Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gierappagmail.com

yasminelle

Polecane posty

Gość gierappagmail.com

przewałkowałam kilkanaście stron o tabletkach, lecz nie znalałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. otóż- jestem w trakcie siedmiodniowej przerwy, mam noamrlanie krwawienie. chciałabym jednak wziąć tabletkę z nowego opakowania nie 7 a 6 dnia. wiem ,że mogę skrócić tydzień przerwy, ale: mogę zażyć yasminelle tego 6ego dnia, pomimo dalszego krwawienia? oraz- od tej pierwsszej tabletki będę zabezpieczona, czy od której? z góry dziekuję za pomoc.

ULOTKA:Jeżeli pacjentka przyjmuje tabletki zgodnie z instrukcją, menstruacja/krwawienie z odstawienia rozpocznie się w tygodniu bez tabletek. Jeżeli trzeba zmienić ten dzień, robi to się przez skrócenie (ale nigdy wydłużenie!) okresu bez tabletek. Na przykład, jeżeli okres bez tabletek rozpoczyna się w piątek, a chce się zmienić dzień na wtorek (3 dni wcześniej), trzeba rozpocząć nowy blister 3 dni wcześniej niż zwykle. Jeżeli bardzo skraca się okres bez tabletek (na przykład 3 dni lub krócej), może się zdarzyć, że nie wystąpi krwawienie podczas tego okresu bez tabletek. Może wtedy wystąpić plamienie (kropelki lub plamki krwi) lub krwawienie międzymiesiączkowe. tu jest wszystko, co powinnaś wiedzieć. przy okazji nowe opakowanie rozpoczyna się nawet jeśli nadal masz krwawienie.

Gość gierappagmail.com
wiem wiem, czytałam,z tym,że bardziej zależy mi na informacji, czy już pierwsza tabletka nowego opakowania mnie zabezpiecza :)

zabezpiecza tak jak zawsze. chodzi tylko o to żeby nie wziąć za późno po przerwie, wcześniej może być

Gość gierappagmail.com
tak jak zawsze- od pierwszej? czy od siódmej? ;) dziękuję za cierpliwość.

jak kończysz przerwę i zaczynasz w czasie (albo przed) nowe opakowanie to masz ciągłość zabezpieczenia, przy 1, 7 czy 14 tabletce ;) jeśli trzymasz się wszystkich zasad to przez cały czas brania tabletek jesteś tak samo zabezpieczona, czy to trwa kilka miesięcy czy lata

Gość gierappagmail.com
dziękuję Ci serdecznie ;)