Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona mloda mama

Moje dziecko malo je! Co mam o tym myslec?

Polecane posty

Wiem,ze kazde dziecko jest inne,jedne je i je,drugie nie da sobie nic do buzi wlozyc.Ale moj syn jest inny.Dopoki sama mu nie dam,to sie nie domaga. Najgorsze jest to,ze strasznie dlugo spi.Jas ma rok,wazy cos okolo 12 kg i mierzy 85 cm(dane sprzed miesiaca).Urodzil sie3.900,57cm. Od 3 tygodnia zycia byl na mleku NAN h.a.ALe to wina poloznych.Mialam plaskie brodawki a one nie umialy mi go do piersi przystawic.Sciagalam pokarm a mleko powoli zanikalo.No dobrze,ale nie o tym temat Jas wstaje rano pije mleko 210ml.Potem sama mu daje jogurt(tak 2 godziny po).Nieraz nie zje.A jak nie zje to potrafi nie jesc do 15.Dam mu obiad i on potem kladzie sie spac.I nieraz potrafi spac do rana! Powinnam sie martwic? Dodam,ze rozwija sie dobrze,chodzi,ma 6 zebow itp,itd. Martwie sie..on tak duzo spi i malo je..Boje sie,ze moze byc jakis slaby,niedozywiony

Gość moje tez je mało
mój synek tez mało je, piszesz że Twój wypija 210 ml mleka, my do takiej ilości nie doszliśmy (ma miesiąc mniej od Twojego), tez bardzo mało je, zazwyczaj nie woła, ale jest zdrowym i pogodnym dzieckiem i poprostu niejadkiem natomiast ja bym natychmiast gnała do lekarza pytała szczególnie o to spanie, nie jestem znawcą ale dla mnie coś jest nie tak, im szybciej tym lepiej powodzenia

Gość kalinka--
Duży chłopak z tego Twojego syna:) Obudź go na kolację i tyle. Jak nie ma porannej drzemki to pewnie spać mu się chce. Nie wiem czy ty się tak martwisz:) ja to mam dopiero niejadka:)

Gość dge
ja też mam niejadkę, ma 1,5 roku i waży 9,84 kg!mleka nie pije, ale dobrze się roziwja

Bylam u lekarza.Mowi,ze nic sie nie dzieje,ale wiecie jak to lekarze..Syn jak byl malutki tez dlugo spal,jak byl noworodkiem przesypial noce,musialam go budzic do karmienia.Mial pol roku to tez potrafil mi przespac caly dzien :( Budzilam go wieczorem do jedzenia i spowrotem szedl spac :( Lekarz mowil,ze powinnam sie cieszyc,ze tak dlugo mi spi..Ale mnie to martwi!

Jak go wybudze to od razu nie zje.Musi minac conajmniej 2 godziny b zechcial jesc :(

Gość też mama niejadka
zrób mu badanie moczu ogólne i posiew i badanie kału - posiew, grzyby pasożyty. może jest niejadkiem a może coś mu dolega. lepiej sprawdź. u mnie były grzyby. po kuracji probiotykami nagle zaczęła córeczka jeść.

Gość tez mama niejadka
a senność i brak apetytu może też oznaczać coś z sercem. nie strasze cię, mówie co sama usłyszałam od lekarza jak poszłam z moim niejadkiem. moze się umów na wizytę do kardiologa

Gość hub
ja mam niejadka ale za to corka bardzo malo spi! uwazam ze synek jak na rok bardzooo duzi spi...tzn ile godz spi dziennie ?a je jakies owoce?

Boze...Nie strasz mnie z tym chorym sercem..Mojej siosrty synowie maja chore serca..Moze i na mnie to przeszlo..Moja siostra ma 7 dzieci(2 razy blizniaki) i jeden z blizniakow ma chore serce i drugi,ale z ciazy pojedynczej.Reszta same dziewczynki i zdrowe! Teraz bede miala wizyte 21 wrzesnia,szczepionka na pneumokoki to zapytam co z tym robic... Dlugo spi,bardzo dlugo..Daje mi swieze owoce i warzywa...Lubi bardzo owoce..Je mi juz prawie wszystko,jak mu wcisne.. :( Zmartwiliscie mnie :( Moi siostrzency maja chore serca,Pawelek to nawet ma dziure w sercu i powieksza mu sie:( no i obaj maja padaczke :(..Poczytam troche w necie..