Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe bistro

27 lat i dalej mam pryszcze, ktorych nie moge sie pozbyc!

Polecane posty

Gość kafe bistro

Zaczelam miec tradzik w wieku 15 lat, gdy skonczylam 20 lat troche przeszly mi krosty, bo ogolnie mialam ich mniej i głownie przed okresem. Od jakiegos roku znow tradzik powrocil . Mam teraz pryszcze na policzkach a dawniej mialam tylko krosty na czole , wokol nosa i na brodzie. Nie moge sie tego pozbyc. Stosowalam antybiotyki zarowno wplynie jak i tabletkach i pomagaly ale na krotko. Jedynie co mi pomagalo to Diane 35 ale nie chce brac antykoncepcji bo mysle o ciazy . Nie wiem juz co mam robic aby zwalczyc wstretne ropne pryszcze!!

Gość heyyyyyyyyyyyyy
moze zrób sobie wymaz z twarzy na gronkowca, czasami przyczyną takiego tradziku moze być własnie gronkowiec. Wymaz robi się w szpitalu . Jesli to nie gronkowiec tylko tradzik to poszukaj jakiegos dobrego dermakologa. Moze pomogą tez jakieś tabletki na skórę (włosy i paznokcie) Dawniej przepisywano też taki płyn acnosan ( aknosan), do kupienia w aptece lub tormentiol , ale ten pierwszy na pewno był stosowany przy tradziku, wysuszał skórę i krosty

Gość albo sprawdz
jakie produkty mogą u ciebie wywoływac taki stan. ja np. dostaje pryszczy po mleku (w płatkach etc) ale po serach juz nie. moja znajoma tak samo. inna znów po czekoladzie.

Gość pryszczata_anula
Ja mam 25lat i w dalszym ciagu mam tradzik. Wystepuje on na twarzy, plecach i dekolcie. Rowniez jedyne co mi pomaga, to antykoncepcyjne pigulki antyandrogenne. W wieku 16 lat bralam je ponad rok i pieknie mi wyleczyly skore na pare lat. Kilka lat temu niestety problem powrocil. Od nastepnego cyklu zaczynam brac Janine- to jest odpowiednik Diane35.

Gość nytewds
u niektórych osób pryszcze powoduje ostre jedzenie np papryka itp