Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemproblemm

obraczki slubne problem

Polecane posty

Gość problemproblemm

Mam do Was pytanie, bo nie wiem jak mam zrobic.. chodzi o obraczki, kto tak naprawde ma za nie zaplacic? Ja suknie i dodatki kupilam sobie sama, rodzice narzeczonego kupuja mu garnitur, rodzice placa osobno za swoich gosci a reszta, czyli za orkiestre, kamerzyste, ciasto, alkohol, napoje i owoce dziela sie po polowie.. i teraz nie wiem co z obraczkami i wiazanka slubna.. oboje mieszkamy osobno, nie mamy wspolnych pieniedzy

Gość to jak to widzisz
wspólne życie to także wspólna kasa. weźcie zrzućcie pieniądze do jednego koszyka i z tego pokrywajcie koszty, które nie "obowiązują" rodziców. po ślubie też będziesz kupowała mu osobno bułki i serek?

ja zarabiam,mąż zarabia-wzięliśmy kasę i kupiliśmy razem :| bez zbędnego wyliczania kto ile zarobił przez ostatni miesiąc,więc może ty też się nie rozdrabniaj i kupcie razem|?

kupcie na spółę skoro nikt nie wyszedł z inicjatywą samodzielnego zakupu. a jeśli nie chcecie żeby zdarli z Was skórę, to proponuję skontaktować się ze sklepem rafidu.pl , sama dorwałam tam niedawno piękny złoty komplet dla mamy. nie jestem pewna czy zajmują się też produkcją ślubnych obrączek, ale myślę, że na pewno warto zapytać :)

ja płaciłam za sale, menu, moja suknia, dodatki, owoce, ciasta, ryby itd itd, a Pan młody czyli mą zpłacił za obrączki, swój strój wszystkie opłaty w kościele i USC, alkohol, orkiestra, kamerzysta. Co prawda za kamerzyste i orkiestre zapłacilismy po ślubie, ale to należało do młodego, bynajmniej tak jest w moich stronach.

Gość blakcat
nie rozumiem tego - tak się wyliczacie z każdego pieniądza a macie już niedługo tworzyć rodzinę i prowadzić wspólne gospodarstwo domowe? :o U nas nie ma podziału - kasa (nie tylko na wesele) jest wspólna i nikt nikomu w portfel nie zagląda ile na co wydał :o

a ja to rozumiem bo przed slubem tez nie mialam z mężem żadnych wspólnych pieniędzy a kwestią finansowania podzieliliśmy się tka jak i wy. U nas było tak natomiast, że mąż płacił za obrączki a ja za wiązanki i kwiaty dekoracyjne. niby nie jets to po równo no ale tak mój mąz chciał.