Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama drugoklasistki

Sklepik szkolny Waszych dzieci????

Polecane posty

Gość Mama drugoklasistki

Mam do Was pytanie, co jest w sklepikach szkolnych Waszych dzieci, u mojej córki nie można nawet kupić soku, za to są kolorowe gumy, farbowane cukierki - czemu się na to nie zwraca uwagi, czy sklepiki nie powinny byc monitorowane pod względem asortymentu?

Gość Mama drugoklasistki
No ale jest np owocowa guma orbit i takie bezsensowne kulki, które mają same eeeee

Gość Mama drugoklasistki
Wiadomo, nie dajmy się zwariować, ale np u mojej siostrzenicy w szkole mają kanapki robione na miejscu, kanapki są w przyzwoitej cenie, a mają dużo warzyw, majonez ... aż ślinka cieknie.

Gość Leticia Calderon
U nas jest wszystko. Soki, oranzady, goraca czekolada, herbata, goracy kubek. Slodyczy masa, frytki, zapiekanki hot dogi. Na korytarzu jest tez maszyna z batonami, coca cola itp

Gość Leticia Calderon
Kanapki tez sa, drozdzowki, paczki. Przeciez to podstawa!

Gość wrzesniowa mamuska
z tego co ja pamietam u mnie w sklepiku szkolnym bylo wszystko, drozdzowki, kanapki ( robila je zawsze rano przed lekcjami pani sprzedawczyni do do wyboru byly z szynka i serem zoltym w kazdej zawsze znajdowal sie ogorek kiszony i pomidor), zapiekanki, soki kubus, woda mineralna, oczywiscie kolorowych tez nie brakowal, slodycze i inne badziewia ktore normalnie mozna dostac w supermarkecie. w kazdym badz razie istniala mozliwosc kupienia domowej bulki herbaty, kakao czy soku.

Gość b njmh
Wiadomo, nie dajmy się zwariować, ale np u mojej siostrzenicy w szkole mają kanapki robione na miejscu, kanapki są w przyzwoitej cenie, a mają dużo warzyw, majonez ... aż ślinka cieknie. taaa, a szyneczka odswiezana plynem do mycia naczyn :P z gratisem w postaci macania nieumytymi rekami pani sprzedawczyni po wyjsciu jej z kibla, albo jej poteznym kichnieciem gdy nikt nie widzi, bleeee

Gość Mama drugoklasistki
Jak byś widzał/a jak się robi inne produkty spożywcze to bys z głodu umarł/a :)

Gość gość
U moich dzieci niestety to samo. Ostatnio znalazłam taki sklep internetowy ze zdrową żywnością tobio i tam dział z przekąskami do szkoły typu batoniki zbożowe, orzeszki, suszone owoce, wafle ryżowe itp i to kupuję zamiast słodyczy. Tu można zobaczyć http://www.tobio.pl/category/przekaski-bio-do-szkoly Myślę, że to dobry pomysł na zmianę nawyków i dzieciaki nie chodzą wtedy do tych sklepików, a nawet inne dzieci pytały co córka je, próbowały i namawiały rodziców na takie zdrowe przekąski.