy jest ciąża (lub brak spadku) bo u mnie skoczyła temperatura najpierw w 13 dniu jak była owulacja i teraz w 22 i od wczoraj sie trzyma i czy mozliwe że tak wcześnie by mi skoczyła, nie ma zakłóceń ani objawów choroby. Zawsze miałam na początku cyklu tak do 36,2 w drugiej fazie do 36,6 a od dwóch dni 37, stała pora mierzenia a okresu się spodziewałam za 4 dni najwcześniej.

Jeżeli była już podwyższona to ok, nieważne, że znów się podniosła. Ja np jednego dnia miałam 36,9 a przez następne trzy 37,5, więc wszystko jest w normie, ważne, żeby spadła przed okresem.