Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorota5555

Problem z kolanami

Polecane posty

Mój problem polega na tym, że gdy zginam nogi, strasznie strzela mi w kolanach. Poza tym, po jakimś wysiłku lub po czynnościach, które wymagają częstego zginania kolan, kucania (np. podczas mycia podłogi) czuję dziwny ból, skrzypienie nawet przy delikatnym zgięciu. Co więcej, stają się wtedy czerwone i gorące. Czy ktoś z was spotkał się z taką sytuacją?

mnie od pewnego czasu zaczeły strasznie boleć głównie lewe artroskopii się nie poddałam bo prawdopodobnie mam przewlekłe zapalenie stawów(każdy lekarz co innego mówi)i mogłoby to pogorszyć jeszcze sprawę mi sie nie robią czerwone ale nawet bolą przy wchodzeniu po schodach

Jeżeli chodzi o mój ból, to nie jest on aż taki straszny i nie trwa ciągle, tylko przy dłuższym kucaniu, zginaniu

Gość mam ten sam problem
rehabilitant powiedział że należy wzmacniać mięśnie nóg, głównie te z przodu uda, one stabilizują staw ćwiczyć należy z umiarem i z umiarkowanym obciążeniem, dobry jest rowerek na najniższym obciążeniu, ważne by siodełko było ustawione tak by noga była wyprostowana w kolanie gdy pedał jest w dolnym położeniu warto też łykać suplementy z glukozaminą a na stany zapalne stawów pomaga imbir, więc albo używać go jako przyprawy albo pić herbatkę imbirową jeśli ma się nadwagę warto schudnąć bo każdy dodatkowy kilogram nadmiernie obciąża kolana należy też dbać o to by nosić dobrze dobrane obuwie

Gość dzięki za porady
:)Pozdrawiam!

Dużo ćwiczę, więc wzmacniam mięśnie nóg. Nadwagi nie mam, ale dzięki za rady:)Na pewno się przydadzą.

Gość waleryja
Przebadaj se watrobę, może masz początki artretyzmu