Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pat.at

ksiązki o młodych dziewczynach w ciąży... zna ktos może?

Polecane posty

Gość pat.at

Witam. Czy znacie jakieś ciekawe ksiązki na temat młodych dziewczyn które zaszły w ciąze i musiały uporać się z wyzwaniem mimo młodego wieku? coś takiego podobnego do filmu "Chłopaki mojego życia" z Drew Barrymore

Gość nova li
hej, z ta tematyka kojarzy mi sie jedynie film "Gdzie serce twoje" (z natalie portman w roli glownej), zdaje sie nawet ze powstal na podstawie jakiejs ksiazki, ale nie znam jej autora

Pierwsze co mi przyszło do głowy to film po tytułem "Juno", naprawdę przejmujący. Natomiast jeśli o książki chodzi, to warto przeczytać "Dziecko Pokuty", również daje do myślenia. http://selkar.pl/dziecko_pokuty_rivers_francine_p_32247.html tutaj masz więcej informacji na temat tej książki, o ile jesteś zainteresowana :) Btw, dlaczego książek o akurat takiej tematyce poszukujesz?

Gość pat.at
dziękuję, ze odpisałyście, na pewno sprawdzę te tytuły:D. Dzis pojade do biblioteki i oblukam:D miodowocynamonowo: dlaczego akurat taka tematyka, nie wiem, po prostu chciałabym poczytać, o takiej historii:).Bardzo zainteresowałam się tą książką, którą mi zaproponowałaś. a tak to najpierw zastanawiam się nad tematyka książki którą chciałabym przeczytać a przede wszystkim znaleźć, a potem poszukuje i zazwyczaj udaje mi się znaleźć coś co mi odpowiada. Tak było z "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho. szukałam książki o kimś kto ma parę dni do przeżycia i nagle zaczyna Żyć i doceniać życie, kto zaczyna odkrywać uczucia. To tak dla przykładu, tych książek było więcej. Ogólnie lubię książki pisane przez życie, gdzie rzecz dzieje się we współczesnym świecie, ale nie mogą być nudne:D (a to okazuje się dopiero po przeczytaniu), lubię przede wszystkim książki gdzie bohater musi podejmować trudne decyzje, trochę dramatu, tragizmu i oryginalnego poczucia humoru:) No i się rozgadałam a raczej rozpisałam, jak zwykle:). Przepraszam:)

Gość pat.at
"Ono" Doroty Terakowskiej też brzmi ciekawie. Chyba przeczytam i to i to. Jak uda mi się znaleźć. :)

Gość pat.at
wypozyczyłam "ono", jak narazie mi sie podoba

Gość scarlet1976*************
zapiski stanu powaznego czy jakoś tak

Gość pat.at
dzięki, coś czuję, że przeczytam wszystkie te książki, bo każda na swoj sposob mnie intryguje:D. A "Ono" jest niezwykłe. Nie moge się oderwać od tej książki. Ciekawa jestem jakie decyzje będzie podejmować Ewa...